PNL Argeş îşi retrage primarii din şedinţele Colegiului Prefectural

# Gestul este un semn de protest faţă de alocarea discreţionară către primarii PDL a fondurilor pe Ordonanţa 7 în Argeş. Preşedintele PNL Argeş, Ion Popa, a precizat în cadrul conferinţei de presă susţinute la sediul organizaţiei judeţene ca Partidul Naţional Liberal îşi menţine obiecţiile formulate în sesizarea adresată Curţii Constituţionale şi îi cere preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge Legea pensiilor şi să o retrimită Parlamentului pentru a putea fi adoptată în condiţii legale şi morale atât de conţinut cât şi de procedură. “Considerăm că decizia Curţii Constituţionale pe marginea Legii pensiilor confirmă faptul că Traian Băsescu şi PD au subordonat Curtea Constiţutională, aşa cum au subordonat de fapt toate instituţiile statului de drept încălcând principiile democraţiei. Considerăm că o lege corectă a pensiilor trebuie să pornească de la principiul contractului între stat şi cetăţean. Pensia este un drept al cetăţeanului care a contribuit ani de zile la sistemul de pensii, nu o pomană sau un ajutor de stat. Pentru a rezolva problema, cei care se află la putere trebuie să se ocupe de economia reală, de creşterea economică şi de asigurarea locurilor de muncă pentru cei care trebuie să contribuie la susţinerea fondului de pensii”, a menţionat preşedintele liberalilor argeşeni.
Liderul PNL Argeş a comentat şi pe marginea subiectului atât de mediatizat în ultimul timp referitor la alocarea discreţionară a fondurilor venite pe Ordonanţa 7/2006 (iniţiată de Guvernarea Tăriceanu) către primarii PDL. În judeţul Argeş, cei 15 primari PDL din mediul rural au primit cca. 65% din fonduri, cifra totală însumând 5.842.000 lei, în contextul în care primarii PNL nu au primit decât 3% din fonduri, iar cei PSD, cei mai mulţi la număr, 70 de primari dintr-un total de 95, au primit 25% din fonduri. “Având în vedere aceste lucruri, plus lipsa de respect cu care sunt trataţi primarii PNL, îi voi cere preşedintelui PSD Argeş, domnul Constantin Nicolescu, ca primarii partidelor pe care le reprezentăm să nu mai se prezinte, în semn de protest, la şedinţele Colegiului Prefectural. Aceasta este dorinţa primarilor noştri şi nu o să ascund faptul că am primit semnale şi din partea unor primari PSD care sunt total nemulţumiţi de situatţia creată şi mai ales de atmosfera de lucru din şedinţele Colegiului Prefectural. Primarii nu sunt obligaţi să participe la aceste şedinţe, iar Prefectul nu este şeful primarilor”, a concluzionat Ion Popa.
Nu în ultimul rând, PNl Argeş anunţă iniţierea unei campanii de informare publică pe baza legii 544 a liberului acces la informaţii publice: “Cu toţii am luat act de practicile populiste ale liderilor principalului partid de guvernamant care conduc la învrăjbirea categoriilor sociale. Este o procedură care nu face altceva decât să ducă la degradarea relaţiilor interumane, la decredibilizare instituţiilor statului şi a oamenilor care lucrează în aceste instituţii. Dar aceşti oameni reprezintă statul român. Şi de la aceste persoane, mai devreme sau mai târziu, într-un fel sau în altul, noi toţi avem diverse pretenţii. Ar trebui să fim cu toţii de acord că în instituţiile publice nu se castigă bine. Nici doctorul care caştigă 1500 lei, nici poliţistul care castigă 1000 lei, nici profesorul care castigă 700 lei şi nici funcţionarul care castigă 500 lei nu au cum să fie multumiţi. De aceea, este necesar să se stie cât caştigă aceşti oameni, concret, în cifre. Nu în salarii medii, făcute pe un minister, sau pe întreaga instiţutie. Doar o asemenea informaţie poate să conducă la o corectă apreciere a acestor date” a conchis Ion Popa, preşedintele PNL Argeş.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea