Tudor Pendiuc, plagiator în revistele Penitenciarului Mioveni
Joi, 05 Septembrie 2024 18:18
# Fostul primar a dat copy-paste la pasaje întregi
Săptămânalul „Atitudine în Argeș” a publicat, recent, o parte a materialelor scrise în revista Penitenciarului Mioveni de către deținuții celebri ai Argeșului. Printre cei care au scris în această revistă s-a aflat și Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitești, cel care ispășește o pedeapsă de patru ani de închisoare. Având în vedere experiența mare pe care acesta o are în administrație publică, cei 24 de ani petrecuți în funcția de primar fiind o dovadă clară a acestui lucru, ne-am așteptat ca scrierele sale să fie adevărate lucrări științifice.
În cariera sa, Pendiuc a primit numeroase premii și distincții, printre care amintim titlul de ,,Cel mai bun primar din țară” sau cel de ,,Doctor Honoris Causa” în Administraţia Publică - acordat de Universitatea Leibniz - SUA. Însă, fostul primar și conferențiar universitar a dezamăgit. Scrierile sale, din revista penitenciarului, sunt în mare parte plagieri. În unele dintre ele a copiat total sau parțial paragrafe întregi, în altele doar a modificat foarte puțin.
De exemplu, în lucrarea „Apa, element esențial pentru viață”, publicată de Pendiuc în revista menționată, mai multe paragrafe se găsesc în totalitate, cu punct și virgulă, pe diferite site-uri (Prezi.com, Scribd.com etc.), la o simplă căutare pe Google. Singura informație care i-ar putea aparține autorului este cea referitoare la apa din Pitești: „Ca exemplu în acest sens este municipiul Pitești, unde există peste 25 de fântâni de mare adâncime de unde se alimentează cu apă potabilă cetățenii din cartierele în care sunt amplasate și forate acestea. Adâncimea de la care se adduce la suprafață apa potabilă, variază între 200 m și 280 m”, a scris Tudor Pendiuc.
O altă lucrare publicată de fostul primar în revista penitenciarului se numește „Triunghiul bisericilor rupestre din Argeș”. Dacă vă așteptați ca acesta să povestească experiențele proprii întâlnite în urma vizitării acestor biserici, vă înșelați amarnic. Materialul are ca sursă principală textul „RUTA TRIUNGHIUL BISERICILOR RUPESTRE”, publicat pe site-ul Consiliului Județean Argeș, fiind modificat doar pe alocuri.
Concluziile vă aparțin dumneavoastră, cititorilor!
A.V.