DUMITRU CONSTANTIN DULCAN CONFERENȚIAZĂ LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ

 

Joi, 15 februarie, începând cu ora 17:00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează în Sala de Conferințe, evenimentul intitulat ”PLEDOARIE PENTRU ALTRUISM”, care îl va avea ca invitat special pe reputatul profesor universitar doctor DUMITRU CONSTANTIN DULCAN.

Neurolog, psihiatru, scriitor, profesor universitar, om de știință, cercetător în domeniul conştiinţei, DUMITRU CONSTANTIN DULCAN s-a născut în 6 noiembrie 1938, în comuna Mârghia - județul Argeş. A fost Şeful Catedrei de Neurologie a Spitalului Militar Central (1992-2005) şi Şeful Catedrei de Neurologie şi Neuropsihosomatică a Universităţii „Titu Maiorescu” Bucureşti (2005-2016).

 

Este absolvent al Colegiului „I.C. Brătianu” din Piteşti (1956) şi al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Institutului Medico-Militar (1962). Deține specializări în Neurologie (1971) şi Psihiatrie (1983) și competenţe în Explorări neurofiziologice EEG, EMG, PE și Terapia durerii. Totodată, este Doctor în Știinţe Medicale (1976) și Doctor Honoris Causa al Universităţii din Piteşti. Este cunoscut mai ales pentru lucrările cu conținut eseistic și filosofic: ”Inteligenţa Materiei”, Editura Militară, 1981 (ed. a II a, revizuită şi adăugită, Editura Teora, 1992; ed. a III a, revizuită şi adăugită, Editura Eikon, 2009; ediţie aniversară, la 40 de ani de la apariţie, Editura Şcoala Ardeleană, 2021); ”Somnul raţiunii”, Editura Sinopsis, 2001 (ed. a II-a şi a III a, revizuite şi adăugite, Editura Eikon, 2014); ”Notes sur la métaphysique de Maurice Carême”, 2003; ”Gândirea omului modern. Culmi şi limite”, Editura Amaltea, 2006; ”În căutarea sensului pierdut” (vol. I şi II), Editura Eikon, 2008; ”Către noi înşine” (vol. I-II), Editura Eikon, 2010, 2013; ”Mintea de dincolo. Sinteza şi semnificaţia experienţelor morţii clinice”, Editura Eikon, 2013 (ed. a II-a, revăzută şi adăugită, Editura Şcoala Ardeleană, 2015); ”Creierul şi Mintea Universului”, Editura Şcoala Ardeleană, 2019.

 

Întâlnirea va fi una interactivă

De asemenea, domnia sa a participat la reuniuni științifice naționale și internaționale cu peste 300 de comunicări, a elaborat ca autor unic sau coautor numeroase lucrări de specialitate și note de curs în domeniul neurologiei, dedicându-se studierii domeniului conștiinței, iar cărțile sale s-au vândut în sute de mii de exemplare.

Întâlnirea cu Dumitru Constantin Dulcan la Biblioteca Județeană Argeș va fi una interactivă și fără îndoială, prilejul deosebit de plăcut al revederii cu unul dintre cei mai reprezentativi medici neurologi și psihiatri români - autor de literatură filozofică și metafizică. În cadrul conferinței va avea loc și prezentarea cărții ”Pledoarie pentru altruism. Puterea bunăvoinței” - autor Matthieu Ricard, a cărei prefață este semnată de Dumitru Constantin Dulcan.

Evenimentul va fi moderat de poeta și realizatoarea TV, DENISA POPESCU-MARTIN. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

ADRIAN COMAN

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea