Miuţescu l-a vrut pe Diaconu senator deşi ştia că actorul n-are timp de o aşa funcţie…

În urmă cu ceva vreme vă prezentam un clasament al celor mai chiulangii parlamentari de Argeş. Institutul de Politici Publice i-a monitorizat pe aleşii neamului astfel că doi dintre cei care îi reprezintă pe argeşeni, s-au dovedit dezinteresaţi de momentele în care s-au votat legi. Bogdan Niculescu Duvăz (PSD) şi Mircea Diaconu (PNL) au înregistrat numai 16,54%, respectiv 14,07% prezenţă în şedinţele de vot final. Deputatul Duvăz e victoria PSD-iştilor de la centru, care l-au impus ca şi candidat la alegerile din noiembrie 2008, în ciuda faptului că n-avea cine ştie ce tangenţe cu Argeşul. Cât despre reuşita lui Diaconu… Aici e de vină Adrian Miuţescu, ex-preşedintele PNL Argeş, care i-a propus lui Diaconu să candideze pe colegiul de senat Câmpulung-Curtea de Argeş, în ciuda faptului că actorul a mărturisit că nu are timp de aşa ceva…

Ce pot face actorii în politică…

Săptămâna trecută, liberalii argeşeni au intrat din nou în gura presei centrale, graţie actorului Floriiiiiin Călinescuuuuu, cel care n-a reuşit să scape de supărarea pe care o are faţă de colegul său de scenă, Mircea Diaconu. Buba omului de televiziune a rămas tot înfrângerea suferită la parlamentarele din 2008, care n-ar fi fost atât de dureroasă dacă Diaconu n-ar fi astăzi senator… Şi uite că aşa s-a găsit Călinescu, să-l acuze pe actorul parlamentar că i-ar fi furat voturile şi că de-aia a reuşit performanţa de a se alege cu un mandat de patru ani la Casa Poporului. La aşa vorbe de duh, Diaconu n-a avut nicio reacţie publică, cum de altfel n-a mai avut, cam de multişor, niciun fel de reacţii. Nici nu-i de mirare de vreme ce actorul s-a ales cu o aşa funcţie graţie electoratului cinefil din colegiu. Am găsit în presa naţională un interviu acordat de liberal, la câteva zile după ce a câştigat alegerile. Aşa am aflat cum s-a produs intrarea în politică a marelui om de scenă. Interesantă rămâne totuşi strategia lui Adrian Miuţescu, fostul preşedinte al PNL Argeş, care a găsit un candidat despre care ştia de la bun început că va fi musafir prin judeţ. Şi Miuţescu a insistat, iar Diaconu a spus „Da”.  Mulţumim domnule Miuţescu!

„Nu, că nu are importanţă, că sunt oameni în teritoriu care se ocupă“

Faptul că Mircea Diaconu e un actor bun o ştim cu toţii şi nu încape nicio îndoială că ar fi aşa. Ceea ce nu se poate admite despre directorul Teatrului Mic este calitatea sa de senator preocupat de soarta electoratului care l-a votat. N-are timp ca să treacă prin Argeş să vadă care mai e povestea… De fapt, nici la Parlament nu ajunge întotdeauna. E ocupat. Omul a fost sincer, când i-a spus lui Miuţescu despre proiectele sale actoriceşti, care-l împiedică să-şi facă timp de campanie electorală. Ca să vedeţi cum e viaţa asta. După cum declara Diaconu la câteva zile după marea victorie: „Am intrat accidental (în politică). Eu de fiecare dată m-am lovit de ceva şi am luat-o în alt sens. Eram jos, la repetiţii, la Titanic vals. Pur şi simplu, actorii nu mai corespundeau ca vârstă rolurilor şi o înnoiam. Lucram şi piesa mergea. Şi secretara mă cheamă că mă aşteaptă cineva. Într-o pauză, am venit în birou. L-am primit pe un domn care s-a prezentat ca preşedinte al organizaţiei PNL Argeş şi care mi-a zis că semnalele de unde m-am născut eu, Câmpulung, Curtea de Argeş, ar fi în favoarea mea. Notorietate, respectul cetăţenilor pentru seriozitatea mea. Aşa a sunat invitaţia de a intra în acest demers politic. Am zis: „Am treabă multă! Multă! Termin cu Titanicul, plec tot noiembrie la filmări, lângă Săvârşind, fără semnal la telefon, după care îmi schimb hainele o zi şi plec în Germania, în turneu. Mă întorc după alegeri. Ăsta e programul vieţii mele.“ „Nu, că nu are importanţă, că sunt oameni în teritoriu care se ocupă.“ Cică vine a doua zi după răspuns. Că se închidea depunerea candidaturilor.”

„Aţi câştigat, dom’ actor!“

Şi ne-am trezit cu o conferinţă de presă, pe nepusă masa, într-o duminică, la ora 13. Atunci am văzut isprava lui Miuţescu, cel fericit că a reuşit să-l convingă pe Diaconu să candideze. Dar să vorbim de campania electorală. Actorul declara, pentru publicaţia centrală că n-a avut nicio strategie politică mai acătării, faţă de ceilalţi contracandidaţi: ”Ce strategie, dom’le? Trei apariţii la teveuri. Nimic mai mult. Nu am avut nici afişe. Le-am zis că eu nu am bani. Şi nu am pentru aşa ceva. M-am văzut prin teatru, o dată, în timpul campaniei, cu un tip care tipărea afişe pentru Bănică Jr. „Maestre, cum nu ai afişe? Îţi fac eu, nu e nici o scofală.“ Au venit argeşenii, le-au luat de la tipografie şi le-au împărţit. Am explicat totul la TV din perspectiva lui Spirache Necşulescu, iar după ce m-au ales, am sunat la televiziuni să-mi dea copii după emisiuni, ca să ştiu ce am spus, să văd ce am promis. Să văd şi eu peste patru ani ce s-a ales de mine. (…) Apoi, am plecat în Germania, în turneu. (n.r. înainte de alegeri). Am jucat, am jucat, până când a început să sune telefonul. N-am răspuns, fiindcă plăteam eu, nu? Până la urmă tot am răspuns: „Aţi câştigat, dom’ actor!“. 
Miuţescu a avut mână bună. Atât de bună că Diaconu e senator. Ce ne facem însă cu (ne)implicarea lui. Oare Miuţescu are vreo vină în toată povestea asta?
ANCA ITTU

"După ce m-au ales, am sunat la televiziuni să-mi dea copii după emisiuni, ca să ştiu ce am spus, să văd ce am promis. Să văd şi eu peste patru ani ce s-a ales de mine."
Mircea Diaconu, senator PNL

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea