Noi tensiuni între DJTS şi Primăria Piteşti

# Laurenţiu Achimescu îl acuză pe Tudor Pendiuc de lipsa oricărei viziuni în abordarea Programului ”Piteşti – oraş european al sportului în 2013”. Încă de anul trecut, reprezentanţii  DJTS şi-au manifestat nemulţumirile vizavi de atitudinea edilului şef al Piteştiului, atunci când primarul a “uitat” să menţioneze  şi meritul  Direcţiei Judeţeane pentru Tineret  la obţinerea de către Piteşti a titlului de  “Oraş european al sportului în 2013”. De data aceasta, Laurenţiu Achimescu îi sugerează  edilului Piteştiului să dea dovadă de mai multă flexibilitate.
Pentru anul acesta,  municipiul Pitești a primit calitatea oficială de capitală europeană a sportului, un statut despre care conducerea DJTS spune că ar trebui considerat un efort susținut al mai multor parteneri, atât din mediul public, cât și din mediul privat, şi nu aşa cum a sugerat primarul Piteştiului, doar meritul municipalităţii. Tensiunile între Direcţie şi Primăria Piteşti au apărut în toamna anului trecut, când   conducerea DJTS arăta că nu este corect şi nici în beneficiul comunității locale ca o singură instituție (Primăria Pitești) să se erijeze în promotorul și în vectorul ce a dus la obținerea unei asemenea poziții la nivel european.
De data aceasta, supărarea directorului general al DJTS este legată de faptul că edilul Piteştiului nu a putut prezenta reprezentanţilor structurilor care activează în domeniul sportului (de la care aşteaptă  implicare), o viziune de ansamblu asupra a ceea ce ar trebui să însemne  programul ”Piteşti – oraş european al sportului în 2013”
“Am cerut să ni se prezinte şi nouă o imagine de ansamblu asupra acestui eveniment. D-l primar a răspuns destul de sec că nu o are. Ne-am dorit ca această colaborare dintre noi şi Primărie să fie reglementată şi bine statuată în baza unui protocol de colaborare,  pentru că, aşa cum se ştie, încă din perioada de precampanie electorală, domnul primar a declarat că acest titlu este  rodul activităţii municipalităţii. Noi am dori să se spună clar care sunt atribuţiile ce decurg din  acest protocol,  care sunt responsabilităţile fiecărei părţi şi, în special, să se clarifice problema legată de cheltuielile financiare-arbitraj, premii, ambulanţă, eventual transport. Subvenţia pe care noi o avem de la stat o decontăm prin  efectuarea  competiţiilor proprii, iar  această acţiune  despre care vorbeşte Tudor Pendiuc ar trebui subvenţionată de la bugetul  local (…) ca să spunem clar, noi am vrea ca aceste acţiuni făcute în parteneriat cu Primăria să fie plătite de municipalitate“,  a declarat  directorul general al DJTS Argeş, Laurenţiu Achimescu, cel  care-i sugerează  edilului  şef al Piteştiului să dea dovadă de mai multă flexibilitate:  “Dumnealui ar trebui să fie ceva mai cooperant, mai la obiect, mai la subiect”
În toamna anului trecut, reprezentanţii DJTS  i-au  arătat edilului obrazul pentru “omisiunile” făcute cu repetiţie.
“Cu privire la declarațiile făcute de primarul Tudor Pendiuc, care a arătat că aceste activități s-au desfășurat prin inițiativa exclusivă a Primăriei Municipiului Pitești, DJST Argeș dorește să informeze opinia publică într-un mod corespunzător, realist și obiectiv prin care să arate că există mai mulți factori implicați. Astfel, numai în acest an, DJST Argeș a organizat o serie de competiții sportive destinate sportului de masă, în care parteneri au fost mai multe entități (Consiliul Județean Argeș, Prefectura Județului Argeș, Primăria Municipiului Pitești, Asociația „Sportul pentru toți”, Jandarmeria Pitești, Serviciul de Ambulanță şi o serie de sponsori etc). Prin urmare, considerăm că era în spiritul sportului argeșean ca Primăria Pitești să amintească de toți acești parteneri, inclusiv de DJST Argeș, mai ales că instituția noastră a avut un rol activ, de inițiere a multor activități de acest gen (…) Considerăm că era necesară și de bun simț includerea DJST Argeș în festivitățile prilejuite de acest eveniment, atât în localitate, cât și la Bruxelles “, se arată într-un comunicat de presă al DJTS, emis la acea dată, comunicat în care sunt enumerate ca exemple mai multe activităţi desfăşurate de-a lungul acestui an, precum: Cupa Primăverii – Tenis de masă , Crosul Lalelelor, Crosul Muncipiului, Crosul Ziua Olimpică, Crosul de Toamnă  cls.V-VIII şi Crosul Toamnei, Cupa Municipiului – Street-ball etc.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea