Adio, Crin!

Spiridon Voinescu.
Este un bărbat frumos, elegant, bun orator și membru fondator al liberalilor. Și mai este ceva: este pierdut! Nu, nu este vorba de domnul Iani Popa, domnul Iani Popa nici măcar nu întrunește toate semnalmentele enumerate mai sus. Dar, dacă tot veni vorba, atunci da, și Iani Popa este pierdut. S-a pierdut de tot când a adoptat poziția de angajat al șefului mare, nu că ar fi stat lucrurile altfel în realitate. Însă aparențele au și ele un oarecare rol și, măcar la nivel de aparență, cei doi șefi de partide încă aliate ar fi trebuit să se situeze pe poziții cumva egale.
Traian Băsescu și-a dovedit încă o dată clasa politică. Nu pot să nu îmi amintesc expresia sa de acum câțiva ani când, după ce le-a permis lui Geoană și lui Antonescu să se bucure și să facă un spectacol de pomină în aer liber (cu Mihaela, dragostea mea, etc.), a coborât relaxat, pe la unu noaptea din Loganul celebru și i-a ucis pe toți cu acel: ”un fleac, i-am ciuruit!” De fapt, împușcăturile au avut efect întârziat. Primul a căzut Geoană, poate încă ud pe tălpi de la baia făcută, cu Vântu, la reședința acestuia în noaptea precedentă confruntării finale a candidaților la președinție. Acum se pregătește să cadă și Antonescu, poate mai rău, poate mai de sus. Pentru că este pe margine și, mai ales, pentru că brațul lui Băsescu îl ajunge. Îl împinge, mai exact.
C.C.R. a decis că nu are nimic împotriva demiterilor lui Anastase și Blaga. Și că ordonanțele de pripeală ale guvernului Ponta sunt OK. Toți s-au bucurat, au fost aplaudați, iar Băsescu părea învins. Ei bine, a doua zi a apărut același Logan, aceeași ținută lejeră, un tricou și, mai ales, aceeași expresie: ”I-am ciuruit!”. Pentru că, pe cuvânt, cred că așa și este.
Pentru a putea fi demis, la vot trebuie să se prezinte minim 9,1 milioane de oameni. Când, pe căldurile astea? În perioada asta, când o treime din cei care lucrează sunt plecați prin concedii? Chiar crede cineva că plajele de la Mamaia se vor goli în ziua de vot pentru acel ”DA” sau ”NU” de pe foile electorale? Că zecile de mii de oameni plecați prin alte țări își vor pierde o zi căutând consulatul unde să primească amărâta de ștampilă?...
Victor Ponta s-a bucurat prea devreme uitând că, la jocul de șah, contează nu piesele luate, ci finalul. Și, cum ne apropiem de un istoric mat, cred că nu este devreme să ne luăm deja un rămas bun. De fapt...adio, Crin!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea