Pianistă canadiană, la Filarmonica Piteşti

De Sf. Nicolae, Filarmonica Piteşti organizează, de la ora 19.00, la Casa Sindicatelor, un concert simfonic susţinut de orchestra simfonică a instituţiei, dirijorul Iulian Rusu şi pianista din Canada, Coral Solomon. În program: J.C. Arriaga - Uvertura Los esclavos felices, L. v. Beethoven - Concertul nr 5 pentru pian şi orchestră şi L. v. Beethoven - Simfonia nr. 8 în Fa major.
Dirijorul Iulian Rusu şi-a început studiile muzicale la nouă ani, studiind ca instrument principal clarinetul. A absolvit Liceul de Muzică „Octav Băncilă” din Iaşi şi Facultatea de Muzică din Braşov. În 1994 ia primele lecţii de dirijat, iar în 1998 îşi aprofundează studiile în Ungaria, unde urmează un curs internaţional de dirijat. Finalizează studiile de dirijat orchestră la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală. Îşi perfecţionează tehnica dirijorală alături de dirijorii Dumitru Goia şi Octav Calleya. Este colaborator artistic în organizarea cursurilor internaţionale de dirijat de la Craiova şi Chişinău, director artistic şi profesor asistent la Master Class Internaţional de la Braşov. Doctor în muzică, a susţinut concerte cu filarmonicile din Braşov, Târgovişte, Craiova, Piteşti, Chişinău etc. Repertoriul dirijorului Iulian Rusu cuprinde lucrări aparţinând tuturor stilurilor şi epocilor creatoare, inclusiv operetă, operă şi balet.
Deşi tânără, pianista canadiană Coral Solomon are o bogată carieră naţională şi internaţională, susţinând atât recitaluri solo, cât şi concerte cu orchestra. Din 2008, participă la programe de vară şi mastercass-uri la: New York, Bridge, Toronto, Oxford, Yips, dar şi în Israel. A acordat interviuri la posturi de radio şi de televiziune. Are numeroase premii la competiţiile de gen. Un recital remarcat de specialişti a fost cel de la Centrul Cultural Chinez din Toronto.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea