50% din arieratele judeţului sunt la Cocu şi Bradu

Directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Argeş, Petre Cojocaru, şi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, atrag atenţia primarilor localităţilor  argeşene care au arierate să  dea dovadă de atenţie la angajarea cheltuielilor, pentru a nu intra în criză. Localităţile argeşene  cu arierate  cumulau, la sfârşitul lunii trecute, 8 milioane  lei – obligații financiare ajunse la scadenţă şi neachitate.  Jumătate din această sumă  cade în sarcina comunelor Bradu (3,4 mil. lei) şi Cocu (1.8 mil lei). “Cu toate că are excedent, Primăria Bradu refuză să plătească. Comuna Cocu este în criză financiară, la fel şi comunele Hârseşti şi Sălătrucu. Probleme sunt şi la  Băbana, comuna se apropie cu datoria de pragul de 15% din bugetul consolidat care generează criza financiară. Lunca Corbului, Priboieni şi Ungheni sunt şi ele cam în aceeaşi situaţie. În atenţia comunelor Ungheni, Valea Danului şi Vultureşti: mare grijă la angajarea cheltuielilor pe viitor, ca să nu intraţi în criză!”, a fost mesajul transmis de Petre Cojocaru (foto), directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Punlice Argeş.

“Dacă ajungem ca un primar să facă ce vrea el cu toate instituţiile, nu e în regulă”

Şi Preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, le-a cerut  primarilor din Argeş să dea dovadă de mare atenţie la angajarea investiţiilor, şi a cerut Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Argeş  să recupereze arieratele înregistrate de comuna Bradu.
“Comuna Cocu poate să iasă din starea de criză, pentru că există suma necesară prevăzută, dar trebuie să se se zbată şi primarul să ajungă la o înţelegere cu constructorul. La Bradu, situaţia este clară: există excedent, Finanţele trebuie să-şi facă treaba, iar Curtea de Conturi să recupereze datoriile. Dacă ajungem ca un primar să facă ce vrea el cu toate instituţiile, nu e în regulă. Vedeţi ce trebuie făcut ca omul să îndeplinească legea!”, a atras atenţia Constantin Nicolescu.

”De ce Finanţele nu îi blochează conturile?”

Ducele de la Albota, Ion Dumitru,  a făcut, la rândul său, apel pentru blocarea conturilor comunei Bradu, pentru recuperarea arieratelor.
“Cei care au arierate au şi o anumită coloratură politică,  tocmai de aceea li s-a permis să ajungă la sumele respective. Noi nu am greşit, dar plătim şi ştiu oameni cărora li s-au plătit arieratele ca să fie luaţi în USL. Ce să faceţi cu ei, în USL că nici noi nu ne mai regăsim?! Nu le mai promiteţi că le daţi, că nu mai aveţi ce da. Dacă aţi fi avut, ne dădeaţi nouă! Cum îşi permite ăsta de la Bradu să plătească alte cheltuieli şi arieratele nu? De ce Finanţele nu îi blochează conturile? Blocaţi-le, domnule Cojocaru, conturile şi luaţi-le banii!”, a exclamat primarul de la Albota. Constantin Nicolescu i-a  sfătuit pe primari ca, vizavi de investiţii, să nu-şi  mai angajeze singuri răspunderea, ci împreună cu Consiliul Local şi doar atunci când au fonduri în acest sens. Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea