”PDL-ul a fost desființat. Argeșenii nu au fost bulversați, ci fericiți pentru că votul a ieșit așa cum și-au dorit”

# Interviu cu deputatul PSD Cătălin Rădulescu. O persoană ieșită din tipare – aceasta este prima impresie a celui care ia, pentru prima dată, contact cu demnitarul Cătălin Rădulescu. A doua impresie este aceeași. Apropiații însă îl percep altfel, ca pe un prieten bun, volubil, poate puțin prea direct. Fapt pe care l-am remarcat și noi, din plin, în interviul de mai jos. Co-fondator și președinte al FSN și PD-FSN Argeș, deputat, în perioada 1990-1992 în primul Parlament al României, șef al Delegației Parlamentare Argeș, Președinte al Delegației Parlamentare a României la NATO, vicepreședinte al PSD diaspora și, din 2012, deputat, din nou, în același Parlament al

României, părăsit în urmă cu 20 de ani. Iată, în numai câteva repere, traseul politic al lui  Cătălin Rădulescu, o persoană cu o exprimare deschisă, poate prea deschisă, care i-a adus destui prieteni și, probabil, tot atâția dușmani.


# Spuneți-ne, în câteva cuvinte, ce s-a întâmplat, din punct de vedere politic, în ultima perioadă?
- Anul electoral 2012 a adus o victorie răsunătoare a PSD-ului, pentru Argeș în special, prin câștigarea Primăriei Pitești, Primăriei Mioveni, Primăriei Curtea de Argeș și Primăriei Topoloveni, prin câștigarea Consiliului Județean Argeș și apoi victoria de proporții a USL-ului în alegerile parlamentare, prin câștigarea tuturor colegiilor parlamentare. De asemenea, trebuie menționat și rezultatul colegilor noștri din PNL care au cîștigat primăriile din Câmpulung Muscel și Ștefănești la alegerile locale. Practic, PDL-ul a fost desființat. Argeșenii nu au fost bulversați, ci fericiți pentru că votul a ieșit așa cum și-au dorit, ceea ce a coincis cu votul tuturor românilor împotriva unui PDL arogant, sfidător, corupt, nesimțit, și a lui Băsescu, un președinte împotriva neamului său.
# Sunteți un om de acțiune. Care sunt inițiativele pe care le-ați întreprins în ultimul timp?
- Eu sunt medic de profesie și, chiar dacă nu mai profesez, nu mi-am pierdut omenia. Am făcut și fac exact acele gesturi și acțiuni sociale pe care alți politicieni nu le fac. În ultimul an, am ales să stau 52 de zile în stradă, anul trecut, în 2012, în București și în Pitești, alături de oamenii din popor, de profesori, de medici, de polițiști, de ofițeri din armată, de funcționari publici, de pensionari, de muncitori, împotriva unui guvern antipopular, antiromânesc și a unui președinte fără țară. În schimb, de când sunt în Parlament, adică de câteva luni, am participat, ca și coinițiator, la patru inițiative legislative, dintre care două de creștere a alocației pentru mame de la 40 la 200 de lei, una propusă chiar de PP-DD; asta înseamnând că voi susține orice inițiativă legislativă care va fi pentru oameni, chiar dacă va fi propusă de opoziție.
# Domnule deputat, să încercăm și câteva auto-reproșuri. Deasemenea, câteva motive de satisfacție
- Ca om politic, îmi pot reproșa un singur lucru: acela că nu fac publice persoanele-oameni politici, colegi de partid, de Alianță, de Parlament, care se opun cu nesimțire măsurilor sociale, economice, uitând cine i-a votat. Satisfacții? Sunt și aici câteva de menționat, printre care:
- cele peste 300 de amendamente depuse, până acum, la legi importante, cum sunt: legea câinilor fără stăpân, legea retrocedării proprietăților;
- lunar, îmi aduc aminte de familiile sărace și sunt, cu certitudine, printre puținii care fac donații pentru acestea din colegiul meu;
- sunt deputatul care se gândește la electoratul său, deputatul care spune, întotdeauna adevărul, chiar dacă acesta deranjează pe mulți.
# Dacă tot deranjați pe mulți, spuneți-ne, cu riscul de a deranja în continuare, câțiva politicieni pe care îi admirați
- La nivelul județului, politicianul pe care îl admir cel mai mult este cel care  surprinde plăcut, în fiecare lună, cetățenii acestui oraș, cel care transformă municipiul Pitești într-un oraș european, cel care este, în permanență, lângă oameni: primarul Tudor Pendiuc. Bineînțeles, dânsul se sprijină pe o echipă de oameni care îi seamănă, cum sunt  viceprimarul Cornel Ionică, președintele PSD Pitești, Cristi Gentea. Argeșeni care se evidențiază sunt mulți, aici pot să mai menționez managerii companiilor argeșene care, în ultimii doi ani, în perioada de criză, au rezistat – sau chiar au mărit cifra de afaceri a firmelor - și aici îl pot nominaliza pe fratele meu, Corneliu Rădulescu. Dintre politicienii care se zbat mai pot nominaliza pe Simona Bucura...
# La nivel județean, ce soluții vedeți pentru administrație?
- Foarte simplu. La județ e nevoie de o echipă tânără, cu alte viziuni, cu alt curaj, cu alt tip de abordare, la nivel național, cu proiecte de anvergură pentru județ și cu un alt aplomb la nivel guvernamental.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea