Încurcături cu miros necurat în justiţia argeşeană

# O pensionară bogată numai pe hârtie. În realitate, Rodica Ruşeţ se luptă de 20 de ani pentru reconstituirea drepturilor de proprietate # O grefieră de la judecătorie „rătăceşte” actul de identitate al acesteia la ultimul proces.

Rodica Ruşeţ, despre care am mai scris, se poate mândri cu un record trist. Este, probabil, una dintre persoanele bogate ale judeţului, cu proprietăţi imobiliare valoroase în zonele Dumbravei şi Tudor Vladimirescu. Realitatea, de o culoare roz deschis pe hârtie, este una tristă. De fapt piteşteanca noastră se zbate în probleme şi nevoi. Niciuna dintre imobilele de pe hârtie nu este trecută, cu acte în regulă, pe numele ei. În cele ce urmează dorim să vă prezentăm, succint, numai una dintre problemele stufoase din justiţie cu care se confruntă doamna Ruşeţ.

Teren şi casă în Tudor Vladimirescu. Beneficiu nul!

În data de 30 iunie a avut loc o nouă înfăţişare la Judecătoria Piteşti, în procesul de succesiune deschis de piteşteanca noastră. Lucrurile stau în felul următor: socrul acesteia, Şoimu Iosif, a lăsat în urma decesului un teren în suprafaţă de peste 800 m.p. Moştenitori: soţia acestuia – Şoimu Dumitra, alături de copiii Şoimu Ilie (soţul doamnei Ruşeţ) şi Giurcă Constantina, soţului revenindu-i, datorită unor operaţiuni compensatorii, partea de 1/3 din proprietate. Iniţial a fost restituită suprafaţa de 157 m.p., urmând ca restul de 691 m.p. să fie restituiţi ulterior.  Problema? Doamna Ruşeţ a descoperit cu stupoare faptul că pentru această suprafaţă nu i s-a restituit dreptul legal de proprietate, în posesie fiind pusă doar sora soţului acesteia (actualmente decedat), dna. Giurcă Constantina.
Pentru casă, alte probleme. Imobilul, o clădire mare cu patru dormitoare, a fost demolat de către guvernarea Ceauşescu pentru construcţia de blocuri. Conform unui borderou (nr. 209/07.08.1989) au fost stabilite sumele băneşti pentru despăgubirea celor trei moştenitori, soţului doamnei Ruşeţ (Şoimu Ilie) revenindu-i suma de 12.910 lei din totalul de 68.861 lei. Atenţie, discutăm despre sume calculate la nivelul anului 1989. Problema? Nici până în ziua de azi familia Ruşeţ nu a primit nici un ban despăgubire pentru această proprietate.

Grefiera Camelia Cătănescu pierde buletinul Rodicăi Ruşeţ

În data de 30 iunie are loc o nouă înfăţişare la Judecătoria Piteşti. Pentru a putea studia dosarul cauzei precum şi înscrisurile depuse la acesta, Rodica Ruşeţ cere acest dosar grefierei Camelia Cătănescu. Aceasta îi solicită, conform procedurii în vigoare, buletinul. Rodica Ruşeţ i-l dă, apoi ia dosarul pentru studiu. În final, se întoarce cu acesta, solicitând restituirea actului de proprietate. Numai că acesta… dispăruse! Nu se ştie cum şi din ce motive, cert este însă faptul că nu a mai putut fi restituit proprietarei. Grefiera refuză să facă un  proces verbal sau orice act care să confirme ceea ce s-a întâmplat. Motiv pentru care pensionara este pusă pe drumuri, între Judecătorie şi secţiile de poliţie, pentru a-şi recupera actul de identitate. După un timp, actul de identitate apare la… un vecin, care îl trimite posesoarei. De ce şi cum s-a putut întâmpla o asemenea gafă, ne-a fost greu să ne închipuim. Ne-a fost şi mai greu – şi chiar imposibil să aflăm – deşi am sunat-o pe chiar autoarea gafei, doamna grefier Camelia Cătănescu. Iată cum a decurs convorbirea cu aceasta:
Redactor: Bună ziua. De la „Atitudine în Argeş” vă deranjăm…
Grefier: Aşa
Redactor: Avem o informaţie despre un buletin pierdut, al doamnei Ruşeţ Rodica. L-a depus la dumneavoastră apoi i-a fost trimis printr-un vecin de pe strada Dumbravei…
Grefier: Nu vă pot să vă dau informaţii prin telefon, da?
Redactor: Putem stabili atunci o întâlnire?
Grefier: Nu. Nu puteţi stabili nici o întâlnire cu mine! Nu vă pot da informaţii prin telefon, da?  O zi bună!

Mulţumim mult doamna grefier, o să facem cerere scrisă. Şi o vom trimite tot prin telefon (fax) la instituţia unde activaţi. Poate, poate… În încheiere, stimaţi argeşeni, nu trebuie să uitaţi că justiţia veghează. Ca şi FNI-ul. Aşa că puteţi dormi liniştiţi, chiar dacă vă rătăceşte cine ştie cine un amărât de buletin…
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea