Educatoarea acuzată că a agresat trei copii, condamnată. Nu mai are voie să lucreze cu minori

 

Petruța I., educatoare la Creșa nr. 6 Trivale din municipiul Pitești, a fost condamnată definitiv, pe 30 ianuarie 2024, la 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare, pentru purtare abuzivă. Curtea de Apel Pitești i-a interzis inculpatei și dreptul de a exercita profesia de educator și de a desfășura vreo activitate care implică contactul direct cu persoane minore, din învăţământul timpuriu şi din învăţământul primar, pe o perioadă de 4 ani.

Educatoarea a fost acuzată că, între aprilie - mai 2022, a strâns de gât și trântit cu fundul de oliță o fetiță, că a lovit cu palma în zona feței un băiețel, iar pe un alt băiat l-a făcut nesimțit. Cei trei copilași nu împliniseră în momentul producerii evenimentului vârsta de patru ani.

 

Copiii au fost agresați la creșă de cea care trebuia să îi îngrijească. Totul a ieşit la iveală după ce un părinte a observat răni pe corpul copilului.

 

5.000 de lei daune morale

Educatoarea va trebui să achite și daune morale în valoare de 5.000 de lei către părinții unei fetițe care a fost agresată. De asemenea, aceasta nu va mai avea voie să profeseze ca educator.

Agresivitatea de care a dat dovadă educatoarea a fost descrisă în rechizitoriul procurorilor: „la data de 11 aprilie 2022, inculpata în calitate de educator puericultor în cadrul Creşei nr. 6 Trivale, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, (...) a lovit cu palma în zona feţei pe persoana vătămată ... în vârstă de 3 ani şi 3 luni, aceasta căzând cu faţa la nivelul solului, fiindu-i provocate leziuni traumatice ce au produs o sângerare la nivelul nasului”.

În urma impactului, copilașului a început să îi curgă sânge din nas, pătând și bluza cu care era îmbrăcat. Inculpata a susținut în fața celorlalte educatoare că micuțul s-a lovit cu un alt copil.

În data de 19 aprilie 2022, aceeași educatoare „a întrebuinţat expresii jignitoare, spunându-i nesimţit minorului ..., în vârstă de 3 ani şi 6 luni”, se mai arată în rechizitoriu.

De asemenea, inculpata a agresat și o fetiță. „În ziua de 20.04.2022, a trântit-o cu fundul de o oliţă din plastic, de aşa natură încât a fost spartă oliţa din plastic, pe persoana vătămată ..., în vârstă de 3 ani şi 4 luni, provocându-i acesteia o vânătaie în proximitatea zonei intime, iar la data de 04.05.2022 a strâns-o cu mâna de zona gâtului, provocându-i suferinţe fizice”, mai arată procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Din cele declarate de martori anchetatorilor reiese că fetița a fost strânsă de gât de educatoare, în prezența celorlalți copii din grupă. Micuții, chiar și cei care nu pot vorbi încă, i-au arătat personalului de la creșă cum inculpata a strâns-o pe fetiță de gât, fiind puternic afectați de gestul de agresiune.

„Toţi copiii i-au spus că I. Petruța a strâns-o pe fetiţă de gât, arătându-i cum a făcut, respectiv cu o singură mână”, se arată în rechizitoriul procurorilor.


 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea