Seară ruso-cehă la Filarmoncia Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează joi, 27 septembrie a. c., de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor o seară ruso-cehă, prin compoziţiile lui Glinka, Şostakovici şi Dvořák. Orchestra simfonică a Filarmonicii Piteşti, dirijorul Vlad Agachi şi solistul rus, violoncelistul Eugene Lifschitz, vor interpreta Uvertura la „Ruslan şi Ludmila” (M. Glinka), Concertul nr. 1 pentru violoncel (D. Şostakovici) şi Simfonia nr. 8 (A. Dvořák).
Vlad Agachi a absolvit, la Cluj-Napoca, Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” şi, la Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică, secţiile dirijat şi interpretare muzicală. A finalizat masterul de dirijat cu profesorul Dumitru Goia, în prezent urmând cursurile de doctorat. A obţinut numeroase premii şi burse în ţară şi în străinătate, susţinând concerte în Portugalia, Polonia, Republica Moldova, SUA. A dirijat orchestre din: Bucureşti, Satu Mare, Târgovişte, Piteşti şi în această vară pe cea din Tanglewood. Din 2010 susţine conducerea muzicală a clasei de operă de la UNMB, iar din stagiunea trecută este angajat al Filarmonicii Piteşti.
Născut în 1988, Eugene Lifschitz este un violoncelist internaţional cunoscut, lăudat pentru tehnica, echilibrul şi maturitatea sa. Deşi foarte tânăr, a cântat cu orchestre din Rusia până în Statele Unite în recitaluri camerale, dar şi ca solist.
Este câştigător al mai multor competiţii în America, dar şi al concursului „Schlern International” din 2007. A concertat, în 2010, pe scena Colburn Chamber Music Society  din Los Angeles's Zipper Hall împreuna cu violonistul Paul Coletti şi cu fostul violoncelist principal al Cincinnati Symphony Orchestra, Eric Kim.
A susţinut cu studenţii de la Benny Goodman un concert la care s-au vândut toate biletele, dar şi un recital solo televizat în Italia. A permormat, ca solist, împreună cu actorul Jeff Goldblum şi cu Mildred Snitzer Orchestra la  Hollywood Boulevard Club Cafe Was.

Concertele sale au fost difuzate la National Public Radio pe postul PBS, într-o emisiune găzduită de Michael Tilson Thomas, atât în Rusia, cât şi în ţări din Europa.
În stagiunea 2011-2012, Eugene Lifschitz, împreună cu violonistul Zach Dellinger şi cu Robert Gupta (violonist la Los Angeles Philharmonic şi membru al TED), a susţinut o serie de spectacole gratuite pe coasta de vest a Americii pentru sprijinirea spitalelor de boli mintale din Los Angeles şi a şcolilor sărace din San Francisco. În iarna lui 2011 a întreprins un turneu în cinci oraşe din Italia, iar în vara aceasta a participat la festivalurile de muzică din Spoleto şi Tanglewood.
Înainte de a studia în Munchen (Germania), a urmat cursurile Universităţii „The Juilliard School” şi ale Conservatorului din Moscova.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea