Conducerea FNPA îl contrazice, cu acte, pe primarul Nicolae Diaconu

# Un nou episod în scandalul ecarisajului de la Curtea de Argeş: “Primaria Curtea de Argeş a primit de la FNPA ofertă pentru sterilizarea gratuită a unor categorii de câini”. După ce în urmă cu o săptămână, primarul Nicolae Diaconu îşi justifica intenţia de a continua activitatea de ecarisaj prin intermediul S.C. Salubritate Publică Urbană, spunând că nu a primit nicio ofertă din partea Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor privind sterilizarea gratuită a maidanezilor, conducerea FNPA vine să-l contrazică. Preşedintele federaţiei, Carmen Arsene arată că există adrese înaintate atât Primăriei, cât şi DSVSA Argeş, prin care se atrage atenţia asupra gestionării greşite a câinilor şi asupra sterilizărilor defectuoase efectuate până acum prin intermediul S.C. Salubritate Publică Urbană, adrese în care apare şi oferta federaţiei de a reopera gratuit animalele mutilate şi de a steriliza gratuit o parte din câini.
Săptămâna trecută, conducerea FNPA acuza Primăria Curtea de Argeş de manipulare a cetăţenilor cu ajutorul unor consultări publice şi atrăgea atenţia asupra refuzului autorităţilor locale de a accepta serviciile de sterilizare gratuită oferite de FNPA, în schimbul menţinerii unor contracte oneroase. În replică, primarul Nicolae Diaconu  spunea, în acelaşi număr al ziarului nostru, că nu a primit nicio ofertă din partea FNPA privind sterilizarea maidanezilor şi că acuzaţiile federaţiei sunt nefondate.
Preşedintele FNPA, Carmen Arsene, îi aminteşte edilului şef al municipiului Curtea de Argeş de adresa nr. 23/08.02.2013, prin intermediul căreia Primăriei şi societăţii comerciale Salubritate Publică Urbană li se atrage atenţia că majoritatea câinilor sterilizaţi în cadrul cabinetului veterinar al dr. Radu Niculae (în baza contractului de asistenţă medical-veterinară încheiat cu S.C. Salubritate Publică Urbană Curtea de Arges S.R.L. şi bugetat de către Primăria Curtea de Argeş) au decedat ca urmare a operării defectuoase şi că animalele (în special femele) supravieţuitoare au grave probleme medicale.
“În scopul reparării deficienţelor, Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor îşi oferă GRATUIT serviciile de efectuare a intervenţiei chirurgicale pentru toţi câinii. În acest sens, avem nevoie de colaborarea dvs. privind:
- punerea la dispoziţie a unui spaţiu de sterilizare şi cazare a câinilor pe timpul recuperării medicale (în cadrul adăpostului construit de către Primărie în acest scop);
- prinderea şi transportul câinilor la adapost şi returnarea în locul de provenienţă (în cazul în care FNPA nu găseşte o soluţie proprie în acest sens) – acţiune ce se va face împreună cu un reprezentant FNPA;
- prezenţa a cca. doi îngrijitori care să asigure hrănirea animalelor în perioada recuperării (cca. 7 zile), ajutor în transferarea câinelui operat din sala de sterilizare, în spaţiul de recuperare, curăţenia adapostului şi orice alte activităţi implicite;
- asigurarea hranei pe timpul recuperării
medicale.
Menţionăm că FNPA va extinde această acţiune şi prin sterilizarea urgenţelor: femele gestante, femele aflate în perioada de călduri, dar şi alţi câini care nu se încadrează în niciuna din categoriile precizate, în funcţie de posibilităţi. Campania de sterilizare se va efectua în baza unui protocol de colaborare.” se arată în adresa nr. 23/08.02.2013.

Plângeri penale

“O dovadă că FNPA a înaintat Primăriei Curtea de Argeş oferta pentru reoperarea gratuită a căţelelor sterilizate de Radu Niculae şi sterilizarea gratuită a unor categorii de câini este nu doar adresa trimisă  către Primăria Curtea de Argeş, ci şi declaraţiile apărute în  "Interes argeşean" nr. 950 din 25.03.2013, în care primarul face referire la această adresă, spunând că refuză oferta”, declară Carmen Arsene, preşedinte FNPA.
Primarul municipiului Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu declara, în urmă cu o săptămână, că ar fi de acord cu sterilizarea gratuită a câinilor de către FNPA, dar că nu a primit nicio astfel de propunere.
“Dacă FNPA are vreo oferă, să vină să-mi propună sterilizarea gratuită a câinilor şi sunt de accord. Până acum n-am primit nimic oficial. Acuzaţiile FNPA sunt aberaţii, la fel cum sunt şi cele legate de activitatea medicului Radu Niculae, acuzat că ar fi omorât 1.000 de câini!”, spunea, în numărul din 20 mai al ziarului nostru, primarul Nicolae Diaconu, după ce FNPA reclama că Primăria doreşte cheltuirea bugetului local prin S.C. Salubritate Publică Urbană, în loc să permită federaţiei sterilizarea gratuită a câinilor şi semnala o serie de abuzuri faţă de animale, abuzuri comise de medicul veterinar din Curtea de Argeş, Radu Niculae, acuzat de grav malpraxis.
FNPA a înaintat chiar şi o plângere penală împotriva medicului în cauză şi o altă plângere la Colegiul Medicilor Veterinari, solicitând suspendarea dreptului acestuia de a practica medicina veterinară până la momentul clarificării dreptului de a profesa. Tot FNPA a cerut ca pâna la soluţionarea cazului, să fie suspendată activitatea S.C. Salubritate Publică Urbană Curtea de Arges S.R.L.,  care are contract de sterilizare cu dr. Radu Niculae.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea