Cu sprijinul Pepco România și Organizația Umanitară Concordia, micuții salvatori din Argeș se pregătesc să devină eroi

25 de elevi de la structura primară a Școlii „Mihai Eminescu” Bradu au învățat despre funcțiile organelor vitale umane și importanța ocrotirii sănătății în cadrul unor ateliere inovatoare organizate de Fundația Leul Albastru într-un proiect finanțat de Pepco România, în cadrul programului Pepcolandia implementat la nivel local de Organizația Umanitară CONCORDIA.

Fundația Leul Albastru a implementat în cadrul școlii de vară de la Centrul de zi Leul Albastru proiectul „Educație pentru viitor – SMART EROU” finanțat de Pepco România, în cadrul programului Pepcolandia implementat la nivel local de Organizația Umanitară CONCORDIA.

Proiectul a vizat creșterea gradului de conștientizare cu privire la importanța ocrotirii stării de sănătate pentru un grup de 25 de copii proveniți de la școli din mediul rural, prin utilizarea tehnologiilor viitorului (Realitate Virtuală, Realitate Augmentată, creioane 3D).

Echipa Fundației Leul Albastru a organizat 4 ateliere teoretice și practice, prin care le-au arătat copiilor că învățarea poate fi distractivă.

Primul atelier de informare cu privire la funcțiile organelor vitale și importanța protejării acestora i-a introdus pe copii în lumea fascinantă a corpului omenesc, iar cei mici au avut ocazia de a vizualiza în format tridimensional structura inimii, a plămânilor, creierului și altor organe vitale pe Display-ul interactiv, dar și prin ochelarii de Realitate Virtuală.

Atelierul de desenare 3D le-a testat memoria vizuală dar și creativitatea copiilor, care s-au întrecut în realizarea celor mai frumoase replici ale inimii. De departe cea mai așteptată activitate a fost cea de interacțiune cu roboțelul programabil înzestrat cu inteligență artificială, care le-a stârnit copiilor motivația de a reține informațiile și a-i răspunde corect roboțelului la întrebări.

În cadrul atelierului de prim ajutor, susținut de trainerul acreditat de Consiliul European al Resuscitării, copiii au învățat conceptele teoretice și aplicațiile practice ale acordării primului ajutor în situații de urgență medicală. Ei au urmărit demonstrațiile practice și au putut să execute manevrele pe echipamentele speciale pentru training: manechine pentru resuscitare cardio-pulmonară, veste Heimlich, defibrilator automat extern. Fiecare participant a primit și cât un kit al salvatorului, care îl va ajuta să acorde primul ajutor în condiții de siguranță.

La final, copiii și-au testat cunoștințele asimilate în cadrul atelierelor cu ajutorul tricourilor cu aplicație de Realitate Augumentată. Ei au format echipe în cadrul cărora cei 5 căpitani au îmbrăcat tricourile, iar membrii le-au scanat și au identificat poziția organelor în corpul uman, în timp real, folosind aplicația de realitate augumentată.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea