Şedinţă cu scântei (şi cu repetiţie) de Consiliu Local la Săpata

# Consilierii PNG şi PSD, contra a tot ceea ce mişcă în comună. La Primăria Săpata s-a desfăşurat săptămâna trecută un episod care, privit din afară, ar putea părea hilar. Şedinţa de Consiliu Local de marţi s-a transformat într-un spectacol nedorit şi, mai ales, cu voturi exprimate în mod ciudat de unii dintre consilierii locali.

Scurt istoric

Primarul Constantin Stanciu este singurul PNG-ist argeşean aflat în fruntea unei administraţii locale. Iată şi componenţa politică a consilierilor locali din comună: 5 PSD; 3 PNG; 1 PNL; 2 PDL. Problema? Consilierii PSD votează, alături de cei ai PNG!!! (da, ai PNG!) aproape exclusiv împotriva propunerilor de hotărâri iniţiate de primar în Consiliul Local.

(Anti)motivaţie

De ce  sunt împotriva primarului proprii consilieri? Nu ştim nici noi exact, însă este total împotriva firii, a normalităţii. „Săpând” şi noi prin Săpata, am aflat că din cei trei consilieri, doi sunt de sex feminin şi, mai mult, mamă şi fiică. Fiica fiind preşedintele organizaţiei locale a partidului. Proprietare de depozit de materiale de construcţii. Umblă vorba prin târg că primarul nu le-a dat un teren de 4000 m.p. lipit de depozitul respectiv, teren care le-ar fi fost de mare trebuinţă celor două femei de afaceri pentru extinderea acestuia. Primarul nu le-a dat acest teren nu pentru că nu ar fi vrut, ci pentru simplul fapt că legea nu îi permitea. Însă cele două au luat-o ca pe un afront personal şi, din acel moment, au devenit duşmanii personali ai primarului, indiferent de propunerile acestuia. Propuneri care vizează de fapt bunul mers al comunităţii.

Cuprins

Primele 13 puncte de pe ordinea de zi au fost parcurse în 10 minute. Şi cum 13 este număr cu ghinion, de la acesta nu s-a mai putut rezolva nimic. Punctul al 14-lea suna în felul următor: „aprobarea cuantumului amenzii pentru persoanele care folosesc suplimentar sursa de apă şi racordaţi ilegal la reţeaua de alimentare cu apă de pe raza comunei Săpata”. Şi să te ţii neică discuţii de mai mare dragul. Cine s-a opus? Ghici ghicitoarea mea. Păi tot consilierii PNG, cele două femei de afaceri (nu ştim nici noi sigur, aşa am auzit) fiind deţinătoarele unui eleşteu. Care trebuie alimentat cu apă, apă ieftină şi nepurtătoare de amenzi. Aşa încât nu au fost de acord cu propunerea de amendare cu 10 milioane de lei vechi. Propunerea a venit din partea consilierilor PSD, aceştia menţionând faptul că oamenii sunt nemulţumiţi de lipsa presiunii apei. Discuţia următoarelor puncte a fost atât de aprinsă încât nu s-a putut finaliza în cadrul şedinţei, fiind nevoie de organizarea alteia, în dimineaţa zilei de joi. Modificarea statului de funcţii şi aprobarea modificării organigramei pe anul 2010 a încins spiritele peste măsură. Echipa PSD a avut două amendamente fără de care nu au supus votului propunerile. Cele două amendamente vizau pe secretarul Constantin Veronica, cei din PSD opunându-se ca aceasta să ocupe două funcţii de conducere, deşi studiile şi experienţa profesională o recomandau. Al doilea amendament a fost cel de menţinere a juristei din Primărie, juristă care s-a remarcat prin…pierderea tuturor proceselor instituţiei din ultimii doi ani. O adevărată performanţă negativă, care o recomanda pe aceasta în mod special pentru demitere.

Încheiere

Cum noaptea este un sfetnic bun, iar între cele două şedinţe s-au scurs chiar două nopţi, joi dimineaţa s-au găsit soluţii favorabile pentru toate aceste probleme. Primarul Constantin Stanciu a ieşit din sala de şedinţe obosit, însă mulţumit de rezultatele obţinute. Proiectele comunei pot continua. Rămâne situaţia confuză a consilierilor locali, consilieri care din motive personale, de cele mai multe ori meschine, se opun unor decizii privind bunul mers al comunei. Vom reveni.
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea