Parlamentarii argeşeni, datori vânduţi!

Românul de rând se plânge că n-are bani, ori, mai rău, se plânge că are datorii. În tot acest timp, priveşte cu jind, peste gard, la Casa Poporului, cum mai marii noştri au bani de vacanţe în insule exotice şi nici pe-aici n-o duc rău. Ei bine, oameni buni, nu ştiu cum se face, dar parlamentarii noştri argeşeni au

şi averi, dar şi datorii de plătit până la adânci bătrâneţi. Beleaua e prin târg vorbeşte lumea că nivelul datoriilor unui ales poate fi direct proporţional cu tendinţa lui de a fi corupt. Până la proba contrarie îi credem pe toţi a fi cinstiţi, neignorând însă gradul lor de îndatorare la bănci sau la persoane fizice.

 

Cristian Boureanu = 6,7 milioane euro + 776.000 USD

Săptămâna trecută, vă povesteam despre deputatul Cristian Boureanu, bucureştean cu acte în regulă, ajuns deputat dintr-o întâmplare marca PDL, care l-a găsit pertinent pentru judeţul Argeş. Valentina Pelinel, soţia parlamentarului se lăuda, prin 2007, la emisiunile mondene, cu vacanţa petrecută alături de Cristi, în Bora-Bora. Ei bine, nu-i vorba de o tabără extraterestră, ci de “Raiul pe pământ”, după cum spunea Valentina. Uite că acum, în 2010, cuplul nu mai reuşeşte să ţină prima pagină a ziarelor cu vacanţe de lux, ci cu executări silite. Cum e viaţa asta... Democrat liberalul a împrumutat de la bănci 6,7 milioane de euro şi 776.000 de dolari, başca e ameninţat cu executarea silită, despre care vorbeam, pentru datorii de 1,7 milioane de euro, plus dobânzi, penalităţi şi comisioane.

Sorin Pandele = 113.000 + 60.000 lei

Deputatul Sorin Pandele, şi el PDL-ist, şi el dator, a avut oarece probleme cu DNA-ul. Ăstea s-or rezolva cumva în valoarea deputatului, dacă dă Domnul, dar faza cu datoriile rămâne o certitudine. Politicianul are de plătit peste 113.000 de euro, până în 2035, respectiv 2036 (fiind vorba de două credite contractate care se ridică la suma amintită). Ca să nu se plictisească până atunci, Pandele trebuie ca, până în 2012 să achite integral împrumutul de 60.000 de lei. Trist, dacă ne gândim că în 2012, spre toamnă, vin alegerile parlamentare, iar politicianul, mai vrea, cu siguranţă un mandat...

Radu Vasilică = 297.600 lei + 50.000 de franci elveţieni

Social democratul Radu Vasilică îşi va petrece toată tinereţea plătind rate la bănci. Are datorii de achitat cam până în 2033, iar sumele împrumutate sunt doboloaţe, nu glumă. Spre exemplu, până în 2031 trebuie să-şi onoreze creditul de 57.600 de lei. Ca să nu mai vorbim că, doi ani mai târziu, va trebui să se elibereze de împrumutul de 50.000 de CHF. Ca să fie tacâmul complet, anul trecut, deputatul a luat 240.000 de lei, de la o rudă, cu promisiunea de-ai înapoia atunci când va putea. (spunem asta deoarece în declaraţia de avere, deputatul nu a specificat data la care trebuie să returneze împrumutul.

Bogdan Niculescu-Duvăz = 30.000 lei

Acest mare om mare carcater al deputăţiei argeşene, catapultat în judeţul nostru din raţiuni social democrate, are o experientă de 20 de ani la Casa Poporului. Cu toate că nu stă deloc rău cu acareturile, politicianul a cerut un împrumult de 30.000 de lei, pe care s-a obligat să-l plătească până în 2018.

Andrei Gerea = 236.100 de euro şi 82.000

Liberalul Andrei Gerea, face parte din categoria aleşilor care au datorii câtă frunză şi iarbă. În cazul său nu se pune problema de vreo executare silită, căci deputatul a avut grijă să-şi fixeze termene de achitare a creditelor, cât mai îndepărtate. Astfel, are de achitat sume până în 2013, 2025 şi chiar 2037, totalul împrunuturilor ridicându-se la 236.100 de euro şi 82.000 de lei.

Mircea Cinteză = 30.000 euro + 10 miliarde de lei vechi

Senatorul Mircea Cinteză are de plătit datorii până la 83 de ani! (Îi dorim sănătate, viaţă lungă şi toate cele bune...). Democrat liberalul n-o duce rău cu situaţia financiară, dar nici datoriile nu sunt un capitol de neglijat în viaţa lui. Are de plătit rate la bancă până în 2033, cu menţiunea că are şi scadenţe ceva mai apropiate de momentul vorbirii. În total, senatorul a împrumutat 30.000 de euro şi 1.0720.500 de lei, ceea ce înseamnă peste 10 miliarde de lei vechi.

Am întâlnit şi parlamentari fericiţi...

‘În timp ce unii dintre aleşi aleargă lunar la bănci, alţii sunt mulţi mai liniştiţi, fiind mult mai cumpătaţi în privinţa împrumuturilor. Pe scurt, recent ei n-au contractat niciun împrumut. Aşadar, fericiţii sunt: Sorin Buta (PDL), Mircea Drăghici (PSD), Ion Burnei (PSD), Filip Georgescu (PSD), Constantin Tămagă (PSD) şi Mircea Diaconu (PNL).
ANCA ITTU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea