Gigi Văsâi începe să piardă în războiul cu Alprom

# Maria Marinescu, directorul ORC, reclamată la DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Războiul pentru gigantul piteştean Alprom este deja cunoscut, însă un nou episod – unul destul de sângeros am spune noi – s-a consumat săptămâna trecută. Iar în acest episod a fost implicată, mai nou, şi directorul Oficiului Registrului Comerţului Argeş, Iulia Maria Marinescu.
Miza întregului scandal este reprezentată de Hotărârea AGOA nr. 2/28.07.2009 a S.C. Alprom S.A. în cadrul căreia acţionarul majoritar a reuşit (cum era şi normal dealtfel, considerăm noi) să impună un nou consiliu de administraţie. S.C. Financiar Urban S.R.L., firmă a cunoscutului om de afaceri piteştean Gigi Văsâi, deţinătoare a aproximativ 43% din acţiunile Alprom, nu a reuşit să impună în noul consiliu de administraţie nicio persoană. Fapt pentru care Financiar Urban a decis să conteste legalitatea acestei Hotărâri. Dosarul a ajuns la Tribunalul Comercial Argeş (dosar nr. 1213/1259/2009), Financiar Urban solicitând, în contradictoriu cu S.C. Alprom S.A., anularea Hotărârii AGOA din data de 28.07.2009. Instanţa decide să respingă cererea reclamantei având ca obiect acţiunea de anulare a hotărârii AGA menţionate. După expirarea termenului  de apel sentinţa a rămas definitivă şi irevocabilă.

S.C. Financiar Urban încearcă la Curtea Constituţională

Pentru anumite aspecte din Hotărârea AGOA Alprom menţionată, judecătorul delegat de la ORC de pe lângă Tribunalul Argeş invocă excepţia de neconstituţionalitate.
În data de 25 mai a.c., Curtea Constituţională a României emite Decizia nr. 699, în care decide:
„1. Respinge ca inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 24 alin. 1. şi 3. din Ordinul ministrului Justiţiei….excepţie ridicată de Societatea Comercială Financiar Urban – S.R.L. din Piteşti în Dosarul nr. 48.531/2009 al judecătorului delegat de la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Argeş.
2. Respinge ca neîntemeiată excepţia de neconstituţionalitate…excepţie ridicată de Societatea Comercială Financiar Urban – S.R.L. din Piteşti în dosarele…ale judecătorului delegat de la ORC de pe lângă Tribunalul Argeş.
Definitivă şi general obligatorie.”

Intră în scenă, hotărât, Oficiul Registrului Comerţului Argeş

Pentru data de 27 iulie, reprezentanţii firmei Alprom S.A. (directorul general Bunu Antonel Cristi şi reprezentantul unei firme de avocatură – Deleanu Mihai) au solicitat, în scris, audienţă publică la ORC Argeş. Această întâlnire cu directorul oficiului, Iulia Maria Marinescu, avea ca miză soluţionarea celor cinci dosare depuse de Alprom la ORC Argeş. Pentru toate cele cinci dosare, cei doi reprezentanţi ai firmei au depus sentinţe definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată precum şi decizia Curţii Constituţionale citată mai sus. Astfel, cererile firmei de efectuare a menţiunilor în Registrul Comerţului deveneau legitime, întrucât motivele suspendării acestora încetaseră.

Mihai Deleanu, managing partner al firmei de avocatură Cosma&Associates:

„În momentul în care am ajuns acolo ( la Oficiul Registrului Comerţului, n.r.) am fost întâmpinaţi de către doamna grefier care ne-a spus să pregătim dosarul ca să meargă mai repede procedura. Soluţiile de încheiere însă erau deja în dosar, eu le-am citit personal. Noi am apucat să depunem actele înainte, la doamna grefier. Directoarea ne-a spus că Financiar Urban a depus o adresă de revenire şi datorită acesteia trebuie să fie retrimise. Aşa ceva nu există, o revenire la ceva. Totul a fost clar din acel moment, noi pentru ce mai veniserăm?...
În primul rând aici este un abuz în serviciu, asta este foarte clar. Riscul pe care şi-l asumă este imens… cu siguranţă acest risc nu este unul gratuit, ceva s-a plătit pentru el… Plângerea penală  am depus-o la DNA, la biroul teritorial Piteşti…”

Telefonul mobil, capul răutăţilor

Cu ocazia studierii dosarului, avocatul S.C. Alprom S.A. observă că documentul depus de Financiar Urban S.R.L. era, de fapt, o simplă adresă şi nu o cerere de intervenţie. Moment în care grefierul Ilinca Magda îi smulge acestuia dosarul din mână pentru a nu observa hârtiile ataşate la sfârşitul acestuia. De asemenea, acelaşi grefier selectează şi extrage din toate cele cinci dosare rezoluţiile deja ataşate, deşi una dintre părţile direct interesate nu terminase de depus şi înregistrat, în acel moment, toate hârtiile. Avocatul, considerând că se află în faţa unei infracţiuni flagrante, scoate telefonul mobil şi filmează o parte din cele deja relatate mai sus. Din înregistrarea video se poate observa semnătura cu pix albastru care demonstrează că actele în discuţie nu sunt documente tipizate, aşa cum s-a susţinut.

Punct şi de la… DNA

Războiul început între cele două tabere este departe de a se fi terminat. Cele relatate în materialul de mai sus reprezintă numai un episod. Să vedem însă cine are de pierdut din această luptă, o luptă dusă între două oşti puternice şi influente. În primul rând are de pierdut firma, prinsă la mijloc, cu decizii contestate în justiţie şi la diverse alte organe ale statului. Odată cu împiedicarea activităţii comerciale au deja de suferit şi sutele de oameni care lucrează pe platforma Alprom, oameni ale căror locuri de muncă depind de bunul mers al activităţii. Brand-urile Argeşului, cu excepţia Uzinelor Dacia ( Petrochimia, Alprom, Hotel Muntenia, Aro etc.) se zbat în procese interminabile sau au dat deja faliment.
Din motive redacţionale nu am putut lua încă legătura  cu Dir. ORC Argeş Maria Marinescu şi cu reprezentanţii S.C. Financiar Urban S.R.L., lucru pe care îl vom face săptămâna aceasta. Ne interesează puncul de vedere al Domniilor Lor, care în mod cert diferă de cel al reprezentanţilor Alprom. Vom reveni.
Spiridon VOINESCU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea