Zece blocuri intră în vară fără apă caldă, din caza restanţelor

# Alte 25 de asociaţii optează pentru sistarea agentului termic, la cerere. Toţi clienții cu facturi neachitate şi mai vechi de 120 de zile au fost sau vor fi chemaţi în instanţă. De la începutul acestei luni, echipele S.C. Termo Calor Confort merg prin asociaţiile de proprietari, din uşă în uşă, dar şi la agenții economici şi la persoanele fizice care au încheiate convenţii individuale de facturare, pentru a găsi o soluţie amiabilă de recuperare a debitelor. Pentru restanţierii cu facturi mai vechi de trei luni au fost demarate procedurile de acţionare în judecată.
De săptămîna trecută,  Termo Calor Confort SA a sistat furnizarea apei calde pentru alte 10 blocuri restanţiere – blocul M6 din Găvana II (Asociaţia de proprietari 241 Luminiţa),  blocul  B24 din Găvana II (AP Venus 2001),  blocul  A 39 , tot din Găvana II (AP Arco Iris) , blocul P14a de pe Strada Gîrlei  (AP 480 Stejarul), blocul M9 din Găvana II (AP 1 Decembrie 1918),  blocul C3 din Găvana III (AP Cătina), Blocul B4 din Găvana III (Ap Găvana III),  blocul P2A, din strada Gîrlei (AP Motru), blocul A2 din strada Negru Vodă şi blocul D2 din strada Independenţei (AP Îndependenţei D2). „Este vorba despre situaţia la 28 mai 2013, dar vom mai avea în jur de 25 de sistări  la cerere. Sunt asociaţii care au depus solicitări în acest sens pentru că, pur şi simplu, nu vor ca în lunile de vară să mai plătească agentul termic”, explică Sorin Apostoliceanu, şef Birou Furnizare Facturare Termo Calor Confort S.A.

Turism Muntenia, restanţe de peste  100.000 lei

Alte  67 de  asociaţii de proprietari racordate la sistemul centralizat de termoficare au restanţe de peste 20.000 de lei fiecare. Cele mai mari datorii le are Asociaţia de proprietari Ana Maria - Bl 45, 46 -  din strada Trivale (204.194,75 lei). Printre rău-platnicii cu restanţe uriaşe se numără şi  S.C. Turism Muntenia, care datorează  furnizorului local de agent termic 102.086 lei.

Instanţa, ultima soluţie

„Ca măsuri de recuperare a debitelor,  în primul rând am demarat procedurile de acţionare în judecată cu toţi clienţii care au facturi mai vechi de 120 de zile. Avem dosare în instanţă cu majoritatea acestora, avem sentinţe definitive şi executorii.  În al doilea rând, am organizat, de luna aceasta, cu sprijinul membrilor din noul Consiliu de Administratie, echipe de recuperare a creanţelor, echipe care merg la toţi clienţii şi poartă discuţii în vederea încasării facturilor restante. Aceste echipe merg la asociaţiile de proprietari, la agenţii economici şi la persoanele fizice cu care noi avem încheiate convenţii individuale de facturare pentru a găsi o soluţie amiabilă de recuperare a debitelor. Marţea şi joia au program după-amiaza pentru a putea discuta cu propietarii care nu pot fi găsiți decât în acest interval”, spune Sorin Apostoliceanu (foto), şef Birou Furnizare Facturare - Termo Calor Confort SA

Un nou val de somaţii

Procedura de recuperare a debitelor va continua. “În perioada următoare vom emite somaţii de debranşare pentru neplată la asociaţiile de proprietari cu restanţe”, mai spune Sorin Apostoliceanu, şef Birou Furnizare Facturare Termo Calor Confort SA.
Cristina Stancu

Click AICI pentru vizualizare

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea