Concert la patru corni, joi, la Filarmonica Piteşti

În ultima joi a lunii noiembrie, Filarmonica Piteşti organizează un concert simfonic cu pagini muzicale de: W. A. Mozart, H. Hübler, B. Martinu şi G. Rossini. De la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, dirijorul Vlad Agachi, corniştii Petrea Gîscă, Mihai Sîrbu, Alexandru Chiric, Sorin Lupaşcu şi oboistul Valentin Ghita propun următorul program: W. A. Mozart - Mica serenadă, H. Hübler -  Concertul pentru patru corni şi orchestră, B. Martinu - Concertul pentru oboi şi orchestră mică şi G. Rossini - Uvertura la Coţofana hoaţă.
Petrea  Gîscă a absolvit,  ca şef de promoţie, Conservatorul „George Enescu”  din Iaşi. Şi-a aprofundat studiile în Italia şi Germania, fiind laureat al concursurilor de gen din ţară şi străinătate. Din 1985 activează în orchestra simfonică a Filarmonicii „Moldova” Iaşi. Timp de trei ani (1995 - 1998) a fost membru permanent al orchestrei „Europa Symphony” din Viena. Cornistul Petrea Gîscă a susţinut concerte alături de orchestre din: Bucureşti, Cluj-Napoca,  Iaşi,  Constanţa,  Arad,  Tg.  Mureş, Satu Mare,  Bacău,  Botoşani,  Ploieşti,  Braşov şi ansambluri camerale, la Iaşi şi Bucureşti. De asemenea, a concertat în: Germania,  Spania,  Italia, Grecia,  Franţa,  Belgia, Olanda, Gibraltar,  Austria,  Elveţia, Coreea de Sud etc. Doctor în muzică, susţine activitatea didactică la catedra de corn şi muzică de cameră de la Universitatea de Arte „George Enescu”  din  Iaşi.
Mihai Sârbu (foto) a urmat cursurile Liceului de Arte „Octav Băncilă” din Iaşi şi ale Universităţii de Arte „George Enescu” din aceeaşi localitate. A fost îndrumat în facultate de profesorul Petrea Gîscă, alături de care concertează, în premieră, la Piteşti.  Din 2011, este managerul Filarmonicii din Botoşani, fiind cel mai tânăr manager al unei filarmonici.
Sorin Lupaşcu absolvă Liceul de Artă „Octavian Băncilă” din Iaşi şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A activat în  Orchestra Naţională Radio şi la Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti, unde este angajat şi în prezent. Este membru al cvintetului de suflători Concordia, membru fondator al Radio Horn Quartet din Bucureşti, al Ansamblului de muzică contemporană Profil din Bucureşti şi al Romanian Brass Ensemble. Participă la numeroase turnee cu Filarmonica „George Enescu” în Anglia, Italia, Franţa, Grecia, Cipru, Germania, Japonia, colaborând cu solişti ca: Placido Domingo, Josse Carreras, Vadim Repin, Angela Gheorghiu etc.
Alexandru Chiric a absolvit cursurile Liceului de Artă din Ploieşti şi pe cele ale Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. În prezent, este student în anul I la master, la aceeaşi universitate bucureşteană. A susţinut concerte cu Filarmonica „George Enescu”, orchestra Naţională Radio, filarmonicile din: Craiova, Piteşti, Vâlcea, Ploieşti. Deşi tânăr, a fost premiat la concursurile de la: Brăila, Slatina, Slobozia şi Ploieşti.
Valentin Ghita a urmat cursurile Liceului de muzica „Sigismund Toduţă”, ale Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca şi ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A fost premiat la concursurile de specialitate şi a colaborat, ca solist, cu Orchestra Naţională Radio, Orchestra Universităţii Naţionale de Muzică, Orchestra Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” şi filarmonicile din: Piteşti, Târgovişte şi Cluj-Napoca. În prezent, este solist instrumentist al Orchestrei Naţionale Radio şi doctorand la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.
Vlad Agachi (foto) a absolvit, la Cluj-Napoca, Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” şi, la Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică, secţiile dirijat şi interpretare muzicală. A finalizat masterul de dirijat cu profesorul Dumitru Goia, în prezent urmând cursurile de doctorat. A obţinut numeroase premii şi burse în ţară şi în străinătate, susţinând concerte în Portugalia, Polonia, Republica Moldova, SUA. A dirijat orchestre din: Bucureşti, Satu Mare, Târgovişte, Piteşti şi în această vară pe cea din Tanglewood. Din 2010 susţine conducerea muzicală a clasei de operă de la UNMB, iar din stagiunea trecută este angajat al Filarmonicii Piteşti.

Filarmonica Piteşti oferă invitaţii, în limita locurilor disponibile, melomanilor care poartă numele Andreea şi Andrei, dacă se prezintă la casa de bilete a instituţiei, de la Casa Cărţii (parter), până miercuri, 28 noiembrie a. c., ora 18.00.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea