20 de cereri de debranşare pe zi

# Anul acesta aveţi la dispoziţe doar o lună şi jumătate ca să vă deconectaţi de la sistemul de termoficare # Termo Calor Confort estimează că vara aceasta va pierde alţi 1000 de clienţi persoane fizice. În prima săptămână de după startul debranşărilor de la sistemul centralizat de termoficare, furnizorul local de agent termic a primit 100 de cereri de deconectare. Conducerea Termo Calor estimează că în 2013 ritmul debranşărilor va fi mai mic decât în vara anului trecut. Spre deosebire de 2012, anul acesta, obligatoriu, un reprezentant al furnizorului local de agent termic va fi prezent la fiecare  adunare generală a  asociaţiilor de proprietari, pentru a explica ce presupune deconectarea şi care sunt … dezavantajele debranşării. Atenţie! Chiar dacă vă aflaţi într-o zonă neunitară, în care, teoretic, este permisă debranşarea, asociaţia de proprietari se poate opune deconectării apartamentului în care locuiţi.

De la 1 iulie, de când Termo Calor primeşte cereri de debranşare/deconectare de la sistemul centralizat de termoficare,  zeci de piteşteni s-au prezentat la sediul furnizorului local de agent termic pentru a-şi procura formularele necesare în acest sens.
“A fost vorba, în primul rând, de cei care s-au interesat de procedură încă din luna mai a acestui an. În medie, cam  20 de  persoane pe zi au trecut pe la noi pentru procurarea formularelor care, de altfel, se găsesc şi pe site-ul Termo Calor Confort www.termopitesti.ro. Estimăm că  vara aceasta numărul celor care vor renunţa la sistemul centralizat de termoficare va fi de cca. 1000, de persoane,  mai mic decât anul trecut, avându-se în vedere preconizata scumpire a gazelor dar şi alte aspecte.” , spune  Sorin Apostoliceanu, şeful serviciului Facturare din cadrul SC Termo Calor Confort.
Vara trecută, Termo Calor a pierdut 1600 de clienţi pesoane fizice, însă, în 2012,  startul debranşărilor s-a dat cu o lună mai devreme. Printre altele, pe asta mizează şi furnizorul local de apă caldă şi căldură atunci când face estimări optimiste legate de numărul celor care vor mai rămâne în sistem.

Cererile de deconectare se pot depune doar până la 15 august

Dacă intenţionaţi să vă debranşaţi, trebuie să vă grăbiţi. Anul acesta aveţi la dispoziţe doar o lună şi jumătate ca să parcurgeţi toţi paşii până la deconectarea propriu-zisă şi montarea centralei de apartament.
”În primul rând, solicitantul trebuie să verifice dacă condominiul din care face parte spaţiul pe care îl deţine se află în zona unitară de încălzire, pentru că debranşarea este permisă doar în zonele neunitare. Apoi, solicitantul care intenţionează să renunţe la SACET formulează o cerere către  preşedintele asociaţiei, prin care solicită deconectarea. Obligatoriu, cererea va fi însoţită de aprobările vecinilor de apartament de pe orizontală şi de pe verticală!”, explică Sorin Apostoliceanu (foto).

Asociaţia decide dacă vă puteţi debranşa sau nu

Chiar dacă vă aflaţi într-o zonă neunitară şi aveţi acordul vecinilor pentru deconectare, asociaţia de proprietari poate spune nu solicitării dvs.
În 10 zile de la depunerea cererii,  la nivelul asociaţiei se va organiza o adunare generală, în care se va vota pentru sau împotriva deconectării, după ce se vor analiza efectele acesteia asupra asociaţiei.
“De anul acesta, şi reprezentanţii Termo Calor vor fi prezenţi la adunările generale, însă doar în scop informativ, pentru a explica în ce condiţii se pot efectua deconectările şi care sunt dezvantajele acestora!” , mai spune şeful serviciului Facturare din cadrul SC Termo Calor Confort.
Preşedintele asociaţiei va trimite o adresă către Termo Calor prin care va solicita emiterea referatului tehnic în care se vor specifica şi efectele modificării instalaţiei. După data de 15 august nu se vor mai primi cereri de deconectare, însă procedurile vor continua până la 30 septembrie.
Reamintim că tariful pentru debranșare este de 100 de lei, iar pentru fiecare calorifer deconectat se vor plăti câte 35 de lei

Sunteţi considerat deconectat abia după ce vă montaţi centrală de apartament!

Procesul verbal de deconectare se încheie abia după ce faceţi dovada că v-aţi montat o altă sursă de încălzire.
“După finalizarea lucrării de deconectare şi montarea sursei alternative de încălzire, solicitantul se va prezenta la SC Termo Calor în vederea întocmirii procesului verbal de deconectare/debranşare, din care trebuie să rezulte suprafaţa echivalentă termic rămasă după deconectare şi sursa de încălzire.” explică Sorin Apostoliceanu.

Chiar dacă vă deconectaţi, de Termo Calor nu scăpaţi!

Atenţie, montarea uni centrale de apartament nu vă scuteşte de plata contravalorii agentului termic aferent conductelor care vă traversează locuinţa, calculată în funcţie suprafaţa echivalentă termic rămasă după deconectare. Soluţia pentru  reducerea acestor costuri este izolarea conductelor, pe care o faceţi pe cheltuială proprie, cu precizarea că izolarea nu înseamnă scutirea totală de la plata cheltuielilor comune de încălzire! Din punct de vedere al consumurilor de energie termică, atât ANRSC cât şi SC Termo Calor Confort SA nu recomandă izolarea termică a coloanelor verticale, întrucât, deşi costurile aferente căldurii scad, cresc, în schimb, costurile aferente consumului de gaze la apartamentele cu centrală termică pentru că trebuie compensat aportul de căldură asigurat anterior de aceste coloane.
Cristina  Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea