Primăria Curtea de Argeș insistă să atribuie un contract de 300 miliarde lei vechi firmei fostului senator PSD Cătălin Voicu

# În afacere, un proaspăt ieșit din Hidroelectrica. După spectacolul oarecum jenant oferit de bâlbâielile repetate în vederea atribuirii contractului de lucrări din cadrul ”marii asfaltări”, bâlbâieli care s-au întins pe parcursul a aproximativ doi ani, iată, aceeași autoritate locală dă chix în încercările de atribuire a unui al doilea contract – e drept, de valoare mai mică. Este vorba de asfaltarea centurii municipiului Basarabilor - și de scandalul care, iată, deja decurge de aici – asfaltare care se va solda cu o încăierare de mama focului, exact ca pe centură.
În urmă cu câteva luni, Primăria Curtea de Argeș a organizat o licitație pentru atribuirea lucărilor de modernizare a centurii rutiere a din orașul Basarabilor. Valoarea acestor lucrări se ridică la aproximativ 30 milioane de lei noi. Cum era de așteptat, mai multe firme, atât locale cât și din alte județe, au achiesat la sacii cu bani puși la bătaie. După mai multe runde de clarificări, a fost declarată câștigătoare asocierea formată din firmele S.C. GECOR S.R.L., S.A. BUILDING CONSTRUCTIONS S.R.L. și ASNET TELECOM S.R.L., deși aceștia, inițial, au avut o ofertă care s-a clasat pe locul 5. Despre firma GECOR S.R.L. s-a scris, în nenumărate rânduri, în presă, că ar fi coordonată din umbră de fostul senator PSD Cătălin Voicu, actualmente aflat în închisoare, condamnat pentru trafic de influență. Se pare că, totuși, deși omul este în pușcărie, afacerile derulate de firmă merg bine, pentru că, iată, Gecor câștigă în continuare contracte grase din bani publici la primăriile PSD. Cea de-a doua firmă aparține Magdei Alexandru, cunoscută în mediul de afaceri argeșean în urma realizării de către firmele acesteia a numeroase studii de fezabilitate și proiecte pentru lucrări executate din fonduri europene. Cea de-a treia firmă, care se pare că a reprezentat și cheia acestei asocieri, aparține lui Ștefan Vulparu, care, până de curînd, era un umil angajat al Hidroelectrica Curtea de Argeș, departamentul achiziții.
Cum era de așteptat, au apărut și contestațiile. Firmele Drum Construct Logistik, aparținând lui Florin Păcioianu, și Valah Construct, a omului de afaceri Cătălin Nicolau, au formulat contestații la CNSC împotriva rezultatului procedurii. Contestația formulată de Drum Construct Logistik a fost repinsă de către CNSC, în timp ce contestația celor de la Valah Construct a fost admisă, autoritatea contractantă fiind obligată, prin decizia CNSC, să reevalueze ofertele. Deși admisă  contestația celor de la Valah Construct, aceștia au formulat, împotriva deciziei CNSC, o plîngere la Curtea de Apel Pitești, solicitând admiterea tuturor motivelor pe care aceștia le-au formulat în contestația lor.
Primăria Curtea de Argeș, însă, s-a grăbit să declare, din nou, câștigător al procedurii, pe asocierea Gecor-Building-Asnet, astfel încât lucrurile s-au complicat. Valah Construct a atacat și această nouă decizie a Primăriei la CNSC.
Din contestațiile și plângerile depuse de Valah Construct Grup, postate pe SEAP de către primăria Curtea de Argeș, rezultă o serie de acuzații grave aduse acestei primării, rezultând că aceasta a favorizat firma din Giurgiu, în condițiile în care asocierea declarată câștigătoare nu îndeplinea cerințele minime de calificare din documentația de atribuire și nici nu a respectat în totalitate – susțin aceștia – modul de prezentare solicitat al ofertei.
În aceste condiții, ne întrebăm care este interesul municipalității, de a insista să declare, din nou, câștigătoare această ofertă.
Vom reveni cu amănunte.
Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea