Violoncelistul Marin Cazacu revine la Filarmonica Piteşti

În prima zi de noiembrie, Filarmonica Piteşti organizează de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, un concert simfonic cu pagini celebre semnate de Beethoven şi Haydn. Orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Alexandru Ganea şi violoncelistul Marin Cazacu susţin în faţa publicului Uvertura la baletul Făpturile lui Prometeu şi Simfonia nr. 4 în Si bemol major (Beethoven) şi Concertul pentru violoncel şi orchestră în do major (Haydn).
Marin Cazacu a studiat violoncelul la Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din Bucureşti, definitivându-şi studiile la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” şi la Weimar. Este laureatul concursurilor internaţionale de la: Geneva, Markneukirchen, Leipzig, Bologna, Belgrad. Din 1983 este solistul Filarmonicii George Enescu din Bucureşti, alături de care a susţinut concerte atât în ţară, cât şi în Europa, Asia şi America. A concertat cu orchestre renumite printre care orchestrele Radio din Berlin, Leipzig, Madrid, orchestrele simfonice din Moscova, Kiev, Seul, Osaka, Istanbul etc.  A fost prezent în festivaluri la: Munchen, Milano, Veneţia, Valencia, Bratislava, Sofia. Este membru al Ansamblului Pro Arte Trio şi a colaborat cu Cvartetul Voces. Din 1992 este profesor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, fiind fondatorul Orchestrei Naţionale de Tineret. Este director artistic al Festivalului Internaţional Enescu şi muzica lumii, ce se desfăşoară, din 1999, în fiecare vară la Sinaia.  A fondat cvartetul Cellissimo împreună cu Alexandra Guţu, Răzvan Suma şi Olga Mănescu, formaţie ce a concertat şi pe scena filarmonicii piteştene în 14 mai 2009. A fondat şi a condus în 2001 formaţia Cello-bassissimo la Festivalul Internaţional George Enescu. În luna martie 2009, Marin Cazacu a concertat la Londra şi Dusseldorf, interpretările sale fiind socotite de presa de specialitate „puncte culminante, pline de pasiune şi strălucire”.
Alexandru Ganea a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară şi muzică de cameră, şi   Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea - dirijat orchestră,  clasa conf. univ. dr. Dumitru Goia. Tot la Academia de Muzică a finalizat studiile de master la vioară şi muzică de cameră şi de perfecţionare dirijat orchestră cu Sabin Pautza. Este doctor în muzică a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. În prezent este lector universitar doctor şi dirijor al Orchestrei Simfonice „Universitaria” a UNM Bucureşti.
A susţinut concerte cu: Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Naţională de Cameră a Republicii Moldova şi cu orchestra Teatrului Muzical din Galaţi. A colaborat cu filarmonicile din Sibiu, Botoşani, Craiova, Chişinău, Giurgiu, Târgovişte, Râmnicu Vâlcea, Bacău. Din 2008, este angajat al Filarmonicii Piteşti.
A colaborat cu pianiştii: Valentin Gheorghiu, Roxana Gheorghiu, Viniciu Moroianu, Vlad Dimulescu, Horia Maxim, Horia Mihail, Csiky Boldizsar, Andreea Butnaru, violoniştii Florin Croitoru, Gabriel Croitoru, Cristina Anghelescu, Paul Florin, Alexandru Tomescu, Cornelia Bronzetti, Cosmin Bănică, Eugen Ţichindelean, violonceliştii Marin Cazacu, Alexandru Moroşanu, Răzvan Suma, Laura Buruiană, Olga Mănescu, contrabasistul Petru Iuga, harpistul Ivan Roncea, flautistul Cătălin Opriţoiu, oboistul Dorin Gliga, cornistul Petrea Gâscă şi soprana Felicia Filip.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea