“Unii lideri politici din judeţ îşi supralicitează şansele de reuşită la următoarele alegeri”

# Sunteţi vicepreşedinte ANRP. La „ruda apropiată”, Fondul Proprietatea, administrarea a revenit concernului Franklin Templeton. Cu ce modificări şi noutăţi vor veni americanii? Am auzit despre o viitoare listare la Bursă…
- Fondul Proprietatea a fost înfiinţat pentru a despăgubi persoanele ale căror proprietăţi au fost confiscate de regimul comunist. Statul român, prin intermediul Ministerului Finanţelor, controlează 44,7% din capitalul fondului, restul fiind deţinut de peste 4.300 de persoane fizice şi juridice. Cum Fondul este una dintre cele mai valoroase companii din economie, cu participaţii la cele mai importante societăţi din sectorul energetic, precum Petrom, Transelectrica, Transgaz, Hidroelectrica sau Nuclearelectrica, mi se pare un lucru pozitiv faptul că noul administrator s-a angajat să aducă Fondul Proprietatea pe Bursa de Valori Bucureşti la începutul anului viitor. Din câte ştiu, compania Franklin Templeton şi-a propus să crească profitul Fondului, un lucru care nu poate fi decât de apreciat.
# Ca membru CODA, spuneţi-ne câteva cuvinte despre activitatea politică recentă a PDL în Argeş.
- Încercăm să îi mobilizăm pe toţi membrii noştri de partid care ocupă funcţii în administraţiile locale, fie ei consilieri locali sau primari, pentru a monitoriza cât se poate de bine proiectele depuse de Primării pentru obţinerea de finanţări prin fonduri europene sau guvernamentale. În ultimul timp, foarte mulţi primari au înţeles că trebuie să depună proiecte, cheltuind sume considerabile cu acestea, dar au uitat un element esenţial: contează foarte mult calitatea şi utilitatea acestor proiecte, pentru a putea primi finanţare. În plus, unde vom putea ajuta ca aceste proiecte să devină realitate, prin deputaţii noştri, din Argeş, dar şi cu sprijinul domnului senator Mircea Andrei, o vom face negreşit. Cele mai bune exemple mi se par finanţarea obţinută de oraşul Curtea de Argeş, de 14 milioane de euro, şi un proiect pentru asfaltare, care este la un pas de finanţare la Costeşti, de peste 10 milioane de euro.
# Se schimbă faţada sediului. Dar în interior?
- În PDL Argeş se munceşte, avem o echipă bine sudată care încearcă să ia cele mai bune decizii. Toate organizaţiile din judeţ sunt sub coordonarea membrilor CODA, iar fiecare, chiar de la simplu membru, încearcă să fie mai eficient. De exemplu, la alegerile de la Vultureşti echipa PDL Argeş a dat dovadă de o mobilizare exemplară, care a fost recunoscută până şi de adversarii noştri politici. Stilul de lucru pe care ni l-am însuşit, în echipă, mi se pare un mare câştig pentru organizaţie şi consider că vom avea rezultate bune în continuare. 
# Gingăraş a declarat că speră la un scor de 20% la localele din 2012. Nicolescu şi-a propus 40%, Iani Popa vrea 25%. Mai rămâne şi pentru PDL Argeş ceva?
Cred că unii lideri politici din judeţ îşi supralicitează intenţionat şansele de reuşită la următoarele alegeri. Este şi asta o tactică... Noi mizăm însă pe oameni de valoare, care au demonstrat deja că sunt de folos comunităţii, sau sunt nerăbdători să o facă. Ţinând cont de situaţia economică grea prin care trecem, cred că trebuie apreciate cu atât mai mult unele realizări ale aleşilor PDL din judeţ, care au reuşit să aducă fonduri pentru comunităţile care le-au dat votul şi care s-au angajat să facă investiţii pe care alţii nici nu le visau cu câţiva ani în urmă. Şi, repet, în condiţii economice foarte dificile. Nu cred că este important un procent, dar consider că PDL va reprezenta la următoarele alegeri un adversar redutabil pentru partidul care conduce judeţul de 20 de ani. Deşi multă lume spune că suntem la guvernare, în Argeş situaţia este diferită, pârghiile puterii fiind concentrate în mâinile principalului partid de stânga din ţară. Încercăm să schimbăm această situaţie şi sunt convins că electoratul din judeţ va vedea, în 2012, în candidaţii PDL pentru Primării şi pentru Consiliile Locale, oameni preocupaţi pentru binele comunităţii, profesionişti. Şi vor vota în consecinţă.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea