Cristian Boureanu, dator vândut în ciuda afacerilor dodoloaţe cu statul!

Săptămâna trecută, deputatul Cristian Boureanu, până de curând preşedinte al PDL Argeş, (lichidat din funcţie pe motiv de “performanţă”)  a intrat în gura presei centrale. Nu că ar fi prima dată, subiectul nu este dintre cele mai noi. Aşadar, parlamentarul iar a apărut prin ziare ca datornic de top, unde mai punem că a făcut şi afaceri cu statul pe care lumea le ştie, dar parlamentarul nu le recunoaşte.

Se apropie executarea silită pentru datorii neachitate de 1,7 milioane de euro

La capitolul datorii, Boureanu o întrece pe Elena Udrea. În timp ce PDL-ista are de achitat împrumuturi de trei milioane de euro, Boureanu o surclasează, având datorii de 6,7 milioane de euro + 776.000 de dolari. O altă mare diferenţă între Udrea şi deputatul de Argeş este scadenţa creditelor. Doamna ministru are obligaţia de-aş plăti datoriile până la sfârşitul acestui an, iar Boureanu are vreme până la 65 de ani (acum având 38) să-şi achite un împrumut de 1,7 milioane de euro, celelalte având scadenţe ceva mai apropiate. Ca să fie tacâmul complet, politicianul a fost ameninţat cu executarea silită, de către o instituţie bancară care pretinde că are de recuperat de la Boureanu 1,7 milioane de euro, başca dobânzi, penalităţi şi comisioane. Deputatul este o combinaţie ciudată între un datornic de zile mari şi un om om de afaceri cu business-uri la activ. Se pare că până acum ceva vreme, deputatul era asociat în şase firme, două dintre acestea fiind în lichidare. Mai mult decât atât, SC. Ramplast Distribuţie Profile are datorii de 2,8 milioane de lei.

Statul, cel mai bun prieten al omului Boureanu

Trebuie să “apreciem” însă că Boureanu s-a descurcat onorabil. Nu degeaba de deputat. Deşi nu recunoşte că a făcut afaceri cu statul, politicianul a reuşit să încheie oarece contracte, fapt care i-a adus venituri însemnate. După cum titrează o publicaţie centrală, “Altipo Construct, firma unde Boureanu deţine împreună cu fratele său 98% din acţiuni, a furnizat produse, potrivit informaţiilor postate pe site-ul propriu, pentru Spitalul Sfântul Pantelimon, Facultatea de Ştiinte Politice şi Administrative, un hotel al CNE Cernavodă, pentru sediul Inspecţiei Muncii şi a executat lucrări în cadrul CET Sud şi CET Vest. Mai mult decât atât, firma este unic distribuitor în Bucureşti al tâmplăriei cu geam termopan produse de Oltchim Râmnicu-Vâlcea, o companie de stat aflatâ în subordinea colegului de partid, Adriean Videanu.” În egală măsură “şi Ramplast Profile Distribuţie, care a livrat celebrele profile pentru sălile de sport construite de CNI, condusă de o altă colegă de partid, Elena Udrea, este, la rândul ei, distribuitor pentru sudul tării pentru profilele PVC produse de aceeaşi companie de stat, Oltchim Râmnicu-Vâlcea.” ANCA ITTU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea