Stradivarius si Guarneri, în „duel” la Filarmonica Pitești

Filarmonica Piteşti deschide stagiunea camerală 2012-2013 cu un „duel” al viorilor Stradivarius şi Guarneri, susţinut de violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru.
Inaugurat anul trecut, după un succes remarcabil pe scenele ţării,  „duelul” continuă şi anul acesta, în turneul naţional fiind inclusă şi Filarmonica Pitesşti, care este partener cultural. 
Luni, 17 septembrie a.c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, iubitorii muzicii sunt aşteptaţi la acest recital cameral extraordinar, „arbitru” fiind, la pian, Horia Mihail.
Violonistul Liviu Prunaru a fost familiarizat de mic cu lumea muzicală, mama sa fiind altistă la Filarmonica din Craiova. Până la 15 ani studiază vioara în oraşul natal, Craiova, după care pleacă la Bucureşti, unde absolvă Liceul de Muzică „George Enescu” şi Conservatorul „Ciprian Porumbescu”. Susţine numeroase concerte în ţară, fiind răsplătit, pe lângă aplauze, cu numeroase premii. În 1990 este invitat în Elveţia, să-şi aprofundeze studiile la renumita „Academie Menuhin”. Aici se perfecţionează, îndrumat fiind de mari artişti ca: Yehudi Menuhin, Ruggiero Ricci, Jean-Pierre Rampal și Pierre Amoyal.
Are în palmares numeroase premii şi distincţii în Italia, Elveţia, Coreea de Sud, SUA şi concerte cu orchestre de prestigiu ca: Royal Philarmonic Orchestra, London Symphony Orchestra, Belgium National Orchestra etc.
Liviu Prunaru este în prezent Konzertmeister în orchestra „Concertgebouw” din Amsterdam şi profesor de vioară la „Academia Menuhin” din Gstaad (Elveția).
Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Gabriel Croitoru are, în palmares, ca solist, sute de concerte cu filarmonicile din ţară, dar şi din străinătate, acompaniat de celebre orchestre, inclusiv London Royal Philharmonic, Monte Carlo Symphony sau Lyon Symphony.
Apreciat pentru tehnica sa de însuşi Yehudi Menuhin, solist al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, Gabriel Croitoru cântă, din 2008, la vioara Guarneri Del Gesu, care i-a aparţinut marelui compozitor George Enescu.
Horia Mihail este unul dintre cei mai buni pianişti români contemporani, cu premii naţionale şi internaţionale, concerte şi recitaluri susţinute pe scenele ţării şi ale lumii. A avut, de asemenea, înregistrări în studiourile de radio şi televiziune din: România, Belgia, Anglia, Danemarca, Ungaria, Statele Unite. Pianistul Horia Mihail a încântat publicul cu proiecte ca: „Pianul călător”, „Duelul viorilor” şi „Cele trei dive”.
În ultimii doi ani, muzicianul a susţinut recitaluri şi concerte la Berlin, Praga, Munchen, în China, Italia, Bulgaria, Danemarca şi Germania.
Preţul unui bilet este 15 lei, respectiv 12 lei, în funcţie de categoria locului. Abonamentele sunt valabile.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea