Șantier feroviar pe linia Pitești - București. Au loc lucrări de reînnoire a căii ferate

 

S-a deschis primul șantier pentru lucrări de reînnoire a căii ferate pe intervalul Călinești – Golești – Pitești. Lucrările sunt în valoare de 82,13 milioane lei, fără TVA, și sunt finanțate din fonduri nerambursabile PNRR.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA informează că pe raza Sucursalei Regionale CF Craiova se desfășoară până pe 27 martie 2024 prima etapă a programului de reînnoire a căii ferate pe intervalul Călinești – Golești – Pitești (21 km), cu lucrări de înlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii între stațiile Călinești – Golești (FIRUL II) și pe două linii din stația CF Golești, între km 95+000-99+300.

 

„Până pe data de 27 martie 2024, între stațiile CĂLINEȘTI și GOLEȘTI (FIRUL II) și pe două linii din STAȚIA CF GOLEȘTI, constructorul deschide, în zona km 95+000 – 99+300, primul șantier de lucrări pentru înlocuirea la rând a tuturor componentelor suprastructurii căi – sină, aparate de cale, piese pentru aparate de cale, cupoane de tranziție, traverse normale și speciale din lemn, traverse de beton complet echipate, material mărunt, piatră spartă etc. – cu materiale noi achiziționate de construtor”, informează CFR.

 

În perioada desfășurării lucrărilor între stațiile Călinești Și Golești și pe cele două linii din Stația CF Golești, trenurile vor circula doar pe FIRUL I între stațiile CĂLINEȘTI și GOLEȘTI și pe celelalte linii din stația GOLEȘTI, cu restricție de viteză, pentru protecția muncitorilor, în zona șantierelor.

Programul REÎNNOIRE a suprastructurii căii pe linia CF BUCUREȘTI – PITEȘTI (217,7 km) se derulează în baza a trei contracte semnate anul trecut de Sucursalele Regionale de Căi Ferate Craiova (1 LOT) și București (2 LOTURI), cu finanțare asigurată prin PNRR în valoare financiară de 666 MILIOANE lei, fără TVA, și are drept scop ridicarea restricțiilor de viteză, creșterea gradului de siguranță și atingerea vitezei maxime de circulație de 120 km/h, pe o lungime cât mai mare a traseului.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea