Recital omagial Karol Szymanowski, joi, la Filarmonica Pitești

# La recitalul cameral vor participa şi reprezentanţi ai Institutului Polonez din Bucureşti. După recitalurile susţinute la Câmpina şi Bucureşti, violonista Raluca Voicu-Arnăuţoiu şi pianista Manuela Giosa revin joi, 22 noiembrie a. c., la Filarmonica Piteşti. Instituţia piteşteană organizează, la Casa Sindicatelor, de la ora 19.00, împreună cu Institutul Polonez, din Bucureşti, o seară omagială dedicată compozitorului  Karol Szymanowski, de la a cărui naştere şi moarte se împlinesc 130, respectiv 75 de ani. În program: I.J. Paderewski - Sonata pentru vioară şi pian op. 13, K. Szymanowski - Piese pentru vioară şi pian şi K. Szymanowski  - Sonata pentru vioară şi pian op. 9.
Raluca Voicu-Arnăuţoiu, conf. univ. dr. la Universitatea Naţionalã de Muzicã din Bucureşti, a studiat vioara la Conservatorul din Bucureşti şi s-a perfecţionat la cursuri de specialitate la Conservatorul Fiesole, din Italia. Fosta violonistă a Filarmonicii „George Enescu”, din Bucureşti, a susţinut numeroase concerte la Ateneu, Institutul Polonez, Institutul Goethe, Institutul Francez, Ambasada Germaniei, Institutul Maghiar ş.a. De asemenea, a fost aplaudată pe scene din Italia, Germania, Republica Moldova etc. Doctor în muzică, Raluca Voicu-Arnăuţoiu a participat la emisiuni de radio şi televiziune, la festivaluri în ţară şi în străinătate şi a susţinute comunicări la simpozioane naţionale şi internaţionale. A publicat articole în reviste de specialitate, dar şi cărţi dedicate compozitorilor români şi străni.
Este fiica partizanului anticomunist Toma Arnăuţoiu, locotenent în Armata Regală Română, cel care, între anii 1949 - 1958, a condus rezistența armată anticomunistă din Munţii Făgăraș.
Manuela Giosa a studiat pianul la Liceul de muzică „George Enescu“ din Bucureşti şi la  Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Are în palmares numeroase premii la concursurile internaţionale din Italia şi Belgia. A urmat cursuri de perfecţionare înfrumată fiind de profesori de referinţă din Spania şi Franţa. Conf. univ. dr. la UNMB, doctor în muzică, Manuela Giosa a susţinut concerte şi recitaluri în ţară şi în străinătate: Italia, Franţa, Belgia, Austria şi Germania. A realizat înregistrări solo şi de muzică de cameră la Radio România şi Televiziunea Română.
La recitalul cameral de joia viitoare participă şi reprezentanţi ai Institutului Polonez din Bucureşti.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea