Mariean Neacşu propune o nouă zonare a municipiului Piteşti

# Consilerul PP-DD sugerează că, deşi e necesară, o nouă  zonare  e  ignorată de autorităţi în dezinteresul bugetului local: “În multe oraşe din ţară a fost reactualizată zonarea! Numai Piteştiul nu doreşte acest lucru!” Mariean Neacşu a revenit, recent, cu propunerea făcută în luna mai 2011 privind o nouă zonare a municipiului Piteşti. Consilierul local PP-DD spune că măsura este mai mult decât necesară, pornind de la  ideea că impozitul pe terenurile situate în intravilan se stabileşte anual, în sumă fixă, pe metrul pătrat, în mod diferenţiat, pe cele patru zone (A,B,C şi D), iar încadrarea terenului în zone se face de către Consiliul Local, în funcţie de poziţia terenului faţă de centrul localităţii, de reţelele edilitare (apă-canal, căi de acces, alei, trotuare, gaze, curent electric etc, conform documentaţiei de amenajare a teritoriului şi urbanism),  dar nu se ţine cont şi de faptul că anumite zone intră la categoria “rezidenţiale”.
“În prezent,  impozitul pe  proprietate (teren + construcţii) se plăteşte în funcţie de zona în care se află bunul impozabil, respectiv A-centru; B-zona semicentrală; C-pentru cartiere şi D pentru periferii. La periferie s-au dezvoltat  însă cartiere de lux (Tancodrom, Calea Câmpulung, o parte din cartierele Trivale şi Găvana, Baloteşti etc.. S-au investit sume de bani foarte mari de la bugetul local, aceste zone devenind zone rezidențiale. Ultima zonare a municipiului Piteşti a fost făcută în anul 2002. Mai este ea de actualitate? Aceasta este întrebarea. Dacă s-ar reactualiza aceste impozite, ar veni mai mulţi bani la bugetul local. Primarul Pendiuc a explicat faptul că aceşti proprietari plătesc impozite mai mari deoarece vilele pe care le deţin au suprafețe foarte mari! Nu ne mulţumeşte această explicaţie, deoarece  impozitul pe metrul pătrat de suprafaţă construită este acelaşi pentru fiecare zonă. Diferă numai impozitul pe terenurile amplasate în intravilan -terenuri cu construcţii.”, spune Mariean Neacşu care are şi o explicaţie pentru reţinerea de care dau dovadă  autorităţile locale atunci când  vine vorba de această actualizare.
“Consider că reactualizarea zonării municipiului Piteşti poate avea un caracter electoral! Se pune întrebarea pe cine va avantaja această nouă zonare? Vor fi de acord consilierii locali ai USL să aprobe o nouă zonare a municipiului Piteşti? În multe oraşe din ţară a fost reactualizată zonarea! Numai Piteştiul nu doreşte acest lucru!”

Propuneri

Mariean Neacşu a  propus Consiliului Local majorarea anumitor impozite şi taxe locale care sunt în competenţa sa, conform Codului Fiscal. “Este vorba despre taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor; taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate, taxa hotelieră aplicată tarifelor de cazare la hoteluri, care poate fi cuprinsă între 0,5-5% (în Piteşti fiind de 1,5%), taxe speciale şi alte taxe locale. Rămâne ca primarul Pendiuc să iniţieze un proiect de hotărâre până în luna aprilie 2013 care să fie supus aprobării Consiliului Local”, spune Mariean Neacşu.
Cristina Stancu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea