Festivalul Internaţional de Folclor Brâuleţul de la Curtea de Argeş, un real succes

# Petrecere de pomină joi seara, cu Delia Matache şi Deep Central # Festivalul a fost sponsorizat, în totalitate, de Ştefan Lăzăroiu. Aglomeraţie mare, în seara zilei de joi, în piaţa de lângă Biserica Basarabilor, municipiul Curtea de Argeş. Pentru că, la orele 18, au început festivităţile de premiere şi spectacolul de închidere ale Festivalului Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Brâuleţul”, ediţia a VII-a. Ediţie susţinută financiar, în integralitate, de tânărul om de afaceri Ştefan Lăzăroiu, responsabil de „mişcările” PDL Argeş din zona de nord. Manifestarea a întrunit participanţi din trei ţări: Bulgaria, Serbia şi România. De la noi au participat ansambluri şi formaţii din judeţele: Argeş, Gorj, Iaşi, Olt, Sălaj, Tulcea, Vâlcea şi Dâmboviţa.
În afară de sutele de oameni din piaţă, densitatea de VIP-uri a fost una cu totul ieşită din comun. Prefectul Gheorghe Davidescu, vicepreşedintele ANRP Cătălin Teodorescu, omul de afaceri Gheorghe Alecsei, primarul Ion Baicea de la Costeşti, fostul primar al oraşului, Gheorghe Nicuţ; şeful de la Ape Adi Moisescu, şeful de la Finanţe Dorin Falcă, „amendatorul” Mincă de la Gardă, „generalul” Bratu (sosit ceva mai târziu, dar mult mai bine decât niciodată) şi mulţi alţii au venit din toate colţurile judeţului pentru a asigura consistenţa necesară unui eveniment de anvergură. S-a vorbit de la tribună, formaţiile participante au primit diplome şi premii.
Conferinţa de presă, desfăşurată ulterior într-un restaurant select, a fost una destinsă, avându-l în plan central pe Ştefan Lăzăroiu, secondat de Cătălin Teodorecu şi Gheorghe Alecsei.  Primul a menţionat că doreşte să lupte pentru cucerirea „redutei” formată de oraşul Curtea de Argeş şi localităţile învecinate, redută de culoare roşie în momentul de faţă. „Este nevoie de un suflu nou şi, dacă partidul mă va susţine, consider că pot câştiga această luptă politică” a declarat Ştefan Lăzăroiu. Nimeni nu a încercat să minimizeze faptul că lupta de care s-a făcut vorbire va fi una grea, ţinând cont că deputatul PSD Mircea Drăghici a obţinut acum doi ani un scor electoral deosebit de bun şi, în mod aproape cert, va candida şi în 2012. Un jurnalist local a încercat chiar să îl „încuie” pe viitorul candidat al PDL, întrebându-l care este componenţa colegiului despre care discută. Ştefan Lăzăroiu s-a descurcat bine la test, ca şi la celelalte întrebări ce au urmat.
Între timp, cele câteva sute de oameni s-au transformat în câteva mii, piaţa din zona Bisericii Domneşti devenind neîncăpătoare. Axinte de la Vacanţa Mare, Delia şi trupa Deep Central au reuşit să captiveze publicul şi să inducă, fie şi numai pentru câteva ore, o stare de bine, de satisfacţie.   
Ştefan Lăzăroiu a indus şi el, celor prezenţi, un suflu nou. Şi ceva în plus, ceva frumos, şi anume faptul că politica se poate face şi din plăcere. Iar oamenii politici pot sponsoriza şi evenimente care nu aduc voturi pe măsura efortului financiar, însă aduc un plus de prestanţă, de calitate. Ştefan Lăzăroiu poate da tonul unui nou tip de politician, aşa cum un scriitor sau un poet pot da naştere, prin stil şi originalitate, unui curent literar nou. Îi urăm să reuşească acest lucru, pentru că nouă ne place acest curent…
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea