Disensiuni în majoritatea USL-istă a CL Piteşti

# Trei proiecte de HCL retrase de pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a Consiliului Local Piteşti. Adrian Prodănel, primul care a pus la îndoială raportul de expertiză privind evaluarea unui apartament pe care municipalitatea urma să-l vândă, raport  întocmit prin grija  Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti. Pe odinea de zi a şedinţei Consiliului Local Piteşti din 30 mai 2013 s-a aflat, printre altele, şi un proiect privind aprobarea  vânzării unui apartament cu două camere, situat în cartierul Trivale, către actuala sa chiriaşă, Filofteia Grăjdeanu. Potrivit  prevederilor legii nr. 112/1995 pentru reglementarea situaţiei juridice a unor imobile cu destinaţie de locuinţe, trecute în proprietatea statului,  şi HGR 20/1996 privind aplicarea acestei legi, chiriaşii care, la data intrării în vigoare a legii, ocupau, în baza unui contract de închiriere, apartamente ce nu se restituie în natură foştilor proprietari sau moştenitorilor acestora, au dreptul de a opta pentru cumpărarea acestor apartamente.
În raportul  privind  aprobarea vânzării imobilului se arată  că Filofteia Grăjdeanu a solicitat cumpărarea apartamentului.
“Conform raportului de evaluare întocmit prin grija  Serviviului Public de Exploatare a Patrimoniului  Piteşti de către  SC Total Rom Proiect SRL, preţul apartamentului este de 42.292 lei (valoare fără TVA)”, se mai arată în respectivul raport.

Preţul evaluatorului - 42.292 lei. Preţul pieţei - minimum 20.000 euro

Deşi proiectul a primit aviz favoravil din partea tuturor celor cinci comisii de specialitate, obiectivitatea raportului de evaluare a fost pusă la îndoială în cadrul şedinţei CL. Primul care a sugerat că preţul de 42.292 lei ar fi rezultatul unei evaluări incorecte a fost consilierul PSD Adrian Prodănel.
“Am o nedumerire legată de preţul la care se vinde acest apartament. Pentru un apartament cu două camere, cu  o suprafaţă construită de peste 75 de metri pătraţi, suma  este mult prea mică faţă de preţul  pieţei”, a sesizat Prodănel, susţinut de câţiva consilieri  ai taberei adverse care au argumentat că un apartament cu două camere, în suprafaţă de peste 70 de metri pătraţi, nu poate fi decât confort 1 şi că  valoarea minimă a pieţei ar fi undeva la 20.000 de euro.

Viceprimarul Cornel Ionică a venit cu explicaţii şi soluţii

Evaluatorul răspunde pentru treaba aceasta (…) Ar fi mai bine pentru toată lumea să luăm mai mulţi bani de pe apartamentul acesta, dar pe o procedură de evaluare nu putem interveni cu nimic. Putem să aprobăm sau să nu aprobăm proiectul”, a explicat vicele, susţinut de alte câteva  opinii ale majorităţii USL-iste: “Această femeie este chiriaşa de până acum şi are dreptul să-şi cumpere apartamentul. Dacă evaluatorul a făcut această evaluare, nu puneţi acum în balanţă suprafaţa cu preţul. Trebuie văzut şi cum este împărţit acest apartament, dar şi alte aspecte“.
În cele din urmă, consilierii au convenit că este nevoie de o nouă  procedură de evaluare, iar proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Piteşti.
Cu argumente similare au mai fost retrase de pe ordinea de zi alte două proiecte privind  aprobarea vânzării  către actualii chiriaşi a unor părţi din imobilul de pe strada Crinului nr.3, situat în  intravilanul  Mun. Piteşti.     Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea