Tudor Pendiuc: “Sunt situaţii în care nu avem soluţii!”

# Piteştenii, aşteptaţi cu rezolvări la problemele ce depăşesc autorităţile locale. Amânat de mai multe ori din cauza polemicilor iscate pe marginea sa, proiectul privind închirierea locurilor de parcare, deşi gândit după un model care în câteva oraşe funcţionează,  n-are soluţii pentru problemele ce apar la Piteşti. Autorităţile locale recunosc, până una-alta, că n-au rezolvări pentru toate situaţiile depistate pe teren şi  aşteptă (şi acum, la mai bine de doi ani de la  începerea consultărilor cu cetăţenii pe marginea  acestui proiect) ca soluţiile să vină de la piteşteni.
De doi ani, la nivelul asociaţiilor de proprietari din Piteşti se fac, desfac şi refac liste peste liste cu locurile revendicate de posesorii de vehicule, în ideea că  proiectul privind închirierea locurilor de parcare va fi şi pus în practică.  Numai că rezultatele au cam dat cu minus, pentru că, în majoritatea cazurilor, numărul maşinilor depăşeşte cu mult numărul locurilor disponibile, chiar dacă numărul acestora din urmă a mai crescut.
Conform  celei mai recente variante a regulamentului cu pricina,  nu toate locurile de parcare se închiriază, ci doar cele din zonele în care numărul de locuri este mai mare sau egal cu numărul cererilor de închiriere. Asta înseamnă că acolo unde vecinii n-au avut motive de ceartă, nu vor avea nici de-acum încolo, doar că, după implementarea proiectului, vor trebui să şi plătească o chirie pentru  locul pe care îl vor primi de la Primărie. În schimb, vor dispune 24 de ore din 24 de locurile pe care le-au închiriat şi nu doar în intervalul orar 06.00-18.00, aşa cum au existat unele propuneri. Regulamentul prevede şi sancţiuni. Ocuparea unui loc în parcarea de reşedinţă fără deţinerea abonamentului pentru locul respectiv (atribuit conform prevederilor regulamentului) se sancţionează cu amendă cuprinsă între 400 lei – 600 lei. Primăria se obligă să numeroteze şi să delimiteze prin marcaje locurile ce urmează a fi închiriate. Există şi posibilitatea montării unor dispozitive mecanice de blocare a accesului altor vehicule pe spaţiul închiriat, evident, dispozitive puse la dispoziţie doar de firme agreate de municipalitate.

Tot în situaţiile fericite în care numărul locurilor depăşeşte numărul solicitărilor, pot fi prevăzute şi unele perimetre destinate vizitatorilor, iar diferenţa în plus va fi scoasă la licitaţie pentru societăţile comerciale care funcţionează la parterul blocurilor sau  pentru locatarii care posedă mai multe vehicule. Avantajul pe care ni-l explică autorităţile locale ar consta în faptul că se realizează o oarecare disciplină a parcărilor şi că vor dispărea de pe domeniul public rablele şi remorcile transformate în tomberoane.
Problema,
tot nerezolvată
În esenţă, problema nu este rezolvată, întrucât, pentru  asociaţiile de proprietari unde numărul locurilor de parcare este mai mic decât numărul solicitărilor, iar vecinii vânează perimetrele în care să-şi  lase maşinile, nu se găsesc soluţii.
“Sunt situaţii în care nu avem soluţii. Sunt blocuri care nu au număr suficient de locuri de parcare. Cum rezolvăm situaţia? Şi noi ne punem problema aceasta. Îi rugăm pe cetăţeni să vină cu sugestii, cu propuneri şi vom vedea ce vom face în această situaţie!”
Primarul Piteştiului face referire şi la alte situaţii care nu sunt luate în calcul în actuala variantă a regulamentului de închiriere a parcărilor, de genul celor în care proprietarii apartamentelor sunt plecaţi în străinătate iar locuinţele au fost închiriate sau de genul celor în care cei ce solicită locuri de parcare nu sunt titularii apartamentelor, ci copiii acestora, cărora nu li s-a transferat  şi dreptul de proprietate. 

Pentru toate aceste situaţii fără rezolvare în  opinia autorităţilor locale, daţi-vă cu părerea,  pentru că, după cum stau lucrurile,  timp mai e! Primăria Piteşti a pus la dispoziţie încă două numere de  telefon  0348 44 44 66, 0735 98 74 98,  unde puteţi veni cu soluţii, de luni până  miercuri, în intervalul orar 08.00-16.30, joi, între 08.00 şi 19.00 şi vineri, de la 08.00 la 13.30.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea