Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni: “Este de datoria mea să fac auzite problemele locuitorilor oraşului”
Luni, 04 Februarie 2013 14:42
În prima şedinţă de Consiliu Prefectural din acest an, primarul oraşului Mioveni a ridicat problema radarelor amplasate pe varianta de legătură DN73 –Uzina Dacia, o investiţie spectaculoasă, de peste 70 de milioane de lei, care tinde să devină inutilă din cauza unor restricţii de trafic. Pentru că limita de viteză este de 50 km/h şi, mai mult, în orele de trafic intens, radarele îi pândesc pe şoferii care apasă mai tare pedala de acceleraţie, puţini se mai încumetă să folosească autostrada suspendată
# Domnule primar, aţi ridicat problema radarelor amplasate pe varianta de legătură DN73 –Uzina Dacia, radare care-i fac pe şoferi să evite autostrada suspendată şi să aglomereze traficul din centrul oraşului. La ce măsuri vă aşteptaţi după intervenţia dumneavoastră în şedinţa Colegiului Prefectural?
- Nu sunt împotriva măsurilor Poliţiei Rutiere şi nu spun spun să nu amplaseze radare în curba respectivă, dar când constatăm că acest lucru se întâmplă zilnic, între orele 14.00 -17.00, exact atunci când traficul în şi dinspre Uzina Dacia este cel mai ridicat, pare o atitudine tendenţioasă. Cu o limită de viteză de 50 km/h şi cu radare, traficul auto pe acest tronson s-a redus la 5 maşini pe oră, pentru că şoferii preferă să treacă prin oraş, tocmai de teama sancţiunilor. În aceste condiţii şi cu un trafic atât de redus, înseamnă că investiţia a fost făcută degeaba. Cu toate elementele de siguranţă existente, cred că se poate schimba limita de viteză la 70 km /h, iar radarele ar putea fi semnalizate, totuşi, pentru că aşa este firesc. Aceasta este dorinţa cetăţenilor şi este de datoria mea să transmit mai departe, la Consiliul Judeţean, la Prefectură, la poliţie, problemele şi rugăminţile cetăţenilor oraşului Mioveni.
”Sunt conştient de supărarea locuitorilor pentru preţul gunoiului menajer”
# A trecut deja o lună din acest an, suntem la începutul lui februarie şi credem că aţi avut timp să luaţi pulsul locuitorilor oraşului Mioveni. Dincolo de problemele semnalate în Colegiul Prefectural, probleme care vin tot din partea cetăţenilor, spuneţi-ne cum i-aţi simţit pe locuitorii oraşului Mioveni la început de 2013?
- Ştiu şi sunt conştient de supărarea dumnealor pentru preţul serviciului de colectare, transport, depozitare şi prelucrare a gunoiului menajer. Sunt întru totul de acord că “saltul” a fost prea mare. Sunt conştient că toate s-au scumpit, iar salariile şi pensiile au rămas aceleaşi, ca să nu mai vorbim de cei fără un loc de muncă. Îi asigur pe toţi că, împreună cu membrii Consiliului Local Mioveni, voi găsi soluţii de reducere a tarifelor pentru acest serviciu, de aceea îi rog să aibă încredere în noi. Timp de şase ani nu i-am dezamăgit şi nu o vom face nici de acum înainte. Timpul o va dovedi curând!
# În anul 2012, Bugetul Local al oraşului Mioveni a susţinut financiar activitatea din învăţământ, sănătate, asistenţă socială, servicii publice pentru şi în folosul comunităţii, cultură, sport de masă şi nu numai Care sunt pentru Mioveni cele mai importante investiţii ale anului trecut?
- La capitolul investiţii aş vrea să amintesc: căminul creşă din zona Robea, clubul elevilor, gospodăria de apă potabilă şi reţeaua de alimentare în cartierul Făget, parcările publice, locurile de joacă pentru copii, sistemul de supraveghere video pentru siguranţa cetăţeanului, bazinul de înot şi de agrement, anveloparea termică a şcolilor din oraş, începerea restilizării platoului Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia. S-au făcut multe lucruri utile în anul 2012, de care mă declar mulţumit şi pe care sunt sigur că locuitorii oraşului Mioveni le ştiu pentru că le întâlnesc zilnic, astfel încât nu le voi reaminti. Fără îndoială, cel mai important eveniment al anului trecut a fost procesiunea de sfinţire a Catedralei ortodoxe “Sf. Apostoli Petru şi Pavel”. Pentru oraşul constructorilor de maşini a fost un eveniment unic, având în vedere că o dată în viaţă ai ocazia să participi la sfinţirea unei catedrale ortodoxe.
# Unul dintre cele mai importante proiecte ale oraşului Mioveni, pe care l-aţi amintit, “Implementarea sistemului de Supraveghere video pentru creşterea siguranţei cetăţenilor” se apropie de finele perioadei de implementare. Cum l-aţi sintetiza şi ce indicatori au fost atinşi până acum?
- Perioada de implementare a proiectului, cu o valoare de aproape 1,3 milioane lei, se va încheia pe 22 februarie 2013, la 18 luni de la demararea sa. Principalii indicatori atinşi sunt: un sistem de supraveghere video funcţional, 21 camere video funcţionale, un dispecerat video funcţional, sisteme informatice interconectate, patru campanii de informare conştientizare cu conţinut educativ-preventiv pe linie de circulaţie, droguri, consum de alcool, măsuri de prevenire a victimizării şi trei unităţi de învăţământ monitorizate: liceul „Iulia Zamfirescu”, Şcoala „Liviu Rebreanu”, Grădiniţa cuplată cu creşa „Tic-Pitic”. Prin acest proiect sunt supravegheate: trei parcuri, un stadion, 12 intersecţii, 23 străzi monitorizate, 15 locaţii de interes public (parcări, dispensarul orăşenesc, Piaţa Dacia, Casa de Cultură, sediul Primăriei, monumente, etc.) Mai putem adăuga şi crearea a 30 locuri de muncă, dintre care 10 permanente. După implementarea proiectului, ne aşteptăm la o creştere a gradului de securitate social, la reducerea numărului de infracţiuni şi reducerea numărului de accidente rutiere, scăderea actelor de agresiune asupra persoanelor vulnerabile precum şi scăderea numărului de infracţiuni comise noaptea. Deja efectele se văd , iar un exemplu în acest sens este creşterea rapidităţii intervenţiilor efectuate.
# Sunteţi la începutul unei serii de dezbateri publice pe marginea Bugetului local de venituri şi cheltuieli al oraşului Mioveni, pentru anul 2013. Ce le propuneţi celor pe care îi aşteptaţi la întâlniri şi ce aşteptaţi de la aceste dezbateri?
- Ca la fiecare început de an, noi venim cu o listă de investiţii, pe care îi invit să o analizeze. Sunt lucrări necesare pentru a ne asigura o viaţă mai bună, pentru că suntem cetăţeni europeni. Am centralizat sesizările, ideile şi sugestiile cetăţenilor oraşului şi pe cele ale consilierilor locali. Aştept în continuare puncte de vedere şi propuneri la registratura Primăriei oraşului Mioveni, la sediul administrativ al Pieţei Dacia sau pe email:
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
. Pe site-ul primăriei Mioveni se poate consulta atât proiectul de buget cât şi programul dezbaterilor pe marginea acestuia.
Programul dezbaterilor publice pe tema bugetului
1. Cartier COLIBAȘI - Sâmbătă, 2.02.2013, ora 11:00, la Căminul Cultural Colibași
2. Cartier RACOVIȚA - Duminică, 3.02.2013, ora 11:00, la Casa de Cultură Racovița
3. Cartier MIOVENI - Marti, 05.02.2013, ora 17:00 - Ședință publică cu Asociațiile de Proprietari precum și cu cetățenii interesati, la Primăria Mioveni
4. Cartier CLUCEREASA, Sâmbătă, 09.02.2013, ora 11:00, la Școala Clucereasa
5. Cartier FĂGET, Duminică, 10.02.2013, ora 10:30, la Școala Făget.