Vrând să-şi recupereze onorarii de mii de lei dintr-un dosar- fantomă, executorul Fieraru a blocat conturile Consiliului Local Băbana pentru un titlu executoriu care nu există!

Problemele administrative de la Băbana par că sunt, parafrazând refrenele mult- îndrăgite de prim-gospodarul localităţii, fără număr. Fără număr şi, am adăuga noi, din ce în ce mai grave. Până să vă spunem o interesantă poveste privind modul în care a început primarul Bebe Ivan să angajeze cheltuieli pentru realizarea unui minunat centru de zi pentru copii în comună (o chestie savuroasă, ca de altfel majoritatea poveştilor al căror protagonist este domnul Bebe, la care încă lucrăm), să vă spunem ce ricoşeuri interesante are o altă istorie administrativă de la Băbana, respectiv scandalul demiterii viceprimarului Mariniţă Teodosie, din care vicele Mariniţă Teodosie a ieşit, cum era şi normal, buşit şi, din ricoşeu, a încasat-o şi executorul judecătoresc Eugen Fieraru. Ia să vedeţi cum, pe cine, ce şi cât de legal mai execută aprigul nostru domn’ Fieraru. Vorba aceea, din înţelepciunea populară – vremuri grele, tre’ să mai şi mănânce omul, da’ parcă nu oricum şi nu orice... La final, să vedeţi şi cât de superb rezolvă domnul Bebe, primarul, problema iniţiată de executorul Fieraru. Pe noi atât de tare a ajuns să ne distreze ceea ce se întâmplă la Primăria Băbana, încât ne gândim serios să ne reconsiderăm atitudinea faţă de primarul Bebe Ivan, din motive cât se poate de serioase: pe un om care face ce face domnul Bebe, dacă te superi, înseamnă că ai o mare problemă! Deci, să începem pe un ton degajat descrierea unor probleme care, în altă ordine de idei, fac deja obiectul unor sesizări penale în lucru.

Buşirea lui Mariniţă

Anul trecut, Consiliul Local Băbana l-a demis pe viceprimarul Mariniţă din funcţie, iar Mariniţă a atacat hotărârea CL Băbana la Tribunal, unde a câştigat. La acel moment, deşi nu era irevocabilă, hotărârea era executorie. Între timp, cât procesul era pe rol şi Mariniţă încă se judeca pentru anularea HCL prin care fusese demis, Consiliul Local i-a făcut-o lată: prins cu incompatibilitatea-n sac, Mariniţă şi-a pierdut şi calitatea de consilier local! După ce a câştigat la Tribunal suspendarea executării HCL prin care fusese demis, Mariniţă a venit cu executorul să fie repus în funcţie. Belea! La data la care executorul Fieraru Eugen venise la primăria Băbana să-l reîntroneze pe Mariniţă, Mariniţă nu mai avea calitatea de consilier local! Prin urmare, ce mai avea de executat Fieraru?!... Problemă fină de drept, pe care executorul nostru a rezolvat-o ignorând-o ca şi cum n-ar fi existat... Între timp, sentinţa Tribunalului a fost atacată de Consiliul Local Băbana, la Curtea de Apel, cu recurs, iar recursul a fost admis! Prin urmare, Mariniţă Teodosie a rămas demis, în urma deciziei 921/R-Cont, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti în data de 23 iunie 2010, fix la un an după ce Consiliul Local Băbana aprobase demiterea sa. Decizie irevocabilă, bătută-n cuie. Acum, trebuie să spunem că nu demiterea viceprimarului Mariniţă Teodosie ne amuză pe noi, ci altceva, şi anume ce a făcut executorul Fieraru după ce Mariniţă a pierdut irevocabil la Curtea de Apel Piteşti.

Onorariu imperial, la o executare... comunală

Deci: în decembrie 2009, vicele Mariniţă câştigase la Tribunal suspendarea executării hotărârii prin care fusese demis. Prin februarie 2010, aceluiaşi Mariniţă i se retrăsese, tot de către CL Băbana, calitatea de consilier local. În martie 2010, executorul Fieraru vine să execute silit sentinţa Tribunalului şi să-l reinstaureze pe domnul Mariniţă în scaunul de viceprimar. Nu mai insistăm asupra faptului că acea executare nu a fost făcută, din moment ce nu avea cum să fie – interesant este alt aspect. Cu această ocazie, celebrul executor Eugen Fieraru emite un proces verbal, la data de 16 martie 2010, prin care zice dânsul că „pentru punerea în executare a titlului executor, recuperarea debitului din titlul executoriu, se stabilesc cheltuieli de executare silită în sumă de 5.728,15 lei (TVA inclus). Problema este că în dispozitivul sentinţei Tribunalului (care reprezenta titlul executor), nu era prevăzut niciun debit de recuperat, fiind vorba doar de suspendarea executării hotărârii HCL prin care viceprimarul Mariniţă Teodosie era demis din funcţie! Deci, executorul Fieraru stabileşte cheltuieli de executare în sumă de 57 de milioane de lei vechi, la o executare la care domnia sa s-a deplasat de la Piteşti, până la primăria Băbana. La banii ăştia, probabil că deplasarea a fost ceva mai ocolitoare, pe traseul Piteşti- Băbana, via Paris... Asta se întâmpla în martie a.c. Până în iunie, executorul Fieraru nu şi-a luat banii pe care şi-i stabilise, în martie, cu executarea titlului din dosarul 442/2010, dintr-un motiv foarte simplu: executarea nu fusese făcută, respectiv Mariniţă nu fusese repus în funcţia de viceprimar, din moment ce nici consilier local nu mai era la acel moment! Pe 23 iunie, Curtea de Apel Piteşti a dispus irevocabil că Mariniţă rămâne demis. La acea dată, Fieraru, practic, nu mai avea ce cheltuieli de executare să mai pretindă, din două motive. Unu la mână: nu poţi pretinde cheltuieli de executare, la o executare pe care nu ai făcut-o. Şi, doi, la aceeaşi mână: despre ce executare mai poate fi vorba, după ce instanţa îţi desfiinţează irevocabil titlul executoriu?!... Iarăşi, executorul Fieraru se afla în faţa unor  probleme delicate, mai greu de abordat cu forţa publică... Să vedeţi, acum, bomboana de pe coliva situaţiei.

Executorul Fieraru, faţă cu executarea executării!

Dacă vă gândiţi că este un simplu joc de cuvinte care să mascheze o ironie, vă înşelaţi, stimaţi cititori!
Chiar aşa şi este. Ia fiţi atenţi: pe 23 iunie a.c., problema lui Mariniţă Teodosie fusese rezolvată irevocabil de Curtea de Apel Piteşti, în sensul în care Fieraru nu mai avea nimic de executat, după avea dată. Nu mai exista niciun titlu executoriu, întrucât sentinţa Tribunalului fusese desfiinţată de decizia Curţii de Apel. La aproape o lună, pe 17 iulie, nemaipomenitul nostru executor comite o chestie de Guiness Book. Ca şi cum nu ar fi existat decizia irevocabilă a Curţii de Apel Piteşti din 23 iunie, Fieraru întocmeşte un nou dosar de executare (nr. 1024/2010), având ca obiect executarea titlului executoriu care nu mai exista, din dosarul 442/2010! Terifiant, acest domn’ Fieraru, nu vi se pare?! Dar, ca să vedeţi că e şi subtil, nimic din ceea ce consemnează executorul Fieraru în procesul verbal întocmit pe data de 17 iulie a.c., în dosarul 1024/2010 nu sugerează că ar fi vorba de ceva absolut zdruncinător în materie de executări judecătoreşti, respectiv executarea  unui titlu executoriu care nu mai exista, la acea dată! Deci, în procesul verbal amintit, Fieraru îşi fixează ca onorariu pentru executarea executării titlului care nu mai exista, suma de 954 lei! Pentru ca toată această situaţie să devină monumentală, pe 19 iulie a.c., Fieraru a înştiinţat Trezoreria Piteşti că a pus poprire pe conturile Consiliului Local Băbana, până la concurenţa sumei de 6.682 lei, reprezentând debit şi cheltuieli B.I.E.J. Fieraru Eugen! Ce debit, ce cheltuieli de executare, ce titlu executoriu?!...  Stimaţi cititori, trăim într-o ţară frumoasă! Acum, vine alta, respectiv intră în scenă domnul Bebe Ivan, primarul comunei Băbana!

În care domnul Bebe e, ca tot românul, pe tobogan

Scurt, ca să nu batem apa-n piuă. Superbia primarului în asta constă: primind plicul cu procesul verbal al dosarului 1024, prin care trebuia executat titlul din dosarul 442 care nu mai avea cum să producă efecte juridice la acea dată, primarul Bebe Ivan pune mâna pă pix şi scrie, victorios, o chestie care încununează la superlativ toată situaţia: „D-na jurist/ D-na contabil/ poprire la consilierii locali”! Acum, noi nu putem decât să concluzionăm că, dacă doamnele jurist şi contabil din Primăria Băbana au şi făcut poprire pe veniturile consilierilor locali, în urma acestei (cum s-o numim, altfel?!) dâre lăsate cu pixul de domnul Bebe pă plicul trimis de Fieraru, situaţia e într-adevăr de Cartea Recordurilor, iar dânsele îşi merită primarul. Recorduri triste, într-o administraţie publică în care lucrurile au luat-o la vale...Şi cum ar fi putut s-o ia altfel, când toată ţara e pe tobogan?!...
Viorel Zorilă

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea