Mafia construcţiilor din Piteşti lucrează după ureche

# Muncitorii sunt puşi în pericol de către patronii inconştienţi # Firmele care execută lucrările de izolaţii termice în cartierul Găvana lucrează la negru şi nu respectă regulile de protecţia  muncii. # Banii sunt încasaţi pe caiet iar angajaţii sunt urcaţi până la etajul nouă fără corzi de susţinere şi cască de protecţie.
Febra izolaţiilor exterioare a cuprins de această dată  cartierul Găvana. După ce au economisit sau au împrumutat suma  de bani necesară pentru izolarea blocurilor, locatarii au angajat diferite firme pentru a se ocupa de lucrarea mult dorită. Şi cum în domeniul construcţiilor există foarte multe societăţi a căror seriozitate lasă de dorit, oamenii cu pricina au întâmpinat diverse probleme. De la bine-cunoscuta metodă „ bani încasaţi pe caiet” şi chitanţă lipsă, până la  lucrări pe jumătate făcute, sau nerespectarea  termenului de finalizare a lucrării. Un exemplu concret îl reprezintă blocul E7 din strada Carpenului, ai căror locatari au început lucrările de izolare cu o firmă, iar după o scurtă perioadă de timp acesta a încasat  o parte din bani şi a plecat, fără să termine lucrarea începută.

SC Roxali face lucrări de mii de lei şi încasează banii pe caiet

Următoarea societate care a continuat lucrarea de izolarea blocului este SC Roxali. Firma momentan lucrează, dar fără să ofere   chitanţă pentru serviciile oferite, încasează banii la negru şi astfel este scutită să plătească taxele aferente la stat.  ”Formaţia care lucrează aici este o altă firmă care a lucrat şi pe partea de nord a blocului, e un contract făcut, dar nu ne dă chitanţă, a fost adus de către administrator,  a lucrat pentru el şi am vorbit şi noi cu el” ne-a declarat Ştefănescu Constantin, unul dintre beneficiarii lucrării.

Patronii inconştienţi lucrează cu oamenii la etajul nouă al unui bloc fără nici o măsură de protecţie

La numai câteva clădiri distanţă se desfăşoară o altă lucrare, realizată de o  firmă diferită. Societatea are sediul în Câmpina şi în acest caz locatarilor li s-a spus că vor primi chitanţele pentru sumele plătite la sfârşit. Muncitorii au ajuns cu izolarea la etajul nouă, iar echipamentele cu care muncesc nu respectă nici  măcar cerinţele minime de securitate pe şantiere. Deşi munca la înălţime, materialele de construcţie, grinzile şi schelele prost fixate prezintă un pericol extrem, societatea în cauză lucrează cu oamenii urcaţi pe schele fără cască de protecţie sau corzi de siguranţă. Deşi vacanţa a luat sfârşit, se pare că autorităţile în măsură să facă ordine în mafia firmelor de construcţii nu s-au sesizat până la această oră.
IULIA BĂDOI

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea