Vezi care sunt zonele şi asociaţiile în care este permisă debranşarea!

# Să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimic! # Procedura “simplificată” de debranșare  de la sistemul centralizat de încălzire al Piteștiului a rămas... tot complicată. Retras de pe ordinea de zi a penultimei şedinţe ordinare a CL Piteşti,  tocmai pentru a fi revizuit (în ideea simplificării sale), proiectul de hotărâre privind procedura de debranşare de la sistemul centralizat de termoficare a fost votat, săptămâna trecută,  în forma  sa iniţială, similară procedurii anterioare. Debranşarea este permisă doar în aşa-zisele zone neunitare. Piteștenii care locuiesc în zonele unitare de încălzire nu vor avea voie să se debranșeze și să își monteze centrale termice.
Consiliul Local Piteşti a votat, joi, proiectul de hotărâre privind procedura de debranşare/deconectare  de la sistemul centralizat de  alimentare cu energie termică, procedură care nu diferă prea mult de cea valabilă la precedentul val de debranşări. Consilierii locali ai majorităţii USL-iste au argumentat că există prevederi legale  care nu permit simplificarea procedurii, aşa că au lăsat lucrurile să meargă din inerţie,  cu aceleaşi obligaţii, avize şi acorduri, scurtând un pic doar  drumurile pe la ghişee. Aşadar, ca să puteţi renunţa la sistemul centralizat de termoficare trebuie să aveţi, în primul rând, acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontală cât şi pe verticală, prin declaraţii confirmate de reprezentantul legal al asociaţiei de proprietari (preşedinte) şi acordul scris al asociaţiei, exprimat prin hotărârea adunării generale. De precizat că deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu este interzisă atunci când se intenţionează deconectarea numai a unor corpuri de încălzire din locuinţă şi nu sunt montate repartitoare de costuri.

Paşii debranşării

Mai întâi trebuie să formulaţi o cerere către preşedintele asociaţiei prin care solicitaţi deconectarea de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică. Cererea va fi însoţită de declaraţiile de aprobare ale vecinilor de apartament. După primirea şi analizarea cererii de deconectare, preşedintele asociaţiei  va transmite o adresă către Sc Termo Calor Confort s.a prin care va solicita emiterea referatului tehnic în care se arată efectele modificării instalaţiei respective. Referatul tehnic se va analiza în adunarea generală a asociaţiei de proprietari care va întocmi o situaţia privind debranşările. Asociaţia este şi cea care apela la o firmă specializată pentru întocmirea documentaţiei tehnice de reconsiderare a instalaţiei de încălzire şi preparare apă caldă şi tot ea vă va da acordul de debranşare. Cu acest acord, în termen de 15 zile lucrătoare veţi primi o înştiinţare cuprinzând valoarea estimată a devizului lucrării şi data efectuării operaţiunii de deconectare. Furnizorul local de agent termic va efectua debranşarea propriu-zisă în termen de maxim 30 de zile lucrătoare de la achitarea devizului lucrării.
Trebuie precizat, totuşi, că “solicitantul nu mai prezintă la  Termo Calor Confort proiectul privind debranşarea corpurilor de încălzire aferente spaţiului de locuit sau cu altă destinaţie, pentru care se solicită deconectarea”, potrivit  procedurii  votate în  şedinţa CL de săptămâna trecută.
Atenţie! Deconectarea/debranşarea  se vor efectua numai de către SC Termo Calor Confort.

Cât vă costă debranşarea

Potrivit regulamentului de debranşare, cheltuielile de deconectare vor fi suportate de solicitant, iar cheltuielile privind modificarea instalaţiei vor fi suportate de asociaţia de proprietari. Tariful pentru debranșare este de 100 de lei, iar pentru fiecare calorifer  deconectat se vor plăti câte 35 de lei.

Dacă nu vă montaţi o sursă de căldură, sunteţi pasibili de amendă

Trebuie să ştiţi că, odată deconectat, sunteţi obligat să asiguraţi încălzirea locuinţei cu o sursă alternativă de căldură (motarea unei centrale de apartament, electrică sau pe gaze, ori racordarea la o centrală de cartier sau de bloc). În caz contrar vă puteţi trezi cu amendă şi veţi fi nevoit să vă reconectaţi iar la sistemul centralizat de încălzire, pe cheltuiala proprie.

Nu oricine se poate debranşa

Debranşarea este pemisă doar în aşa-zisele zone neunitare. Familiile care locuiesc  în  zone unitare de încălzire nu vor avea voie să se debranșeze și să își monteze centrale termice
Cristina Stancu

Click AICI pentru vizualizarea tabelului cu zonele unitare cu centrale termice

Click AICI pentru vizualizarea tabelului cu zonele unitare cu punctele termice

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea