“Vrem să stăm de vorbă cu viceprimarul, nu cu funcţionarul!”

# Pensionarii joacă dur în Comitetul Consultativ pentru Problemele Vârstnicilor # Marin Dragomir, preşedintele APC Argeş, referitor la atitudinea autorităţilor locale absente de la şedinţă: “Este o sfidare!” # Sefa biroului Contracte - Facturare - Încasare din cadrul Salpitflor, ignorată de asociaţiile de pensionari. Au solicitat prezenţa la şedinţa lunară a Comitetului Consultativ pentru Problemele Persoanelor Vârstnice a primarului sau a unuia dintre viceprimarii Piteştiului şi s-au trezit cu un funcţionar al Salpitflor! Acesta este motivul pentru care pensionarii au refuzat s-o mai asculte pe Mihaela Neagu (foto), şefa biroului Contracte - Facturare - Încasare din cadrul Salpitflor şi au cerut Instituţiei Prefectului reintroducerea temei  privind măsurile întreprinse de  Primăria Piteşti  în domeniul administrării pieţelor pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a aceluiaşi comitet.
Şefa biroului Contracte- Facturare- Încasare din cadrul Salpitflor, Mihaela Neagu,  s-a prezentat în şedinţa Comitetului Consultativ pentru Problemele Persoanelor Vârstnice cu o listă de acţini pe care Salpitflor Green le-a întreprins de-a lungul ultimelor luni: măsuri luate în vederea protecţiei sănătăţii publice, măsuri  privind  colectarea selectivă a gunoaielor în pieţe şi măsuri pentru menţinerea  în stare corespunzătoare a spaţiilor verzi din jurul aceloraşi pieţe! Total neinteresant pentru asociaţiile de pensionari  prezente, săptămâna trecută, la şedinţă, care se aşteptau ca în cadrul întâlnirii să se dezbată adevăratele probleme cu care se confruntă administraţia pieţelor: produse vândute direct de pe aleile din vecinătatea spaţiilor comerciale, mafia pieţelor şi dezinsecţiile, dezinfecţiile şi deratizările făcute de mântuială.
“Este o sfidare!”,  a concluzionat Marin Dragomir, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, referindu-se la faptul că la şedinţă a fost trimis un funcţionar în locul celor avizaţi să dea explicaţii pentru neregulile din pieţele Piteştiului.
Lectura neinspirată a şefei biroului Contracte -Facturare -Încasare a fost întreruptă de mai multe ori de întrebările reprezentanţilor asociaţiilor de pensionari, iar funcţionara s-a străduit, fără succes, să răspundă punctual.
“În piaţa Ceair există suficiente locuri la mese, astfel încât micii producători să nu mai vândă la colţ de stradă şi să-şi poată aduce marfa în interior. Noi le oferim această posibilitate. Mai departe… depinde de ei. Problema este că dânşii nu doresc să vină în piaţă! De multe ori, apelăm la Poliţie ca să-i aducem la mese, dar în câteva ore sunt înapoi, pe alee! Problema particularilor care vând  pe marginea drumului nu ţine de Salpitflor Green. Acolo este vorba despre domeniul public, iar îndreptăţiţi să ia măsuri sunt cei de la Poliţia Locală şi cei de la Poliţia Naţională, care pot aplica sancţiuni. Noi răspundem doar de spaţiile din incinta pieţei.” a explicat Mihaela Neagu.

Tema va fi reluată în a doua jumătate a lunii iulie

Reprezentanţii asociaţiilor prezente au semnalat încă o dată o problemă veche de când piaţa: aceea că-n spaţiile cu vad comercial, legea o fac speculanţii. Despre intermediarii care-i presează pe micii producători să le vândă produsele înainte de intrarea în piaţă, comentarii n-au existat decât de partea  reprezentanţilor asociaţiilor prezente, semn că…merge şi aşa: admitem că problema există, dar de măsuri nu ne prea preocupăm!
“Vrem să stăm de vorbă cu viceprimarul, nu cu funcţionarul!” au exclamat câţiva dintre preşedinţii asociaţiilor de pensionari  care au cerut subprefectului Ion Burnei să înainteze Primăriei Piteşti o nouă adresă în care să solicite prezenţa la discuţii a unui edil local în măsură să dea explicaţii în legătură cu problemele din pieţele Pteştiului. Nu că ne-am mai face iluzii cu privire la stoparea fenomenului,  dar măcar, din când în când, ar fi corect ca cineva să dea explicaţii  pentru toleranţa faţă de cei ce ac legea în pieţe.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea