"Argeşenii au văzut prea mulţi ani roşu în faţa ochilor. Ajunge!"

# La o cafea cu vicepreşedintele ANRP, Cătălin Teodorescu. Cătălin Teodorescu. Politician cu ştate vechi, membru C.O.D.A. al PDL Argeş, fost prefect al judeţului, fost secretar de stat la ANPC, actualmente vicepreşedinte/subsecretar de stat la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP). L-am invitat la o cafea cu gust mai mult sau mai puţin politic, pentru a-l întreba cum mai stau lucrurile prin judeţ.
# Sunteţi membru CODA (Comisia de Organizare şi Desfasurare a Alegerilor). Cum se prezintă activitatea de reorganizare a filialei judeţene a partidului?
- După cum ştiţi, PDL Argeş a intrat, în urmă cu câteva luni, într-un amplu proces de reorganizare. Au fost desemnaţi deja liderii care să se ocupe de colegiile electorale, ei având misiunea clară să întărească fiecare organizaţie democrat liberală locală. Odată cu aşezarea lucrurilor în teritoriu s-a întărit şi filiala judeţeană, urmând ca procesul amplu de restructurare să se finalizeze cu alegerea unei noi formule de conducere. În paralel cu aceasta avem şi responsabilitatea conducerii judeţului, iar priorităţile sunt multe.
# Dar Liga Primarilor şi Consilierilor Locali? Au fost „înmatriculaţi” noi adepţi în ultimele câteva săptămâni?
- Liga Primarilor şi Consilierilor Locali este o structură care, deşi funcţionează doar de câteva luni, s-a dovedit a fi o construcţie foarte putenică încă de la început. Însă, aşa cum a precizat şi preşedintele CODA Argeş, domnul senator Mircea Andrei, Liga nu are culoare politică, însă beneficiază de sprijinul nostru dacă membrii ei îl cer. Liga primarilor şi Consilierilor Locali are ca scop esenţial dezvoltarea administraţiilor locale şi promovarea intereselor membrilor săi. Din informaţiile mele, ultimii nou veniţi sunt primarul de la Vultureşti şi viceprimarul de la Nucşoara, acesta fiind membru PNG-CD.
# Se vorbeşte deja, din ce în ce mai mult, de alegerile din 2012. A început campania electorală?
- Un partid care se respectă se află în campanie electorală încă de a doua zi după terminarea alegerilor. Ca atare, nu doar noi, ci şi adversarii noştri se află într-o permanentă campanie electorală, dacă vreţi, dar nu de genul celei din preajma alegerilor. E firesc să se vorbească despre alegerile din 2012, pentru că atunci se vor vedea rezultatele muncii noastre. Important este ca, la momentul adevărului, adică la alegeri, să avem cu ce veni în faţa oamenilor. 
# Când vom afla candidaţii PDL la Consiliul Judeţean şi la primăriile oraşelor din judeţ? Aţi desemnat deja pe cineva?
- Ne-am orientat deja spre anumite persoane pentru anumite funcţii, dar este încă devreme să dăm nume. Fiecare candat, indiferent de poziţia pe care va  concura, trebuie să demonstreze că, dacă va ajunge acolo unde şi-a propus, va avea şi rezultate. Vă garantez că la alegrile din 2012 vom veni cu cei mai buni oameni.
# Se întrevede, în viitor, o colaborare cu PNL? Pentru că preşedintele Antonescu susţine că nu vrea cu PDL…
- În politică totul este posibil, dar dacă vorbim despre viitorul apropiat, eu nu cred că este viabilă o colaborare nici cu PNL, nici cu PSD. Ca să guvernezi în vremuri de criză, când zeci de mii de oameni îşi pierd locurile de muncă, este nevoie de hotărâre şi de curaj, calităţi pe care cele două partide nu le au sau nu demonstrează că le au. În ce priveşte declaraţiile domnului Crin Antonescu, domnia sa când vrea la guvernare, când nu vrea, când zice că se mai gândeşte. Concluzia o trageţi dumneavoastră.
# UNPR Argeş se laudă cu 60 de filiale. Cum comentaţi?
- Faptul că UNPR, care este partenerul nostru de guvernare, deocamdată doar prin domnul ministru Gabriel Oprea, se dezvoltă, nu de deranjează, pentru că devine un partid cu şi mai multă greutate, iar asta înseamnă întărirea stabilităţii colaborării dintre noi. 
# Dar partidul lui Dan Diaconescu? Ce şanse are în judeţ şi în ţară?
- Cu partidul domnului Diaconescu este o altă problemă. Este un partid care oficial nu există, pentru că nu Tribunalul Municipiului Bucureşti nu a emis încă decizia de constituire. În privinţa şanselor, depinde de dânşii cum ştiu să le gestioneze. După părerea mea, nu va fi un partid care să joace un rol extrem de important pe scena politică. Când promiţi multe şi apoi nu te poţi ţine de cuvânt, nu mai eşti credibil.
# Senatorul Andrei se jură că schimbă culoarea politică a judeţului. Aşa a jurat şi Boureanu. Are primul şanse mai mari?
- Culoarea politică a judeţului a început deja să se schimbe, nu aţi observat? Domnul Boureanu a dat deja startul din acest punct de vedere, iar domnul senator Andrei grăbeşte acest proces. Argeşul, argeşenii au văzut prea mulţi ani roşu în faţa ochilor. Ajunge! A sosit timpul să vedem şi alte culori, ceva mai plăcute. Dacă renunţăm la jocul de cuvinte, vă pot spune că PSD pierde teren pe zi ce trece. Mulţi primari şi consilieri locali l-au părăsit pe domnul Nicolescu, chiar dacă sunt în continuare membri PSD. Ei nu pot demisiona din acest partid ca să se înscrie la noi sau la o altă formaţiune politică deoarece şi-ar pierde mandatele pe care cetăţenii li le-au dat, pentru că ei i-au votat.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea