La Costeşti, două şedinţe fierbinţi de consiliu cocal într-o singură săptămână

# Vicele Mimi Niţă (PSD), aliatul de nădejde al primarului PDL-ist Baicea. Prima şedinţă, luni, orele 17.30. Oraşul Costeşti, o localitate liniştită dealtfel, se afla lunea trecută în fierbere. Spiritele au fost încinse de câteva puncte aflate pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de consiliu local şi, în special, de punctul al V-lea, care prevedea noua organigramă a aparatului propriu de specialitate. Mai pe româneşte, la acest punct, consilierii trebuiau să decidă reducerea posturilor din Primăria Costeşti cu 37. Adică 37 de oameni, alături de familiile lor, aşteptau să vadă dacă vor fi daţi afară de la serviciu, în conformitate cu Ordonanţa 63/2010.
La 17.30, toţi consilierii locali PSD, în frunte cu şeful acestora, viceprimarul Marian Niţă, se aflau în sala de şedinţe a Primăriei. După câteva minute, îşi face intrarea primarul Baicea care le spune celor prezenţi  că şedinţa nu poate avea loc deoarece nu a venit avizul de la ANFP. Şi de aici, furtuna dezlănţuită de spiritul oratoric al vicelui Niţă: „Să facem un referat pe care să îl semneze colegii consilieri prezenţi şi pe care să îl trimitem la Prefectură la domnul Davidescu, pentru că domnul primar nu respectă hotărârea şefului dumnealui de partid, a domnului Boc. Dumneavoastră sunteţi într-o gravă eroare, domnule primar, într-o gravă eroare. Încercaţi să vă apăraţi camarila portocalie. Am spus clar, dă oamenii cu bună pregătire profesională afară ca să îi păstreze pe cei care îi fac campanie… Noi am venit la şedinţă, noi suntem împotrivă ca să dăm oamenii afară… nu putem să dăm oamenii afară pe nişte criterii pe care le-a impus domnul primar…de exemplu, soţul doamnei Soare s-a transformat din consilier local în ospătarul domnului primar, îl servea la masă cu mici, în halat alb… (proteste) doamnă, ştiu că vreţi să vă protejaţi averea ilicită…(alte proteste, ţipete)…
Şedinţa (care nu e fost şedinţă, deci ceva care este… sau nu) a luat sfârşit înainte de începere. Primarul va fi reclamat la DNA, poliţie, procuratură şi la alte instituţii ale statului pentru abuz în serviciu şi alte infracţiuni. Se ştie de cine…
A doua şedinţă, joi, 17.30. Pentru a doua şedinţă, pariurile despre cum vor ridica mâna consilierii locali au atins cote demne de recent încheiatul Campionat Mondial de Fotbal. Dar să nu mai pierdem vremea cu chestii sterile, vă prezentăm mai jos câteva din discuţiile purtate.
Viceprimarul Mimi Niţă, din nou preşedinte de şedinţă: „…Cine este de acord cu ordinea de zi, convocare la ordinul domnului primar? Cine este pentru?...Sunt două amendamente propuse. Este o şedinţă extraordinară convocată ieri, care nu îndeplineşte normele legale – cu trei zile înainte. Şi am spus. Cine este de acord cu ordinea de zi?...Aceasta este ordinea de zi, încă o dată îmi fac datoria, ca preşedinte de şedinţă, să vă anunţ că această şedinţă nu este legală. Cine este pentru ordinea de zi?” (se votează cu 10 voturi „pentru” din totalul de 17)
…”este o şedinţă care nu este uşoară şi vreau să vă spun că nu doream să conduc o astfel de şedinţă, dar au ajuns şi astfel de vremuri în care trebuie să găsim soluţii…”
Discuţiile se prelungesc ceva timp pe aceeaşi temă, uneori cu accente aprinse. Un cetăţean aduce acte doveditoare că este pe nedrept schimbat din funcţie şi spune că va da în judecată Consiliul Local şi pe primar. Apoi se trece la vot. Bineînţeles, efervescentul viceprimar Niţă se abţine la punctul al V-lea, spre şocul multora dintre cei prezenţi. Toate Proiectele de hotărâri până la punctul al VII-lea inclusiv trec cu larga majoritate a celor prezenţi după care preşedintele de şedinţă, vicele Niţă, suspendă lucrările.
Vom reveni.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea