Sărbătorile Argeşului şi Muscelului sunt din categoria „ţara arde şi…populaţia este pusă să danseze”

# La o cafea (din nou) cu Ştefan Ciocănel. # Liviu Vasilică (deputatul, n.r.) a început să mintă de îngheaţă apele.
# Cum vi se pare că mai stau lucrurile în administraţie?
- Administraţia trebuie restructurată. Statul trebuie să se adapteze la condiţiile de criză, deşi cu o întârziere de doi ani. În administraţiile publice locale nimic nu se pierde, nimic nu se câştigă, totul se transformă. Restructurările au fost făcute numai pe hârtie, motiv pentru care la începutul anului viitor se vor trezi că au acelaşi număr de angajaţi şi acelaşi fond de salarii. Aşa încât le va fi imposibil să crească salariile. Singurele instituţii care fac cu adevărat restructurare sunt cele din subordinea Guvernului, unde procentele au fost clare şi, în general, vizează cam 15% din numărul de posturi existente
# Cum a fost la Primăria Piteşti cu restructurarea?
- S-a restructurat personalul, favorizaţii sunt însă cei care vor face parte din societăţile comerciale nou înfiinţate, la ei nu se va simţi tăierea de 25%. Deci este o falsă restructurare.
# De ce nu au fost „restructurate” şi sărbătorile?
- Ar fi trebuit, în semn de solidaritate socială, ca „Sărbătorile Argeşului şi Muscelului” să fi fost suspendate. Nu mi se pare normal să cheltuieşti miliarde pe sărbători în timp ce programele sociale stagnează din lipsa de fonduri. Aceste Sărbători ale Argeşului şi Muscelului pot fi uşor încadrate la categoria „Ţara arde şi baba se piaptănă” sau, actualizat, „Ţara arde şi…populaţia este pusă să danseze!”
# Cum merg lucrurile în C.O.D.A.?
- Foarte bine, deocamdată suntem în vacanţă. A fost C.O.D.A la Câmpulung, fapt pe care l-aţi relatat. Părerea mea este că reorganizarea partidului trebuie făcută în linişte, fără prea multă publicitate. Ca partid avem o problemă destul de mare de comunicare. Adversarii noştri politici încearcă şi chiar reuşesc, uneori şi prin minciună şi dezinformare, să scoată în evidenţă orice greşeală, reală sau imaginară, beneficiind şi de o puternică forţă media. Din păcate, partidul nostru duce lipsă de comunicatori credibili, care să poată explica populaţiei importanţa măsurilor luate de Guvern. Acestea, deşi dureroase, sunt vitale pentru viitorul ţării.
# Comunicaţi-ne se mai întâmplă în Consiliul Local Piteşti
- În Consiliul Local, PSD-ul şi PNL-ul şi-au dat mâna, şi din acel moment orice hotărâre a primarului, viceprimarului sau a oricărui interesat din tabăra lor are cale liberă. Săptămâna trecută, după 20 de ani de la Revoluţie, am reuşit achiziţionarea a două automăturătoare. După mii de miliarde aruncate pe investiţii inutile (Piaţa Smârdan, Piaţa Ceair etc.), în sfârşit, am găsit nişte bani şi pentru curăţenia oraşului.
# Cum vi se pare denumirea aleasă pentru noua firmă de Termoficare: „Termo Calor Confort”?
- Nu i s-a putut spune Termoficare 2010 pentru că era de tristă amintire. Deşi era acelaşi lucru... Ştiţi însă cum se numeşte fosta Salubritate?  Salpitflor Green S.A. Te pufneşte şi râsul la o aşa denumire neaoş românească.
# Ce mai este adevărat şi fals în politica argeşeană?
- Tot ce pot spune este că  poate fi remarcată ascensiunea deputatului Radu Vasilică. Acesta devine, pe zi ce trece, un politician redutabil, pentru că a început să mintă de îngheaţă apele. A făcut conferinţă de presă şi a „emanat” că la noi la partid s-au trimis SMS-uri pe tema disponibilizărilor, că directorii de instituţii au luat la puricat listele de disponibilizări pe criterii politice. „Minciuni şi fraze-i totul…”, se vede treaba că domnul deputat nu a citit ordonanţa cu pricina, în care criteriile sunt enumerate clar. Iar unde-i lege nu poate fi tocmeală…

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea