Curtea de Apel Piteşti evacuează în forţă firmele din Tehnic Club

După cum v-am anunţat în ediţia anterioară a publicaţiei noastre, miercurea trecută, Curtea de Apel Piteşti a trecut la evacuarea mai multor firme care îşi desfăşoară activitatea în imobilul Tehnic Club din Piteşti. Prima vizată a fost SC Le Stil Clasic SRL. Apărătorul  acestei societăţi, celebrul avocat piteştean Ion Dobre, a precizat executorilor judecătoreşti Copaci şi Bucescu faptul că sentinţa de evacuare pronunţată de Tribunalul Comercial Argeş nu este opozabilă firmei care deţine cu chirie spaţiul respectiv – chiriaşul fiind SC Şoimul Carpatin SRL şi nu SC Le Stil Clasic, fapt consemnat în procesul verbal de executare. Cu toate acestea, executorii au consemnat faptul că sentinţa a fost executată, iar Le Stil Clasic a fost evacuată! La scurt timp, reprezentanţii SC Şoimul Carpatin SRL nu au mai putut intra în spaţiul pe care îl deţineau cu chirie, fiindcă  „meseriaşii” Curţii de Apel Piteşti schimbaseră, deja, încuietoarea de la intrarea în subsolul Tehnic Club!

„Ne aflăm în faţa unui abuz evident!”

Avocatul Ioan Dobre este scandalizat de situaţia creată, pe care o consideră un abuz de netolerat. „Am învederat executorilor judecătoreşti faptul că această sentinţă nu este opozabilă firmei care deţine spaţiul la care face referire sentinţa de evacuare a SC Stil Clasic SRL, pronunţată de Tribunalul Comercial. Chiriaşul este SC Şoimul Carpatin SRL, al cărui contract nu a fost anulat de nicio instanţă. Am explicat această situaţie şi preşedintelui Curţii de Apel Piteşti, dar tot degeaba. Este o situaţie hilară. Observaţi, vă rog, că la procesul de la Tribunalul Comercial, instanţa care a decis evacuarea clientului meu dintr-un spaţiu în care acesta nu avea calitatea de chiriaş a fixat vreo cinci sau şase termene, la un interval de o săptămână! Unde aţi mai văzut dumneavoastră aşa ceva?! Cât despre această evacuare, ce să mai zic?...”, a declarat avocatul piteştean. Ioan Dobre a ţinut să menţioneze faptul că, de când a acceptat să pledeze în această cauză, este şicanat şi ameninţat profesional, pe diverse căi atrăgându-i-se atenţia că „nu face bine” opunându-se intereselor Curţii de Apel Piteşti. „Eu nu mă opun niciunui fel de interese, atâta timp cât ele sunt juste, legale! Din păcate, în această cauză, nu putem vorbi de aşa ceva! Eu înţeleg să rămân consecvent principiilor etice şi profesionale conform cărora port roba de avocat, indiferent ce interese injuste şi nelegale deranjez!”, a adăugat avocatul Ioan Dobre.

„Au zis că luni vor aduce arhiva Curţii de Apel, în spaţiul nostru!”

Alexandru Coşleacără, asociat al SC Şoimul Carpatin SRL, a afirmat că, la scurtă vreme de la executare, încuietoarea de la uşa subsolului imobilului Tehnic Club – singura cale de acces către spaţiul vizat de sentinţa de evacuare a SC Stil Clasic – a fost schimbată. „Este un alt abuz, pe care noi l-am reclamat la poliţie. Nu cred că se mai poate face ceva, abuzurile care s-au comis până acum aparţin unor persoane care reprezintă Justiţia, la cel mai înalt nivel în Argeş. Pe cine să mai reclami şi unde?! Mai mult, după ce au schimbat încuietoarea, nişte salariaţi ai Curţii de Apel Piteşti ne-au atenţionat să ne luăm lucrurile de acolo, pentru că luni (17 mai – n.r.) urmează să mute în spaţiul deţinut de SC Şoimul Carpatin SRL arhiva Curţii de Apel Piteşti!”, a declarat Alexandru Coşleacără.
Viorel Zorilă

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea