Imperialul lui Beethoven, în deschiderea stagiunii a VI-a a Filarmonicii Pitești

Filarmonica Piteşti deschide în forţă stagiunea 2012-2013 cu un concert simfonic extraordinar susţinut de orchestra instituţiei, dirijorul olandez Theo Wolters şi pianista Georgiana Fodor.
Joi, 20 septembrie, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, publicul meloman va audia Concertul nr. 5, Imperialul, pentru pian şi orchestră de Beethoven şi Simfonia nr. 9, Din lumea nouă  de A. Dvořák.
Dirijorul Theo Wolters este al 11-lea copil al unei familii de muzicieni din Olanda. Încă de mic a studiat trompeta, fiind membru al unei orchestre de suflători condusă de tatăl său. Studiile universitare le urmează la Conservatorul din Maastricht, unde este îndrumat de reputaţi profesori. A fost solo-trompetist la Overrijsels Philharmonisch din Enschede (Olanda). Din 1979 devine membru al Royal Concertgebouw Orchestra, realizând cu aceasta numeroase înregistrări cu dirijori de renume. În paralel cu studiul instrumental şi orchestral, a studiat arta dirijoratului. A susţinut concerte, ca dirijor, cu orchestre din Slovacia, Rusia, Coreea de Sud, Germania, dar şi cu Filarmonica George Enescu din Bucureşti. Este dirijor invitat permanent al orchestrelor simfonice din Cluj şi Sibiu. În 5 noiembrie 2009 a dirijat pentru prima oară orchestra Filarmonicii Piteşti.
Georgiana Fodor a urmat cursurile Liceului de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, ale Colegiului Privat „Pocklington” din York (Marea Britanie), ale Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca şi Ecole Normale de Musique „Alfred Cortot” din Paris.  A evoluat pe scenele muzicale ale ţării, dar şi în Franţa, Marea Britanie, Italia etc, colaborând cu orchestre şi filarmonici de renume.  A avut, de asemenea, apariţii la radio şi televiziune, ca urmare a premiilor obţinute la concursurile de gen din ţară şi din străinătate.  La momentul actual este cadru didactic asociat doctorand al Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca.
Preţul unui bilet este 30 lei, respective 24 lei, în funcţie de categoria locului. Abonamentele sunt valabile.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea