Primarul din Dârmăneşti, condamnat la închisoare!

# „E o greşeală, domne’!”, afirmă Emilian Ciolan despre sentinţa Judecătoriei Câmpulung, „o s-o repar la Tribunal!” Premieră neaşteptată în Argeş: în vreme ce toate privirile sunt aţintite spre Piteşti şi comunele din împrejurimile reşedinţei de judeţ, primul primar din Argeş care o „fură” este tocmai cel din Dârmăneşti! Şi pentru ce?! Pentru o problemă de fond funciar minoră, comparativ cu ceea ce te-ai aştepta să i se pună în cârcă unui primar de calibrul şi vechimea lui Ciolan Emilian, aflat la al treilea mandat.

Condamnare cu suspendare

„În baza art. 246 Cod Penal condamnă pe inculpatul Ciolan Emilian la 6 (şase) luni închisoare.În baza art. 81 c.p. dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei. În baza art. 82 c.p. fixează termen de încercare 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni” . Aşa începe sentinţa 195/18 iunie a.c., pronunţată de Judecătoria Câmpulung în dosarul 870/205/2010. Acest proces penal, în urma căruia primarul din Dârmăneşti a fost condamnat la închisoare cu suspendare, reprezintă, fără îndoială, o premieră în istoria Justiţiei şi, în egală măsură, a administraţiei publice locale din Argeş. Emilian Ciolan este, de luna trecută, primul primar argeşean care a suferit o condamnare penală, în chiar timpul exercitării mandatului său! Pentru ce a fost condamnat primarul Ciolan? Pentru abuz în funcţie, într-o cauză penală care iniţial fusese închisă de procurori cu rezoluţia NUP şi care, atacată fiind în instanţă, a primit o altă finalitate. Din cauza spaţiului tipografic insuficient, vom reveni pentru detalii într-o ediţie viitoare a publicaţiei noastre. Pe scurt, aici vom spune că doi cetăţeni din Dârmăneşti,soţii Balotă Elena şi Mircea, nemulţumiţi de modul în care primarul Ciolan le rezolvase o problemă de fond funciar, l-au dat pe acesta pe mâna procurorilor şi, ulterior, au ajuns în faţa justiţiei.

„E o greşeală pe care am s-o repar!”

„Haideţi, domne, că nu e nicio tragedie! E o greşeală, instanţa nu a văzut nişte probe pe care nu le-am administrat, că nu m-am ocupat de proces cum trebuie, că eu n-am timp de instanţe, altele sunt priorităţile mele, ca primar!”, spune Emilian Ciolan. Primarul din Dârmăneşti regretă că n-a ajuns personal în faţa instanţei să prezinte probele care, după cum afirmă, ar fi întors procesul în favoarea sa, dar o va face la Tribunalul Argeş, unde a atacat sentinţa Judecătoriei Câmpulung. Întrebarea, pe moment, este: de ce apărătorul domniei sale nu a făcut acest lucru? Oricum, primarul din Dârmăneşti se află într-o situaţie delicată care, dacă nu se va termina aşa cum el însuşi afirmă, îi va pune capăt carierei sale publice. Vom reveni, în septembrie, când Tribunalul Argeş a fixat prima înfăţişare în procesul primarului din Dârmăneşti. Camil Dalu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea