Escrocherii în asociaţiile de proprietari, cu executări marca Eugen Fieraru

# Un administrator iscusit şi un executor fioros - reţeta pe care îţi poţi pierde locuinţa, cu dreptatea de partea ta. La câteva săptămâni de la excluderea din profesie a celui mai termut executor judecătoresc din Argeş şi trimiterea sa în judecată de către DNA Piteşti, isprăvile lui Eugen Fieraru încă mai surprind. Iniţiativele escrocheriilor cu aparatamente porneau însă de la administratorii sau preşedinţii asociaţiilor de locatari, care apelau  la serviciile prompte ale renumitului executor.

Florian Roată din cartierul Găvana a fost ţinta umor astfel de acţiuni dubioase. Bărbatul a cerut asociaţiei de proprietari Elena 11, în care  locuia, să ia măsuri pentru izolarea acoperişului imobilului, după ce ani la rând suferise ca urmare a faptului că tavanul apartamentului prezenta  infiltraţii. Bărbatul a refuzat să mai plătească întreţinerea până la remedierea problemelor. A dat în judecată asociaţia de proprietari şi a câştigat procesul, instanţa obligând-o să-i repare apartamentul. Numai că suma aferentă reparaţiilor, una deloc neglijabilă, urma să fie imputată administratorului şi preşredintelui de asociaţie care nu şi-au făcut treaba. Administratorul a găsit soluţia salvatoare -  scoatere la licitaţie, cu ajutorul unui executor judecătoresc, a apartamentului lui Florian Roată, ca urmare a datoriilor înregistrate de acesta, deşi suma de 1848 pe care proprietarul apartamentului o datora asociaţiei putea fi  recuperată prin valorificarea unor bunuri mobile, nicidecum prin scoaterea  automată la mezat a locuinţei.
Florian Roată  a rămas şocat de modul în care administratorul a decis să rezolve  problema.
"Profitând de faptul că aveam un debit de 1848 lei  faţă de asociaţia de proprietari Elena 11, administratorul, fără să încerce rezolvarea problemei, a recurs la executorul judecătoresc Fieraru Eugen, pentru a-mi scoate la licitaţie apartamentul. Această manevră, în afară de a fi ilegală, mai are şi o altă explicaţie. Printr-o sentinţă irevocabilă a judecătoriei Piteşti (1457/12.febr.2012), Asociaţia de proprietari Elena 11 a fost obligată să-mi repare apartamentul  grav afectat de scurgerile de pe terasa blocului, reaparaţie stabilită printr-o expertiză, la suma de 5842 lei  Cum vinovat de această situaţie este administratorul, iar suma îi este imputabilă, acesta a încercat, aplelând la executor, să scape de răspundere." explică Flortian Roată.
Deşi bărbatul a achitat în cele din urmă debitul, acţiunea pusă la cale de administratorul  blocului şi executorul judecătoresc nu s-a încheiat, cheltuielile cu serviciile executorului fiind fiind puse în cârca proprietarului.
"Fieraru Eugen s-a asociat la această  infracţiune, suma finală de 1882,95 lei, pentru care apartamentul este scos la licitație, fiind de fapt  pretenţia lui, substituindu-se asociaţiei a cărei creanţă este achitată în întregime. Suma de mai sus este şi ea integral achitată, dar se continuă acțiunea aparatamentul în beneficiul celor doi.  De remarcat că, în timp ce creanţa asociaţiei era de 1849,62 lei, pentru munca depusă de el,  Fieraru Eugen a pretins1882,95+200 lei, achitaţi şi ei integral. În comparaţie cu debitul meu, cel mai mai ieftin imobil scos la licitaţie este de 37.200 lei. În cazul meu, dacă aş fi refuzat să achit suma,  un debit de o asemenea valoare se putea recupera prin vânzarea unor bunuri mobile, fapt care nu ar fi fost o afacere profitabilă pentru administrator şi executor", se arată în plângerea penală  formulată anul trecut de Florian Roată şi înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.
Altfel spus, nu debitul era ţinta administratorului şi executorului, ci apartamentul, fiind vorba despre o escrocherie pusă la cale de cei care trag sforile asociaţiei de proprietari, care mai au la activ alte câteva isprăvi.

 

Şi-au ales ca ţintă chiar un avocat

Florian Roată, avocat de profesie,  l-a făcut celor doi pângeri penale şi a cerut, înainte de episodul ING,  trimiterea lui Eugen Fieraru şi a administratorului blocului, în judecată, pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, abuz în serviciu contra intereselor personale şi fals în declaraţii.
"Cu mine, escrocheria nu le-a mers, pentru că sunt avocat. Dar eu n-am fost singura lor ţintă, în acel bloc. A mai existat o familie cu care s-a procedat în mod similar.", spune Florian Roată. 
Metoda seamănă, într-o oarecare măsură, cu reţeta folosită de acelaşi executor judecătoresc la ING Bank, însă la o scară mai mică
În urmă cu doar câteva săptămâni, Eugen Fieraru a fost exclus din profesie şi trimis de DNA Piteşti în judecată pentru săvârșirea unor infracțiuni de fals. Pe scurt, Eugen Fieraru a adăugat cheltuieli de judecată de peste 2.000.000 lei, în cadrul unor proceduri de executare silită a ING Bank pentru o datorie de numai 11,15 lei. Acest caz a fost posibil și “graţie” unui judecător din Pitești, care a acordat cheltuieli de executare în alb, prin sentința care a reprezentat titlul executoriu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea