Concert vocal-simfonic la finalul celei de-a cincea stagiuni

Filarmonica Piteşti încheie joi, 28 iunie, a cincea stagiune cu un concert coral-simfonic susţinut, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, de orchestra Filarmonicii Piteşti, dirijată de Tiberiu Oprea, pianistul Roman Manoleanu şi cele mai importante coruri ale judeţului Argeş, unite în proiectul „Cluster Chorus”.
Roman Manoleanu, fiul pianistului Remus Manoleanu şi al sopranei Bianca Manoleanu, aduce în faţa publicului „Concertul pentru pian nr. 21 în Do major” de Mozart. Tânărul pianist bucureştean a absolvit Liceul de Muzică „George Enescu” şi Universitatea Naţională de Muzică, la clasa conf. univ. dr. Viniciu Moroianu. A urmat un stagiu de doi ani la Conservatorul Roial de Muzică din Bruxelles. A susţinut recitaluri la  U.N.M.B, Ateneul Român, Ploieşti, Cluj, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Bruxelles (Belgia), Haren (Olanda) şi a participat la cursuri de măiestrie. În prezent este doctorand la Uiversitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.
În partea a doua a concertului vor evolua coruri reunite din judeţul Argeş. Cluster Chorus este un proiect lansat de Filarmonica Piteşti, de consultantul artistic Silviu Deaconescu, cel care este şi dirijorul coordonator al Cluster Chorus. Reprezintă promovarea muzicii vocal-simfonice de factură clasico-romantică prin implicarea tuturor corurilor sau coriştilor (amatori, profesionişti) din Piteşti/Argeş pentru realizarea a cel puţin patru concerte pe an alături de orchestra simfonică a Filarmonicii. Astfel vor evolua Corul Vox Armonica Piteşti (dirijor Silviu Deaconescu), Corala bărbătească D.G. Kiriac Piteşti (dirijor George Paraschivescu), Corala Ion Ionescu Topoloveni (dirijor Ion Isăroiu), Corala Orfeu Curtea de Argeş (dirijor Alexandru Ionescu), Corul Liceului de Artă (dirijor Gheorghiţă Stroe) şi Corul Şcolii Populare de Artă (dirijor Andra Bivol Costea).
În program: Verdi (Corul fierarilor din Trubadurul), Weber (Corul vânătorilor din Der Freischütz), Bizet (selecţiuni din Carmen), Verdi (Marşul triumfal din Aida), Ceaikovski (Canţoneta napolitană  din Lacul lebedelor), Grieg (Cântecul lui Solveig din Peer Gynt), Mendelssohn (Nocturnă din Visul unei nopţi de vară) şi Verdi (Va, pensiero din Nabucco).

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea