Patronul Biff International acuză: S.C. ZEUS a câştigat în mod fraudulos o licitaţie la Valea Mare Pravăţ

În vremuri de criză, licitaţiile curg gârlă, astfel că oamenii de afaceri au adevărate oportunităţi care să le susţină activitatea. Ce ne facem însă, dacă organizarea procedurilor de achiziţie publică şi, mai cu seamă, atribuirea contractelor, se face pe ochi frumoşi şi pe bani mulţi? O astfel de situaţie reclamă Vatică Bold, directorul SC. Biff International. De curând, Primăria Valea Mare Pravăţ a organizat o licitaţie în vederea realizării investiţiei de alimentare cu apă a comunei. Câştigătoare a fost firma ZEUS, în ciuda faptului că aceasta s-a angajat să execute lucrarea la un preţ de peste 53 de miliarde de lei vechi, comparativ cu celelalte firme participante, care au avut oferte mai avantajoase. Toată povestea asta s-a lăsat cu plângeri la DNA şi cu sesizări la Curtea de Conturi.

53 e mai mic decât 42?

Licitaţie trucată? Aceasta pare să fie concluzia în privinţa recentei proceduri de achiziţie publică organizată de Primăria Valea Mare Pravăţ. După cum ne-a declarat Vatică Bold, directorul SC. Biff International: „În primul rând, am depus o sesizare pe rolul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Legat de aceeaşi lucrare, într-o altă etapă am depus o contestaţie şi ni s-a dat dreptate şi acum suntem încrezători că se va proceda la fel pentru că avem experienţă şi nu ne ducem la licitaţii pe care nu avem capacitatea să le câştigăm, sau dacă le câştigăm, să executăm lucrarea. Însă aici se doreşte cu totul altceva. Firma ZEUS e ajutată de doamna Lorelai Stănescu, care este angajata Consiliului Judeţean şi în acelaşi timp e repartizată pentru a conduce, în calitate de preşedinte, aceste comisii de evaluare la licitaţiile din unităţile subordonate CJ. Ceea ce este de remarcat este faptul că acolo unde doamna Stănescu este preşedinte, firma ZEUS câştigă licitaţiile, indiferent dacă are sau nu, oferă bună. De cele mai multe ori a câştigat având oferta cea mai proastă. În localitatea Drăganu s-a întâmplat acelaşi lucru. Acolo s–a produs o ilegalitate şi mai mare. Nici nu ne trecut prin cap că se poate întâmpla aşa ceva în România. Ceea ce spunem noi la Valea Mare Pravăţ, e acelaşi scenariu. Din nou ne lovim de firma ZEUS şi de doamna preşedinte Lorelai. De data asta însă, nu ne oprim numai la contestaţii. O să facem plângeri penale, deja sunt redactate şi depuse la DNA împotriva membrilor comisiei. De asemenea, am făcut o sesizare la Curtea de Conturi pentru a se verifica exact modul de gestionare a fondurilor publice, pentru că aici nu vorbim de 100 de milioane, vorbim de zeci de miliarde, care se cheltuiesc în plus. Vă daţi seama că dacă noi am venit şi am făcut o ofertă de 42 de miliarde de lei, înseamnă că lucrarea se face cu 42 de miliarde. Se încearcă atribuirea contractului pentru suma de 53 de miliarde de lei vechi, pentru firma ZEUS”
CRISTIANA HORIE

“Vă daţi seama că dacă noi am venit şi am făcut o ofertă de 42 de miliarde de lei, înseamnă că lucrarea se face cu 42 de miliarde. Se încearcă atribuirea contractului pentru suma de 53 de miliarde de lei vechi,
pentru firma ZEUS “

Vatică Bold, directorul SC. Biff International

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea