Săptămâna aceasta, fotoliul de viceprimar al comunei Budeasa va fi, în sfârşit, ocupat

# PC-istul Daniel Craiu este  principalul favorit pentru funcţia rămasă vacantă după declararea  incompatibilităţii lui Nicolae Rachieru # Cornel Lazăr, preşedinte PC: “Daniel Craiu chiar este un  om deosebit de bine pregătit,  fost cadru militar, iar asta spune multe despre dumnealui”. După o lună de la demiterea viceprimarului Nicolae Rachieru, ca urmare a declarării incompatibilităţii acestuia de către ANI, în şedinţa de consiliu local de săptămâna aceasta, la Budeasa se va fi ales, în sfârşit, noul viceprimar.  Deşi e singurul consilier  local al PC, Daniel Craiu e favoritul acestei curse.
Consilierii locali ai comunei Budeasa vor vota, în şedinţa de săptămâna  aceasta, noul viceprimar. Budeasa are 7 consilieri USL (1- PC, 4-PSD, 2-PNL), 2 consilieri PDL, 2 –PPDD, un consilier UNPR şi un consilier independent.  Până la această oră, favoritul negocierilor din interiorul USL pare a fi Daniel Craiu, vicepreşedinte PC,  însă lucrurile nu sunt bătute în cuie, după cum spune preşedintele conservatorilor argeşeni, Cornel Lazăr.
“Încă se fac negocieri, nu putem spune cu certitudine că d-l Craiu   va fi noul viceprimar. Asta, cel puţin până la viitoarea şedinţă de consiliu local de la Budeasa. Bineînteles că noi ne-am dori ca noul viceprimar să fie din partea PC, iar  domnul Daniel Craiu chiar este un  om deosebit de bine pregătit,  fost cadru militar, iar asta spune multe despre dumnealui.  Este consilier local, cunoaşte foarte bine problemele comunei, iar toate acestea sunt atuuri care-l recomandă pentru funcţia de viceprimar.”, a declarat, pentru Atitudine în Argeş, Cornel Lazăr, preşedinte organizaţiei judeţene a PC.

O lună fără viceprimar

Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul că fostul vice de la Budeasa, Nicolae Mihail Rachieru, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada  iunie 2012 – noiembrie 2012, ca urmare a faptului că a deţinut, simultan, atât funcţia de viceprimar al comunei Budeasa, cât şi calitatea de comerciant persoană fizică, respectiv, funcţia de administrator al unei societăţi comerciale, încălcând, astfel, dispoziţiile legale privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor şi  funcţiilor publice. După constatarea stării de incompatibilitate, în aprilie a.c., Mihail Rachieru  a fost decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, pe o perioadă de 3 ani, şi a pierdut ambele fotolii: de consilier local şi de viceprimar

Daniel Craiu se află la al doilea mandat de consilier local

“Sper ca joi sau cel târziu vineri, să aibă loc şedinţă de consiliu local, pentru că avem deja o lună de când domnul Rachieru nu mai poate exercita această funcţie. Abia atunci se vor face propuneri şi tot atunci se va vota viitorul viceprimar. Până la momentul respectiv, nu pot declara mai mult. Ce pot să spun despre viitorul viceprimar este doar că din funcţia respectivă trebuie să cunoască oamenii şi trebuie să-i ajute. E nevoie de o persoană competentă, pentru că vorbim despre o funcţie executivă ce se subordonează direct primarului! Cred că atunci când se vor face propunerile, se va ţine cont de aceste aspecte.”,  a declarat, pentru atitudine în Argeş, Daniel Craiu,  vicepreşedinte al PC Argeş.
Daniel Craiu  se află la al doilea mandat de consilier local  şi locuieşte (şi) în Budeasa încă din 2005.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea