Fostul vicar Brânzea, retrogradat la rangul de redactor șef de către șeful său

Fostul vicar eparhial, Nicolae Brânzea, a intrat, se pare, pe o pantă descendentă. Din informațiile pe care le deținem, acesta nu mai ocupă niciun post în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, încă din 2012, și i se face vânt elegant și din cadrul Institutului Cultural Român. Fostul ministru Andrei Marga s-a dezis de acesta până la cel de-al treilea cântat al cocoșilor, imediat ce a primit semnale că fostul vicar mason este pe cale să facă și în cadrul ICR ceea ce începuse să facă la Facultatea de Teologie din Pitești. Prin urmare, i-a ridicat gradul de consilier al său, retrogradându-l la rangul de redactor șef al editurii culturale aflate sub patronajul Institutului Cultural Român și pentru care Nicolae Brânzea ar urma să primească suma de 4434 lei. Acest lucru a fost legiferat prin Ordinul 115 din data de 11 aprilie 2013, după cum ne-au dezvăluit surse din cadrul ICR. Mai mult decât atât, conducerea Universității de Stat din Pitești a fost înștiințată de aceste reglementări prin două documente oficiale din partea MAE și ICR.  Chestionat de noi în legătură cu motivul pentru care fostul ministru de Externe s-a debarasat de consilierul său, Andrei Marga a spus: „I-a expirat contractul în calitate de consilier MAE.  În ceea ce privește funcția sa în cadrul ICR,  domnul Brânzea ar putea lucra de pe altă poziție, însă doar domnia sa va hotărî dacă o va face. Din 2011 i-a expirat detașarea. Acum, depinde și de activitatea dumnealui, mai ales că acesta deține și funcția de președinte al Senatului Universității Pitești. Era obligat de Universitatea Pitești  să clarifice situația detașării  și nu putea să aibă și altă funcție”, spune Andrei Marga, foarte inofensiv în discurs.

Brânzea nu are mulți prieteni nici printre profesorii universitari

Lucrurile nu sunt nici pe departe așa cum par la prima vedere, dacă am privi din perspectiva faptului că orice șef are nevoie de oameni buni și capabili în jurul său. Mai ales dacă se ia în considerare faptul că însuși Marga l-a numit consilierul său personal pe Nicolae Brânzea, în trecut. Din informațiile pe care le mai deținem, au fost date niște telefoane din partea fostului ministru, în Argeș, ca să se ceară referințe despre fostul vicar. Ba, mai mult, încetarea activității lui Nicolae Brânzea în cadrul MAE și apoi a ICR nu a fost nicidecum condiționată de către funcțiile deținute. Surse din interiorul instituției de învățământ superior ne-au dezvăluit faptul că fostul vicar nu și-a făcut prea mulți prieteni nici măcar pe-aici, mai ales de când s-a apucat, se pare, să le facă plângeri scrise anumitor decani, ca să fie dați afară, pe motiv că folosesc mașinile instituției în deplasări personale.
La rândul său, președintele Senatului Universității Pitești, Nicolae Brânzea spune referitor la acest aspect: „Nu există nicio incompatibilitate. Vă dau două exemple: d-na Ecaterina Andronescu este președinte de Senat, este și deputat, dar mai are și alte funcții. Iar funcția pe care eu o am aici este una de strategie nu de conducere. Oricum, domnu’ Marga, săracu, cu legislația...Dumnealui este filosof..Acum lucrez în MAE; ocup o funcție în minister la Departamentul Românilor de Pretutindeni. Iar la ICR, o să vedeți că vor fi niște probleme pentru modul cum este gestionat!” Din păcate pentru fostul vicar, documentul care ne-a parvenit din partea MAE spune că acesta și-a cam încheiat socotelile și cu ministerul.
Din păcate, până în acest moment, nu am putut să primim și un punct de vedere oficial din partea conducerii Universității de Stat din Pitești, care își apără angajatul cu foarte multă grijă. Așteptăm în continuare un comunicat din partea rectorului Ionel Didea cu privire la acest subiect.
Ana Luca

***

Ministerul Afacerilor Externe   
A1/ 531        5 mai 2013

Răspuns solicitare

Urmare solicitării dumneavoastră, vă comunicăm următoarele informaţii:
Domnul Nicolae Brânzea a deţinut funcţia de consilier al ministrului afacerilor externe Andrei Marga. Detaşarea acestuia la cabinetul ministrului a încetat odată cu mandatul ministrului Andrei Marga, în luna august 2012.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea