Un membu AGA al Apă Canal recunoaşte că se lucrează cu firme căpuşă

# Sorin Apostoliceanu: “Se face curăţenie la Apă Canal. D-l Mujea nu va mai avea toate aceste puteri extraordinare”. Revoltaţi de tarifele mari practicate de SC Apă-Canal 2000 SA şi intrigaţi de salariile nesimţite ale directorilor de acolo, salarii despre care presa argeşeană a tot comentat în ultimele luni, pensionarii  prezenţi la Comitetul Consultativ pentru Problemele Vârstnicilor şi-au vărsat oful pe Sorin Apostoliceanu,  consilier local şi membru AGA–Apă Canal, care venise la discuţii în altă calitate, aceea de şef al  Serviciului Facturare al SC Termo Calor Confort.
Deşi temele anunţate a fi dezbătute în cadrul Comitetului Consultativ  pentru Problemele  Persoanelor Vârstnice (organizat de Instituţia Prefectului) au fost cu totul altele, pensionarii veniţi la discuţii au profitat de prezenţa consilierului local Sorin Apostoliceanu, unul ditre noii membri ai Adunării Generale a Acţionarilor Sc Apă Canal 2000 SA pentru a cere reducerea tarifelor  practicate de furnizorul local de apă şi servicii de canalizare, dar şi pentru a-şi arăta indignarea faţă de lefurile exorbitante încasate de directorii societăţii comerciale.
“180 de milioane,  salariul lui Gelu Mujea! Păi nu e de mirare că tarifele au ajuns acolo unde au ajuns, la cele mai mari niveluri din ţară!”,  s-a auzit una din vocile din sală, iar ceilalţi pensionari şi-au spus pe rând ofurile vizavi de toate aspectele ce-au răsuflat în presa locală încă din toamna anului trecut.
Sorin Apostoliceanu a încercat să calmeze spiritele. “Tarifele sunt foarte mari, toată lumea e conştientă de acest lucru, şi domnul primar, şi domnii viceprimari, şi noi, consilierii locali (…) O să vedem ce mai putem face… Se poate renegocia acest preţ cu ministerul Mediului, ca să nu mai crească, iar dacă se găsesc soluţii de finanţare, s-ar putea să şi scadă, asta vom vedea…”, a precizat  reprezentantul  AGA a SC Apă Canal 2000 SA, care a dat asigurări că, cel puţin dacă nu vor scădea, tarifele nu vor mai creşte.
De amintit că, începând cu 1 ianuarie, preţul apei potabile a crescut  de la 3,72 lei/mc la 4,01 lei/mc, tarifele  de canalizare-epurare  s-au mărit  de la 3,27 lei la 3,76 lei/mc, iar cele  de  epurare pentru utilizatorii care deţin fosă sau bazin vidanjabil, de la 1,18lei, la 1,35 lei/mc.
Primarul Tudor Pendiuc anunţa, anul trecut, că avem cea mai curată apă din ţară, de unde şi preţul mare, susţinând că investiţiile uriaşe şi fondurile atrase  ar justifica noile tarife. Numai că, la acea vreme, edilul şef al Piteştiului nu preciza nimic şi despre salariile nesimţite care se încasau la Apă Canal 2000 SA, subiect reluat , săptămâna trecută, în cadrul Comitetului Consultativ  pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, organizat la Prefectură.

“Din cele 85 de posturi de conducere de la Apă Canal, vor mai rămâne 30”

Tot ca să mai domolească tensiunile, Sorin Apostoliceanu a vorbit şi despre “curăţenia” începută în structurile de conducere ale SC Apă Canal 2000 SA.
“De la  1 ianuarie,  la Apă Canal există un nou Consiliu de Administraţie, un nou preşedinte de C.A.  Chiar în această perioadă se face o nouă organizare. Din 85 de posturi de conducere,  aici vor mai rămâne 30. Se fac nişte  modificări, iar domnul Mujea nu va mai avea toate aceste puteri extraodinare. Se face curăţenie, pentru că acolo există tot felul de firme căpuşă!”, a anunţat Sorin Apostoliceanu.
Devăluirea consilierului local a încins şi mai tare spiritele. Marin Dragomir, preşedintele Asociaţiei Pentru Protecţia Consumatorului  Argeş, s-a arătat indignat de faptul că, de-a lungul atâtor ani, Consiliul Local Piteşti a tolerat existenţa firmelor căpuşă care au supt banii  piteştenilor, ştiut fiind faptul că Apă Canal 2000 SA este o societate comercială pe acţiuni, cu capital majoritar de stat, acţionari fiind Consiliul Local al Municipiului Piteşti (cca. 98%), Consiliul Judeţean Argeş şi 14 consilii locale ale localităţilor membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Argeş şi, totodată, este  operatorul regional specializat în domeniul producerii şi distribuirii apei potabile şi colectării, epurării şi evacuării apelor uzate  pentru peste 350.000 locuitori.
“Dumneavoastră veniţi după 20 de ani şi spuneţi că acolo au fost firme căpuşă? Ce-a făcut Consiliul Local Piteşti în tot acest timp?”, a întrebat preşedintele Asociaţiei Pentru Protecţia Consumatorului Argeş, Marin Dragomir.
Cristina Stancu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea