Scandalul ecarisajului continuă la Curtea de Argeş

# Conducerea FNPA acuză din nou: “În spatele sondajului privind activitatea de ecarisaj în se ascund interese obscure” # Nicolae Diaconu, primarul municipiului Curtea de Argeş: “Acuzaţiile FNPA sunt aberaţii” Preşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia  Animalelor, Carmen Arsene, acuză Primăria Curtea de Argeş de manipulare a opiniei publice cu ajutorul unui sondaj şi reclamă refuzul autorităţilor locale de a accepta serviciile de sterilizare gratuită oferite de FNPA, în schimbul menţinerii unor contracte oneroase.  În replică, primarul Nicolae Diaconu spune că nu a primit nicio ofertă din partea FNPA privind sterilizarea maidanezilor şi că acuzaţiile federaţiei sunt nefondate.
De câteva zile, cetăţenii din Curtea de Argeş sunt invitaţi să răspundă unei consultări efectuate de Primăria Curtea de Argeş, referitoare la activitatea de ecarisaj, derulată în perimetrul municipiului. Conform chestionarului, municipalitatea  pare interesată dacă locuitorii oraşului sunt de acord sau nu cu suspendarea activităţii de ecarisaj pe teritoriul orşului Curtea de Arges! Până aici, nimic suspect, numai că în adresele înaintate asociaţiilor de proprietari se arată, negru pe alb, că sondajul se desfăşoară în conformitate cu  notificarea FNPA nr. 9512 din 17.04.2013, referitoare la plângerea penală împotriva SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Arges şi a medicului vererinar  Radu Niculae, cu care societatea  a încheiat contract de prestări servicii.
"S-a solicitat suspendarea activităţii legate de câinii fără stăpân din Curtea de Argeş!” scrie în adresele înaintate asociaţiilor de proprietari. Preşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor, Carmen Arsene, spune că  informaţia este o minciună grosolană, în spatele căreia se ascund interese obscure şi că FNPA n-a solicitat niciodată suspendarea gestionării a câinilor, ci doar întrerupere, pe această linie,  a activităţii SC Salubritate Publică Urbană, până la soluţionarea plângerilor penale formulate de federaţie.

“Total neadevărat”

Sesizarile trimise de catre FNPA reclamă atât gestionarea greşită a câinilor, cât si sterilizarile defectuoase efectuate până acum de medicul Radu Niculae, prin contractul cu SC Salubritate Publică Urbană,  precum şi refuzul Primăriei Curtea de Argeş de a accepta serviciile de sterilizare gratuită oferite de FNPA.
“Este total neadevărat ceea ce se precizează în adresa respectivă. De mai bine de o săptămână, prin sondajul care se realizează la Curtea de Argeş, se fac demersuri pentru continuarea derularii unei gestionari ilegale şi ineficiente, pe sume mari, provenite din taxele platite de cetăţeni. Este evident că primaria doreste cheltuirea bugetului local prin SC Salubritate Publică Urbană, în loc să ne permită nouă sterilizarea gratuită a câinilor. Prin aceste adrese înaintate asociaţiilor de proprietari,  Tot Primăria C. de Argeş informează cetăţenii, in mod intenţionat eronat, că FNPA ar fi solicitat suspendarea activităţilor legate de câinii fără stăpân. Se solicită, practic, realizarea unui referendum prin care cetăţenii să se exprime, în scris, dacă sunt de acord sau nu cu suspendarea activitatii de ecarisaj, ceea ce este o falsă problemă. Este bineînteles obligatoriu, prin lege, să existe activitate de gestionare a câinilor, însa nu este obligatoriu să se realizeze doar printr-o anume societate,  ori printr-un anumit veterinar, asa cum îşi manifestă interesul Primăria Curtea de Argeş”, spune Carmen Arsene,  preşedinte FNPA.

Primarul  Nicolae Diaconu: “FNPA să vină să-mi propună sterilizarea gratuită a câinilor”

Edilul şef al municipiului Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu, spune că ar fi de acord cu sterilizarea gratuită a câinilor de către FNPA, doar că nu a primit nicio astfel de propunere.
“Ei au cerut stoparea activităţii de ecarisaj şi nu  ne-au oferit, în schimb, niciun serviciu alternativ. De aceea facem această consultare.  Stoparea activităţii de ecarisaj o poate face doar DSV-ul,  chiar s-a şi întâmplat acest lucru, într-o perioadă, dar activitatea biobazei a fost reluată. Dacă FNPA are vreo oferă, să vină să-mi propună sterilizarea gratuită a câinilor şi sunt de accord. Până acum n-am primit nimic oficial. Acuzaţiile FNPA sunt aberaţii, la fel cum sunt şi cele legate de activitatea medicului Radu Niculae, acuzat că ar fi omorât 1000 de câini. Dacă aceste animale ar fi murit, cineva ar fi văzut asta!”, spune primarul Nicolae Diaconu.

Abuzuri semnalate de FNPA

La începutul acestui an, FNPA a semnalat o serie de abuzuri faţă de animale, comise de medicul veterinar din Curtea de Argeş, Radu Niculae, acuzat de grav malpraxis. Federaţia a înaintat o plângere penală împotriva acestuia, precum şi o plângere la Colegiul Medicilor Veterinari,  solicitând suspendarea dreptului acestuia de a practica medicina veterinară până la momentul clarificării dreptului de a profesa. Totodată, FNPA a solicitat ca pâna la soluţionarea cazului, să fie suspendată activitatea SC Salubritate Publică Urbană Curtea de Arges SRL,  care are contract de sterilizare cu dr.Radu Niculae.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea