Președintele CJ, Constantin Nicolescu, va cere din nou permisiunea DNA pentru a părăsi țara

# Acesta va merge la clinica din Viena unde a fost internat și anul trecut, pentru noi analize și, eventual, o nouă intervenție chirurgicală # Doctorul Șerban Brădișteanu de la Floreasca nu mai operează niciun politician cu probleme în justiție, de frica anchetelor DNA # Ion Dumitru, primarul comunei Albota: “Domnului Nicolescu i-ar fi fost mai bine dacă Mircea Andrei nu venea la Piteşti, îi era foarte bine. N-ar fi avut probleme de sănătate şi nici alte probleme… Constantin Nicolescu a fost externat, în seara zilei de miercuri, săptămâna trecută, de la Spitalul Floreasca din București. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției medicale, dr. Bogdan Oprița, urmează ca președintele Consiliului Județean Argeș să continue tratamentul acasă, până la luarea unei decizii în ceea ce privește starea sa de sănătate.
Decizia ar putea fi cea de reinternare la clinica din Viena, clinică  unde președintele Nicolescu a fost operat în cursul anului trecut pentru montarea unor stenduri. Doar că luarea unei astfel de decizii este condiționată de ridicarea interdicției de a părăsi țara, interdicție pusă de procurorii DNA. Surse din anturajul președintelui Nicolescu spun că operația ar putea fi făcută, fără probleme, și de medical Șerban Brădișteanu, o somitate în materie. Numai că… se pare că acesta se ferește să se mai implice în tratarea pacienților cu probleme în justiție, mai ales că este cercetat în momentul de față pentru diagnosticul – nereal, după părerea procurorilor anticorupție – pus în cazul presupusei tentative de sinucidere a fostului premier Adrian Năstase.
Magistraţii de la Tribunalul Argeş au judecat, joia trecută, un nou termen în procesul în care Constan¬tin Nicolescu este cercetat pentru fapte de corupţie în dosarul pri¬vind reabilitarea a patru unităţi şcolare afectate de inundaţiile din 2005. În faţa judecătorilor s-au prezentat numai o parte  dintre inculpaţii din acest dosar, iar liderul social-democraţilor argeşeni a fost re¬prezentat în instanţă de avocatul său, Petruţ Ciobanu. La ședința de judecată, instanța a luat la cunoștință faptul că magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție  au acceptat strămutarea la o altă instanță, urmând ca procesul să fie suspendat. După cum era de așteptat, președintele Consiliului Județean Argeș nu a fost prezent, avocatul său depunând la dosar actele prin care a fost atestată imposibilitatea de prezentare. 
Magistrații Tribunalului Argeș au constatat, în cadrul aceleiași ședințe, incompatibilitatea unuia dintre avocații primarului Călin Andrei, de la Câmpulung. Este vorba despre Theo Nicolescu, care nu-l mai poate reprezenta pe edilul șef pentru că a fost ales deputat. Primarul Călin Andrei este reprezentat acum doar de avocatul Radu Perianu, asociat al lui Theo Nicolescu la casa de avocatură.

Numeroși colegi de partid îi reproșează lui Constantin Nicolescu faptul că nu a plecat în Parlament, urmând exemplul lui Dragnea, pentru a suspenda urmărirea penală

Dorin Cătănea, primarul comunei Beleți-Negrești: “Eu am înţeles de mult situaţia dumnealui. Şi eu am două bypass –uri, am  un stent implantant şi ştiu ce înseamnă asta.  Nu sunt un om avizat în domeniul medicinei, dar ştiu că pentru recuperare ai nevoie de o viaţă liniştită. În situaţia în care organismul  a suferit o intervenţie pe cord, fiecare stres în plus e un factor favorizant de apariţie a unor probleme. Probabil că i-ar fi fost mai bine dacă mergea în Parlament, pentru că ar fi avut imunitatea asigurată şi cel puţin ar fi stat mai liniştit. Însă,  poate vă fac o confidenţă,  această problemă a plecării dumnealui în Parlamentul României s-a pus  şi înainte de alegerile locale şi  la alegerile parlamentare. Valoarea dumnealui îl recomanda  pentru orice funcţie în Parlament, chiar şi pentru un post de ministru. Însă dumnealui  nu a dorit, motivând că face parte dintr-o echipă alături de care vrea să rămână şi ne-a spun să nu avem teamă de nimic pentru că există justiţie, iar dumnealui are încredere în justiţie”

Ion Dumitru, primarul comunei Albota: “Domnului Nicolescu i-ar fi fost mai bine dacă Mircea Andrei nu venea la Piteşti, îi era foarte bine. N-ar fi avut probleme de sănătate şi nici alte probleme, pentru că unii vor să câştige distrugându-i pe alţii. Asta-i  România ”.     A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea